Datrion 2023 inschrijving geopend - Foto: Gemeente Dalfsen
Foto: Gemeente Dalfsen

Datrion 2023 inschrijving geopend

DALFSEN – Hét evenement voor de sportievelingen die houden van een uitdaging en willen deelnemen aan zowel de Wandel3daagse, de Fiets3daagse en de Zwem4daagse. De Datrion is een (sportieve) traditie in Dalfsen dat jaarlijks meer dan 300 deelnemers telt.

Deelnemers kunnen kiezen om een, twee of drie dagen aan iedere activiteit deel te nemen. Zo kunnen nog meer mensen deelnemen. Het is voor veel Dalfsenaren, naast de gezelligheid en saamhorigheid, een mooie uitdaging om gezond(er) en fit(ter) de zomer in te gaan.

Brons, zilver of goud? Jij bepaalt de kleur!
Ben je ouder dan 6 jaar dan krijg je een bronzen, zilveren of gouden medaille als je meedoet aan de Datrion. Welke medaille je krijgt is afhankelijk van het aantal dagen dat je meedoet aan elk onderdeel:

  • bronzen medaille: elk onderdeel 1 dag.
  • zilveren medaille: elk onderdeel 2 dagen.
  • gouden medaille: elk onderdeel 3 dagen.

Vanaf 2019 is er speciaal voor kleuters van 4-6 jaar de KabouterDatrion met een aangepast parcours en kortere afstanden. Kinderen krijgen al een gouden medaille als ze aan elk onderdeel één dag meedoen. Doen ze dit samen met papa/mama/opa/oma dan krijgen ook zij een medaille!

Datrionpas
Alle deelnemers ontvangen op de 1e of 2e avond, voorafgaand aan de Wandel3daagse een eigen Datrionpas. Deze pas is gekoppeld aan de deelnemer en wordt elke avond bij de start meegenomen als bewijs van deelname.

Uitreiking
Aan alle Datrion deelnemers worden de welverdiende medailles uitgereikt door het college burgemeester en wethouders. De feestelijke uitreiking vindt plaats op dinsdag 4 juli vanaf 19.30 uur bij de Trefkoele+.

Kosten
Deelname aan de Datrion is gratis. Voor deelname aan de Wandel3daagse, Fiets3daagse en Zwem4daagse zijn kosten verbonden. Meer informatie hierover kunt vinden in het nieuwsbericht op www.kerngezonddalfsen.nl

Inschrijving
Inschrijving voor de Datrion 2023 kan vanaf maandag 15 mei 2023 via de sportwebsite www.kerngezonddalfsen.nl. Lukt het aanmelden niet, graag even een mailtje sturen naar datrion@dalfsen.nl met aanmelding gegevens kind(eren) dan helpen we jou hiermee.

 

Artikel delen: