Tentoonstelling ‘’ De Oorlog van 40-45 kotbie oons ‘’ - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Tentoonstelling ‘’ De Oorlog van 40-45 kotbie oons ‘’

DALFSEN – NIEUWLEUSEN – Tentoonstelling ‘’ De Oorlog van 40-45 kotbie oons ‘’ in Rosengaerde Woonzorg Centrum. Van 2 oktober t/m. 7 oktober is in Woonzorg Centrum Rosengaerde de tentoonstelling ‘’ De Oorlog van 40 – 45 , kotbie oons “ te zien. Deze tentoonstelling is een vervolg op de tentoonstelling ‘’ Oorlogsverhalen ‘’, die in april 2023 te zien was in het Kulturhus De Spil in Nieuwleusen.

 

De tentoonstelling in Rosengaerde besteed extra aandacht aan het Werkkamp De Vecht, waar Joodse dwangarbeiders moesten werken, totdat ze begin oktober 1942 op transport werden gezet, via Westerbork, naar Auschwitz en Sobibor. Donderdag 5 oktober wordt ter nagedachtenis van de grote groep Joodse dwangarbeiders een monument onthuld bij Station Dalfsen.

Verder schenkt de tentoonstelling aandacht aan in de gemeente Dalfsen ; neergestorte vliegtuigen, onderduikers, hongertochten, het verzet, en de bevrijding. Zo komt de Oorlog ‘ Kotbie oons ‘.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door een samenwerking van de Historische Verenigingen ; De Historische Kring Dalfsen ( met de Werkgroepen Oudleusen, Hoonhorst, Lemelerveld) , Ni’jluusen van vrogger , het Agnieten College Nieuwleusen, en Rosengaerde Woonzorg Centrum.

U bent van harte welkom vanaf 2 oktober in de avond in Rosengaerde.

Artikel delen: