Natuurijsliefhebbers opgelet! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Natuurijsliefhebbers opgelet!

DALFSEN – “De romantiek van Natuurijs’, is een interactieve lezing/presentatie gegeven door Teun Breedijk en Johan Boef. Deze lezing kunt u bijwonen op donderdag 30 november na afloop van de ledenvergadering van IJsclub Stokvisdennen.

Aanvang ledenvergadering: 19.30 uur
Aanvang presentatie:20.30 uur
Locatie: Kantine Stokvisdennen, Brinkweg 2 te Dalfsen

Beide heren zijn op het slootje gezet bij het huis van hun ouders, dat maakt het natuurijs ook zo mooi!

Teun Breedijk is docent Natuurijsmeester en is al ruim een halve eeuw in de schaatssport actief. Als marathonschaatser van het eerste uur deed hij als wedstrijdrijder mee aan drie verschillende Elfstedentochten. Later realiseerde hij als coördinator marathonschaatsen vijf NK’s natuurijs op rij. Teun is nog altijd actief in de schaatssport, als teammanager van marathonteam Reggeborgh, maar ook voorzitter van zijn geliefde Schaatsvereniging Woudenberg.

Johan Boef is journalist en is zich de laatste jaren op het schaatsen gaan toeleggen. Een reeks reportages voor de Amerikaanse Tv-zender NBC over onder andere Sven Kramer brengt hem beroepsmatig in aanraking met de sport die hij al jaren enthousiast beoefent. Het leidt in 2014 tot een biografie over Sven Kramer en in 2020 wordt hij mede-eigenaar van Proskating Magazine. Momenteel is hij hoofdredacteur van dit blad en schrijft voor diverse andere (schaats) media.

Artikel delen: