Gerner Heren 1 begint competitie met overwinning - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Gerner Heren 1 begint competitie met overwinning

DALFSEN -Brouwers Gerner Heren 1 begint Najaarscompetitie met overwinning. Vrijdagavond begon voor veel tennisteams uit de regio de KNLTB Najaarscompetitie 2023. Zo ook voor Brouwer Gerner Heren 1, het eerste herenteam van de tennisvereniging uit Dalfsen.

Gezien het mooie weer had het gehele team zich op een duurzame manier (lees: op de elektrische fiets) begeven naar Sportcampus De Pelikaan in Zwolle, alwaar om 19:00 uur de eerste ballen over en weer zouden worden geslagen.
Gezien de vele teams die tegenwoordig op de vrijdagavond willen spelen was er voor de heren in eerste instantie slechts 1 baan beschikbaar. Bertran en Feitse mochten de aftrap van deze Najaarscompetitie verzorgen en deden dat met verve.

 

Ondanks een wat stroef begin, waarbij beiden heren wat moesten wennen aan de baan en de relatief zware ballen, werd snel het ritme gevonden en werd de eerste partij met 2-6, 2-6 binnengehaald. Direct aansluiten mochten op dezelfde baan Hans en Sander proberen de genomen voorsprong verder uit te bouwen. Helaas werd direct de eerste servicebeurt ingeleverd. Blijkbaar werkte dit meteen als wake-up call, want vervolgens werden er 6 aansluitende games gewonnen en was set 1 voor de mannen uit Dalfsen. In de tweede set was het juist andersom en braken de mannen uit Dalfsen direct de service van de tegenstrevers uit Zwolle. Het niveau werd vastgehouden en gecontroleerd ging ook de 2e set met 6-1 naar Gerner. Een mooie 2-0 voorsprong.

 

De 3e en 4e partij konden vrijwel gelijktijdig gespeeld worden op 2 naast elkaar gelegen banen. Voor de ogen van een aantal toeschouwers ontvouwde op beide banen zich een leuke strijd. De Pelikaan had 2 verse krachten ingezet, terwijl de mannen van Dalfsen met dezelfde vier heren de strijd voortzette. Na circa anderhalf uur werden op beide banen de laatste punten gescoord na een fanatieke strijd en bij “het optrekken van de stofwolken” bleken Bertran en Hans helaas de punten aan De Pelikaan te hebben moeten laten (6-3, 6-2). Maar daar Feitse en Sander de laatste partij met 6-3, 6-3 binnen hadden gehaald was de totale overwinning voor Brouwers Gerner Heren 1.

Na een uitermate sportieve en gezellige nazit werd in de kleine uurtjes de duurzame terugreis aangevangen. Volgende week vrijdag zullen de mannen van Brouwers Gerner Heren 1 om 19:00 uur op de thuisbanen van DLTC Gerner deze goede start van het seizoen een vervolg proberen te geven tegen KJLTC uit Kampen. Na de succesvolle start gaat het team deze wedstrijd als koploper in. Dus kom gerust even een kijkje nemen, dan zal het vijfde teamlid Manuel ook zijn eerste minuten van deze competitie maken.

Artikel delen: