€ 500,00 voor Stichting Vrienden van Rosegaerde - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

€ 500,00 voor Stichting Vrienden van Rosegaerde

DALFSEN –  PLINQ Loopfestijn overhandigd 500 euro aan aan de Stichting Vrienden van Rosegaerde in Dalfsen. Op 2 september 2023 wordt voor de 34e keer het PLINQ Loopfestijn Dalfsen georganiseerd. Afgelopen week ging de inschrijving open, maar niet voordat een gift van € 500 was overhandigd aan het goede doel van 2022, de Stichting Vrienden van Rosengaerde. Dat gebeurde afgelopen maandag 22 mei.

 

 

Het geldbedrag dat aan de vrienden van Rosengaerde overhandigd kon worden, is bijeen gebracht door de deelnemers van de afgelopen editie van het loopfestijn. Van het inschrijfgeld gaat 50 cent per deelnemer naar het goede doel. Veel deelnemers storten daarnaast vrijwillig nog een extra bijdrage. Omdat door het afgelasten van de halve marathon het bedrag lager uitviel dan in andere jaren, heeft hoofdsponsor PLINQ dit aangevuld tot het mooie bedrag van € 500.

Penningmeester en interim voorzitter Edwin Smook overhandigde namens het loopfestijn de cheque. Deze werd onder toeziend oog van bijna he voltallige bestuur van de Vrienden van Rosengaerde door voorzitter Gerda de Groot en penningmeester Theo Feijen dankbaar in ontvangst genomen

De stichting organiseert en bekostigt al ruim 25 jaar extra activiteiten die het leven van de bewoners en andere cliënten van Rosengaerde veraangenamen en hun welzijn bevorderen. Zo staat er deze week stond een boottocht op de Vecht op het programma (i.s.m. de vrijwilligers van de Vechtzomp) en organiseert de stichting regelmatig scootmobiel tochten voor cliënten van Rosengaerde. Ook grotere projecten, zoals de aanschaf van duofietsen de aanschaf van duofietsen, worden door de stichting bekostigd. Onder het genot van een kopje thee en koffie gaf het bestuur van de Vrienden van Rosengaerde hier tekst en uitleg over.

Theo Feijen zegde toe dat de donatie van het Loopfestijn een mooie bestemming zal krijgen. Op basis van het enthousiaste verhaal was het voor de mensen van het PLINQ Loopfestijn overduidelijk dat het geld op een hele goede plaats terecht gekomen is.

 

Edwin Smook overhandigt de cheque aan Gerda de Groot en Theo Feijen

 

1Vlnr: Hetty Jongema, Edwin Smook, , Theo Feijen, Gerda de Groot, Ada Dierkx, Alie Ekkelenkamp. Niet op de foto: Bertus Paarhuis en Henk Luining.

Foto's 2
€ 500,00 voor Stichting Vrienden van Rosegaerde - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: