Muziek in de Natuur - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Muziek in de Natuur

DALFSEN – Muziek in de Natuur – concert Judith van der Klip – Huis de Horte Dalfsen. Vaderdag – Zondag 18 juni organiseren wij in samenwerking met iGNITE! Music Agency een speciaal ‘als jij kon spreken, memoires van een viool’ in ons landhuis de Horte. Wat heb je te verliezen als je ruim 200 jaar oud bent?

 

De Zwolse violiste Judith van der Klip neemt u in haar voorstelling mee op een muzikale reis van 1800 tot nu, geïnspireerd door de geschiedenis van haar prachtig oud-Hollandse viool. Ze speelt een aangepaste versie van haar muziektheatershow waarmee ze onlangs tourde langs diverse theaters. Ze wordt hierbij vergezeld door een pianist en de stem van Eric Corton die de bezoekers meeneemt op deze spannende reis.

De viool die Judith in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds blijkt van een bijzondere oud-Hollandse bouwer te zijn en heeft een interessante geschiedenis. Een soortgelijke viool ligt bijvoorbeeld in het Rijksmuseum. “De Nederlandse vioolbouw uit het verleden doet niet onder voor de beroemde Italiaanse maar er is nog weinig over bekend”, zegt Hubert de Launay. Hubert is kenner en onderzoeker van de Nederlandse vioolbouw en gespecialiseerd in de restauratie van bijzondere instrumenten. Als inspiratiebron voor de voorstelling doorzoekt Judith met Hubert de archieven om te achterhalen wat haar viool heeft meegemaakt.

Zo ontstaat een reis door de tijd vergezeld door prachtige en veelzijdige vioolmuziek. Startend bij de plek waar de boom voor het hout van de viool moet hebben gestaan langs het 18e eeuwse Amsterdam, het (klassieke) Haagse Hof, via zwoele Argentijnse Tango naar eigentijdse muziek en plekken op Nederlandse en internationale pop en dance podia.

Aanmelden
Het concert start om 13:00 en duurt ongeveer een uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken. Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 50 personen.

(Foto Richard Beukelaar)

Artikel delen: