Spannende competitie wedstrijd voor korfballers

Spannende competitie wedstrijd voor korfballers

NIEUWLEUS$EN – Eerste spannende competitie wedstrijd voor korfballers d’Ommerdieck. De veldcompetitie is begonnen en d’Ommerdieck ontving Oranje Zwart 4 uit Zwolle. In de aanval van d’Ommerdieck stonden Celeste Ogink, Gerja  Eykenaar,  Robert Batterink en Jasper Ekkelenkamp, in de verdediging Lisanne Teeuwsen, Miranda Huzen, Martin Alteveer en Gert Timmerman.

 

Oranje Zwart begon in hoog tempo en wist na vijf minuten het eerste doelpunt te scoren. En daarna wisten ze nog driemaal raak te schieten. En zo stond d’Ommerdieck met 0-4 achter.

Maar opeens lukte het de goed opgezette aanvallen af te ronden en kon d’Ommerdieck ook raak schieten Celeste Ogink tweemaal achter elkaar 2-4. Na 2-5 werd de stand gelijk 5-5. En met nog 1 minuut voor de pauze werd er een voorsprong opgebouwd van twee punten 7-5, maar Oranje Zwart

schoot nog snel raak. Ruststand 7-6. Na rust maakte Oranje Zwart gelijk de gelijkmaker 7-7.

Maar d’Ommerdieck bleef goed doorgaan en wist de kansen te benutten, De stand was 10-7.

Oranje Zwart kwam terug tot 10-9. Er werd nu om en om gescoord 11-10. Er waren veel kansen voor d’Ommerdieck en Carlijn Haan en Lisanne Teeuwsen schoten raak 13-10. Oranje Zwart gaf niet op en bleef het tempo hoog houden. Met nog 10 minuten voor tijd was daar de gelijkmaker 13-13. Weer kreeg d’Ommerdieck een paar goede kansen, maar wist ze niet te benutten. Oranje Zwart bracht de eindstand op 13-16.

Doelpuntenmakers : Martin Alteveer 4x, Celeste Ogink 2x, Lisanne Teeuwsen 2x ,Gerja Eykenaar 2x

Jasper Ekkelenkamp, Gert Timmerman en Carlijn Haan allen 1x  .

Zaterdag 23 september speelt d’Ommerdieck thuis om 15.00 uur tegen Dos Kampen 5.

Artikel delen: