Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 19 - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 19

DALFSEN – Het is ze gelukt. Het eerste team van de Trefkoele heeft zich geplaatst voor deelname aan de finale van de Gewestelijke Landscompetitie voor teams klasse C2 Noord. Om daar te komen moesten ze in Kampen winnen van de teams: Jan Wiemers 2 uit Friesland en Harwig 1 uit Noord-Oost Overijssel.

 

In de partij tegen Harwig 1 wist Harry Onderdijk in 26 beurten te winnen van Rikkert Vliek die 5 caramboles (75) minder moest maken dan Onderdijk (80). Onderdijk won met de mooie cijfers van 3.076 als moyenne en een hoogste serie van 17. Vliek bleef steken op 52 gemaakte caramboles. Andre Bouwman, die 10 caramboles meer moest maken dan zijn tegenstander Appie Heersmink (60) wist zijn partij ook te winnen. Hij deed dat met de cijfers: 30 beurten, een moyenne van 2.333 en een hoogste serie van 16. Heersmink kwam niet verder dan 42 van de 60 die hij had moeten maken. Evert Hulleman moest het opnemen tegen Martin Harwig, goed voor 60 te maken caramboles. Deze partij liep stroef maar na 40 beurten had Hulleman zijn 70 te maken caramboles op het scorebord staan en zijn moyenne bedroeg 1.625 en hij liet 6 als hoogste serie noteren. Al met al een mooie start dat 2 punten per gewonnen partij opleverde. Totaal dus 6 punten.

In de tweede wedstrijd, die tegen Jan Wiemers 2, pakte Harry Onderdijk weer twee te verdienen wedstrijdpunten. Nu won hij in slechts 24 beurten. Zijn moyenne bedroeg 3.333 en hij liet 16 als hoogste serie noteren. Tegenstander Simon Hoekstra miste 32 van de 75 die hij moeten maken. Andre Bouwman kon het niet bolwerken tegen René de Jonge. Die was goed op stoot en won in 21 beurten, speelde met een gemiddelde van 3.095 en liet een fraaie serie van 18 als hoogste serie noteren. Bouwman kwam 18 van de 70, waarvoor hij genoteerd staat, tekort. Maar Evert Hulleman was deze partij beter op stoot. Hij won met de mooie cijfers:  27 beurten, een gemiddelde van 2.407 en een hoogste serie van 13. En uiteraard weer twee wedstrijdpunten. Tegenstander Ties de Vries kwam 10 van de 55 die hij had moeten maken tekort.

Door deze uitslagen verdiende het eerste team van de Trefkoele totaal 10 wedstrijdpunten. En mag nu op 3 juni in Dedemsvaart proberen groepswinnaar te worden in de klasse C2 Noord. Dan moeten ze het opnemen tegen de teams van Herberg 1 en de Biljartschool 6. De gewestelijke kampioen en de nummer twee kunnen zich daar plaatsen voor de landsfinale in Nieuwegein.

Artikel delen: