Reuring bij de Westermolen! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Reuring bij de Westermolen!

DALFSEN – Zaterdag 9 september is de Westermolen in Dalfsen de place to be! De boerderijwinkel organiseert een gezellige streekmarkt, de molen viert Overijsselse Molendag, in de expositieruimte bij de molen toont Yvonne Geerts haar kunst en er starten verschillende fietstochten in het kader van Proef Dalfsen.

Het is zo langzamerhand traditie: elkaar ontmoeten in en rond de Westermolen. En aanstaande zaterdag 9 september spant daarin wel de kroon. De Overijsselse molens vieren Overijsselse Molendag en geven daarmee een eigen invulling aan het Nationale Monumentenweekend. Natuurlijk doet ook de Westermolen mee en heten de vrijwillige molenaars jong en oud welkom op de molen.

De streekmarkt die door boerderijwinkel Bij de molen wordt georganiseerd staat garant voor veel mooie producten uit de omgeving van Dalfsen. Er zijn gezellige zitjes waar je van koffie en iets lekkers kunt genieten en bij de kraam van de buurtvereniging verwen je jezelf natuurlijk met een lekkere pannenkoek!

In de expositieruimte bij de molen toont Yvonne Geerts haar kunst en kun je zelfs met haar aan de slag. Ze gebruikt meel als basis voor haar werk, hoe leuk is dat in de molen! In de week van alle kunsten (WAK) organiseert ze op woensdag 13 en vrijdag 15 september een tweetal workshops. Opgeven kan via www.yvonnegeerts.nl.

Tenslotte is de Westermolen het startpunt van de door Proef Dalfsen georganiseerde Gjaltema fietstocht naar Lemelerveld, met verschillende stops onderweg. Voor de kleine beentjes start er de Kleine Kornuiten kinderfietstocht. Deze route blijft in de buurt van Dalfsen. Wil je niet ver en toch een rondje maken? Stap dan in de Albert Heijn paardentram!

Tot zaterdag, we zien u graag!

Foto's 3
Reuring bij de Westermolen! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Reuring bij de Westermolen! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: