Nieuwe kwekerij in Hoonhorst - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Nieuwe kwekerij in Hoonhorst

HOONHORST – Een nieuwe kwekerij in Dalfsen; Kwekerieje. Decohof in Hoonhorst heeft zijn deuren opengezet voor Lilian Dieben met haar inheemse en eetbare planten. Lilian Dieben, eigenaar van Kwekerieje: “Ik voel me super welkom bij Vincent Overgoor van Decohof op het erf! Alles komt nu samen. Vincent zijn gedachtengoed en samen werken om plant, mens en dier elkaar te laten helpen en te versterken.

Steeds meer ben ik me gaan beseffen dat de biodiversiteit in Nederland en in mijn eigen omgeving wel wat hulp kan gebruiken. En dat eten uit je eigen tuin echt een andere beleving is dan het gewoon kopen in de supermarkt. Dat je ook van vaste planten kunt eten, dat is nog niet zo bekend. Maar juist leuk! Die planten staan er jaren achter elkaar. Hoe mooi is het om je salade op te leuken met prachtige bloemen en blaadjes uit je eigen tuin of balkon? De smaaksensatie in je mond is fantastisch!”

Over Kwekerieje

Kwekerieje kweekt Nederlandse en eetbare vaste bloeiende planten zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Duurzaamheid staat voorop met respect voor de natuur. Op deze manier kunnen zowel de dieren als mensen direct genieten van de (eetbare) vaste planten. Inheemse bloeiende vaste planten waar je de vlinders, hommels, bijen en andere insecten echt een handje mee helpt. En eetbare vaste planten met eetbare bloemen, blad of zaad, die prachtig bloeien maar juist ook lekker zijn in een salade, ijsblokje, limonade of andere (culinaire) recepten. Deze planten vind je bij Kwekerieje.

Samenwerking Decohof & Kwekerieje

Vincent Overgoor van Decohof “Ik zoek al langer naar bedrijven en partners die Decohof versterken en waar het fijn mee samenwerken is. Die het belangrijk vinden om biologisch te telen en die een aanvulling zijn op wat ik zelf al doe. We kweken zelf al grote solitair planten, haagplanten en eetbare struiken. In onze boerderijwinkel vind je groenten, vlees en eieren en ander lekkers. Naast de pluktuin vind ik het een mooie aanvulling om ook biologische vaste planten hieraan toe te voegen. Lilian Dieben van Kwekerieje deelt mijn passie voor de natuur. Daarom wilde ik haar graag een plek geven op Decohof.”

De officiële opening van Kwekerieje volgt begin september. Natuurlijk is iedereen dan uitgenodigd!

Foto's 3
Nieuwe kwekerij in Hoonhorst - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Nieuwe kwekerij in Hoonhorst - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: