Nieuwleusen stelt nacompetitie veilig - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Nieuwleusen stelt nacompetitie veilig

NIEUWLEUSEN – Zaterdag 13 mei stelde S.V. Nieuwleusen, door een klinkende 5-1 overwinning op FC Meppel, deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse veilig. De grote man bij S.V. Nieuwleusen was, de tweemaal scorende, verdediger Roy Bollemaat.

De wedstrijd op het goed gevulde sportpark ’t Klaverblad werd onder zonnige omstandigheden gespeeld. Kris Tinholt verving de geblesseerde rechtsback Nemo Hekkert. Verder stuurde hoofdtrainer Elzinga de bekende samenstelling het veld in.

Nadat de goed fluitende scheidsrechter Schoonhoven uit Elburg voor de aftrap had gefloten zette de thuisploeg FC Meppel direct onder druk. In de 16e minuut kopte verdediger Roy Bollemaat raak uit een vrije trap van Renier Meijerink. Even later moest Bollemaat zijn doelman Tim Hoogenkamp assisteren op de doellijn. Na een half uur rondde talent Tieme Brinksma een geweldige aanval af en tekende fraai de 2-0 aan.

Na de rust gingen de toeschouwers er eens goed voor zitten. S.V. Nieuwleusen werd direct weer gevaarlijk door een kopbal van de altijd sleurende spits Bas Evenboer. Maar de man van de wedstrijd Roy Bollemaat bracht met een geweldige vrije trap de 3-0 op het scorebord. S.V. Nieuwleusen denderde door en Renier Meijerink tikte een bekeken voorzet van Tieme Brinksma binnen. Even hierna scoorde Luca Broers de 4-1 voor FC Meppel. S.V. Nieuwleusen wisselde nog volop. Randy Vink mocht na een blessure ook even meedoen en pikte zijn doelpunt weer mee. Met zijn bekende kapbeweging en een prachtige uithaal in de bovenhoek bracht hij de eindstand op 5-1.

Door deze overwinning speelt S.V. Nieuwleusen nacompetitie voor promotie. Met nog twee wedstrijden te voetballen is het belangrijk dat het nog enkele plaatsen in de ranglijst stijgt,  zodat een thuiswedstrijd in de nacompetitie mogelijk blijft.

Op zaterdag 20 mei a.s. speelt het vlaggenschip uit tegen Tubantia uit Hengelo (Ov.) Aanvang 15.00 uur op sportpark De Bijenkorf. Supporters kunnen mee met de spelersbus die om 12.45 uur vertrekt.

Scoreverloop:

16e min.: 1-0 Roy Bollemaat

29e min.: 2-0 Tieme Brinksma,

48e min.: 3-0 Roy Bollemaat

49e min.: 4-0 Reinier Meijerink

54e min.: 4-1 Luca Broers

80e min.: 5-1 Randy Vink.

 

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Doel: Tim Hoogenkamp

Verdediging:  Leon de Raad, Saake Malestein , Roy Bollemaat, Kris Tinholt

Middenveld:  Ruben Brinkman (70e min. Roy in ’t Veld), Thomas Koobs, Reinier Meijerink, Stijn Hoekstra (70e min. Tom Vasse)

Voorhoede: Bas Evenboer (80e min. Sander Bollemaat) Tieme Brinksma (70e min. Randy Vink)

 

Artikel delen: