Zwembad overdekken?

DALFSEN – Helaas moest het royale zwembad haar deuren weer sluiten na geopend zijn geweest van mei t/m augustus +Dringend verzoek aan de gemeente om het zwembad de overige maanden van het jaar te overdekken met bv een blaashal. Steek eens wat geld hierin i.p.v. in de andere sportterreinen.

Het zwembad is van de gemeente, dus van ons, de inwoners van Dalfsen. Er wordt iedere dag door veel mensen gebruik van gemaakt. Deze trouwe zwemmers willen graag in het 25 meter bad blijven zwemmen, maar hebben hiertoe geen mogelijkheid in Dalfsen.

De gemeente investeert veel geld in verbetering van de sportvelden, maar dit geldt niet voor het zwembad en haar gebouwen. Doe dit nu eens in het zwembad. Laat het zwembad met een blaashal of iets dergelijk ‘s winters overkappen.

Steek het geld dat altijd maar weer aan onderzoeks- en adviesbureaus wordt betaald, nu eens in bovengenoemde aanpassingen. Als bewoners fronsen we vaak onze wenkbrauwen wanneer er weer gelezen wordt wat een onderzoek kost.

Ga eens, gratis (!), praten met personeel en vrijwilligers van het zwembad. Zij hebben volop ideeën wat allemaal overdekt, maar ook gemoderniseerd zou moeten worden. Ga eens praten, ook gratis, met de zwemmer. Ga eens praten, ook gratis, met leveranciers van bv blaashallen, zij hebben expertise.(zo’n hal kan 40 jaar mee gaan)

Inventarisatie onder zwemmers en medewerkers die we afgelopen seizoen spraken: iedereen wil graag de mogelijkheid om het hele jaar in het 25-meter zwembad te kunnen zwemmen.

Medestanders, stuur allemaal een bericht. Misschien luistert de gemeente een keer en gaan ze hiermee aan het werk zodat we volgend jaar vanaf september, niet uit moeten wijken naar zwembaden 12 km verderop.

Ingezonden door Elly

Artikel delen: