Regionale finales Schoolhandbaltoernooi - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Regionale finales Schoolhandbaltoernooi

DALFSEN – Vandaag, woensdag 24 mei, was het eindelijk zo ver: de regionale finales van het Schoolhandbaltoernooi. Tijdens het Lisam Systems Nederlands Schoolhandbaltoernooi in de Trefkoele in Dalfsen op 22 en 24 maart streden de groepen 7 en 8 van scholen uit de gemeente Dalfsen tegen elkaar in spannende en fanatieke wedstrijden.

De jongens en de meisjes van de Polhaar hadden de winst binnen gesleept en zijn vandaag afgereisd naar Arnhem! De jongens hebben allereerst ontzettend hard gestreden vanmiddag. Zij speelden drie wedstrijden. De eerste verloren zij helaas, maar de andere twee wonnen zij met heel veel enthousiasme en fanatisme! Dit leidde ertoe dat zij door mochten naar de kruisfinales! Hier moesten zij spelen tegen een sterk spelend jongens team, met een aantal handballende jongens. Helaas waren de jongens echt te sterk en verloren de jongens van De Polhaar deze wedstrijd. Wel mochten zij hierna nog een wedstrijd spelen, waarbij werd gestreden om de derde plek. Dit werd heel spannend… De wedstrijd eindigde in een 1-1, oftewel: gelijkspel! Penalty’s moesten uitsluitsel geven. Ook hierbij was de spanning in de hal te voelen… De pentaltyreeks resulteerde in een 1-0 overwinning voor de jongens van De Polhaar! De derde plek was binnen en dit werd uitbundig gevierd, de beker ging mee naar huis! Ook de meiden mochten deze middag aan de bak. Zij begonnen, net als bij de jongens, met spannende wedstrijden; waarbij ze uiteindelijk tweede zijn geworden in de poule.

 

Dit betekende: door naar de kruisfinale! Hier begon de spanning zeker te stijgen… Na 10 minuten stond het 4-4; wat betekende dat er ook penalty’s moesten worden genomen! Hier scoorde Dalfsen twee keer en de tegenstander één keer: De Polhaar uit Dalfsen wint! Uiteindelijk moesten zij in de finale tegen het team spelen, waar zij in de poule van hadden verloren. Wat was dat spannend…! Er werd fanatiek gehandbald en uiteindelijk is het meidenteam van De Polhaar uit Dalfsen er met de winst van doorgegaan! Wij willen de meiden en de jongens van de Polhaar van harte feliciteren met de eerste en derde plek op deze regionale finales! De meiden mogen nu nog door naar de landelijke finales, welke op 10 juni ook in Arnhem worden gespeeld. Wij wensen jullie ontzettend veel succes en duimen voor jullie mee.

 

Schoolhandbalcommissie SV Dalfsen Handbal

 

Foto's 3
Regionale finales Schoolhandbaltoernooi - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Regionale finales Schoolhandbaltoernooi - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: