Gift van “De Vogelvriend” voor de stichting Hospice - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Gift van “De Vogelvriend” voor de stichting Hospice

DALFSEN – De vogelverenging “De Vogelvriend” is een vereniging met een rijke historie, die bijna 65 jaar heeft bestaan. Helaas is het doek gevallen, er is geen nieuw bestuur gevonden. De Vogelvriend is opgehouden te bestaan met ingang van 1 januari 2023 jl.

De Vogelvriend had als doel het bevorderen van vogelteelt, de vogelkennis en de vogelstand, o.a. van kanaries, tropische en Europese vogels in de ruimste zin van het woord. Een vereniging met vele leden, in hoogtijd dagen tot meer dan 100. Zij hielden prachtige vogel tentoonstellingen, lezingen, organiseerden ochtendwandelingen en namen deel aan nestkastprojecten.

De ontbinding van de vereniging is geregeld door een commissie met vereffenaars. Zij zijn samen tot een vijftal goede doelen gekomen, waaronder het batig saldo verdeeld wordt. De leden hebben hun stem uit kunnen brengen. Alle goede doelen zijn gevestigd in de gemeente Dalfsen en Hospice Dalfsen is daar één van. De gift werd uitgereikt door Johan Polhaar en Gerrit Bosch. Dankbaar hebben Diny Laarman, lid bestuur Stichting Vrienden van Hospice Dalfsen en Joyce Nap-van Oortmarssen, coördinator, onder het genot van een kop koffie de gift in ontvangst genomen. De gift zal ten goede komen aan het Hospice, waar zorg wordt verleend aan de mensen in de palliatieve fase als dat in de eigen leefsituatie niet meer mogelijk is. Daarbij staan de wensen van de gast centraal: Zorg zoals de gast het thuis ook zou willen – “Een huis met een hart”.

Artikel delen: