Kandidaten SP en NSC in Vechtdal Politiek - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Kandidaten SP en NSC in Vechtdal Politiek

DALFSEN – Wat hebben Nicole Temmink en Isa Kahraman met elkaar gemeen? Allebei staan ze op een kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Temmink voor de SP, Kahraman voor NSC, de partij van Pieter Omtzigt, ook een Overijsselaar.

Woensdag 15 november praten Jeroen Bloemsma en Donald Harpenslager in het Vechtdal FM radioprogramma Vechtdal Politiek tussen 19.00 en 21.00 uur met hen en andere gasten over onderwerpen als wonen en bestaanszekerheid.

Bijna vier jaar geleden, in 2020, begonnen Overijssel en Gelderland een campagne om 25 mensen uit elke provincie in de Tweede Kamer te krijgen met het doel de vermeende kloof tussen de Randstad en de regio te verkleinen. Die aantallen zijn nooit gehaald, maar die kloof! Bestaat die echt of zit die alleen in ons hoofd? En als deze al bestaat, zijn Tweede Kamerleden uit de regio dan in staat korte lijntjes te onderhouden met hun regionale en lokale achterban en heikele kwesties op de Haagse radar te zetten?

Woensdag 22 november kunnen we naar het stembureau om een stem uit te brengen op één van de landelijke partijen. Kiest u dan voor iemand uit de provincie Overijssel of toch voor de nummer 1 of 2 op de lijst? Als luisteraar van Vechtdal Politiek kunt u uw vraag aan Den Haag stellen. Wat wilt u, wat moet er anders? Tijdens de uitzendingen kunt u tussen 19.00 en 21.00 uur inbellen en uw vraag stellen. Bel 0529-481048. Uw vraag doet er echt toe en… u krijgt een antwoord.

Woensdag 22 november is het verkiezingsdag. Die dag is Vechtdal Politiek op locatie, Café De Herberg in de Brugstraat in Ommen. Tussen 20.00 en 23.00 uur praten wij u samen met lokale en regionale politici bij over de eerste uitslagen en wat daaruit kan worden opgemaakt. Publiek is van harte welkom om deze verkiezingsuitzending live mee te maken.

Artikel delen: