Voorstelling DRAAG - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Voorstelling DRAAG

DALFSEN – De familievoorstelling DRAAG, gespeeld door jongeren van Jeugdtheaterschool Zwolle met ook spelers uit Dalfsen komt naar de Zwolse theaters. Deze bijzondere voorstelling over verlies, rouw en de fantasie van een kind staat op 11 juni 2023, eenmalig in de Dommerholtzaal.

Annabel is een normaal meisje met een buitengewoon grote fantasie. Zo droomt ze met gemak Napoleon naast zich of beeldt ze zich in dat ze op de maan is.

Als ze slecht nieuws krijgt over haar vader gebruikt ze die fantasie plots op een hele andere manier. Want waar gaan mensen naartoe als ze overlijden? Iedereen heeft een ander antwoord en Annabel probeert ze in haar fantasie allemaal uit. Vreemd genoeg doet ze dit niet alleen want haar vader is in gedachten ook steeds bij haar.

DRAAG is gemaakt voor kinderen vanaf 7 jaar maar zeker geschikt voor alle leeftijden daarboven.

De productie vormt de afsluiting van het seizoen voor de vooropleiding Theater en Theaterwerkplaats Zukunft. DRAAG werd gedurende het jaar vormgegeven en toert langs verschillende basisscholen (dinsdag 31 mei in Dalfsen).

Hoewel de thematiek van de voorstelling zwaar is vormt DRAAG toch een luchtig geheel zonder de zwaarte te ontkennen. De voorstelling maakt afscheid onderdeel van het leven en wil dit, ook bij kinderen, bespreekbaar maken.

Kaartjes kopen gaat via:
https://zwolsetheaters.nl/programma/jeugdtheaterschool-zwolle
Datum: 11 juni
Deur open: 13:45 uur
Aanvang voorstelling: 14:00 uur
Geschat einde voorstelling: 15:00 uur

Artikel delen: