Uitreiking Overijsselse Vrijwilligersprijs 2023 - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Uitreiking Overijsselse Vrijwilligersprijs 2023

DALFSEN – Op vrijdag 17 november is in de gemeente Dalfsen de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2023 uitgereikt door gedeputeerde Maurits von Martels.

In samenwerking met het Vrijwilligerspunt Dalfsen zijn de winnaars in het zonnetje gezet met een oorkonde, bloemen en een persoonlijk te besteden cadeau.

Dit jaar viel de eer te beurt aan de volgende personen:

Henk Rientjes – Lemelerveld

Gees Bartels – Palthehof Nieuwleusen

Angela van Pijkeren – Dalfsen

 

De vrijwilligersprijs is een belangrijk gebaar om te laten zien dat de provincie de inzet van vrijwilligers waardeert. Elk jaar dragen de vrijwilligerssteunpunten, in samenwerking met lokaal welzijn, gemeenten en de groene vrijwilligersorganisaties, vier vrijwilligers per gemeente aan. In totaal worden er 100 prijzen door Statenleden uitgereikt!

De vrijwilligersprijs wordt al sinds 2000 uitgereikt. Sinds 2020 gaat de Overijsselse vrijwilligersprijs On Tour. De vrijwilligers worden persoonlijk bedankt voor hun inzet in hun eigen gemeente.

Onze samenleving draait op deze vele vrijwilligers, die onbetaald en vaak onzichtbaar heel belangrijk werk doen. Het werk dat zij verzetten is heel divers en zeer uiteenlopend. Zij doen dat vanuit hun eigen gedrevenheid en zonder daar iets voor terug te verwachten. Daarom zeggen wij: vrijwilligers bedankt!

IVN werkgroep veldlessen Vechterweerd

De Groene Vrijwilligersprijs van de provincie Overijssel in de gemeente Dalfsen gaat naar IVN Zwolle eo en Vitens voor de Veldlessen Vechterweerd.

Gedeputeerde Maurits von Martels overhandigde de prijs afgelopen vrijdag in Vechterweerd aan Wiecher Akse, van Vitens en IVN Zwolle eo: “Voor werk dat onbetaalbaar is”. 

Al 20 jaar geleden startte Vitens met veldlessen in Vechterweerd voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 uit de gemeenten Dalfsen en Zwolle. Later nam IVN Zwolle eo de begeleiding van de leerlingen over.

Schoolklassen komen naar Vechterweerd, langs de Vecht bij Dalfsen, om de natuur te beleven: zoals, zelf water zuiveren, geurzakjes maken, waterdiertjes vangen, Galloways, die daar vrij rondlopen, bekijken en nog veel meer.

Iedereen was blij met de oorkonde én de erkenning van het belang van natuur en buiten bezig zijn voor kinderen. Vrijwilligers hebben in 20 jaar ruim 12.000 kinderen met ongeveer 3.000 ouders, opa’s en oma’s in Vechterweerd begeleid.

Natuurlijk gaan we door met dit mooie vrijwilligerswerk! Soms hebben we scholen moeten teleurstellen omdat het rooster snel vol was. Met meer vrijwilligers zouden we meer veldlessen kunnen geven. Onze vraag is dus: Heb je liefde voor de natuur en heb je een groot hart voor kinderen? Wil je dan ons team komen versterken?

Neem contact op met Ankie van Leeuwen, coördinator veldlessen Vechterweerd: ankievvwijthmen@kpnmail.nl.

 

 

Foto's 4
Uitreiking Overijsselse Vrijwilligersprijs 2023 - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Uitreiking Overijsselse Vrijwilligersprijs 2023 - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Uitreiking Overijsselse Vrijwilligersprijs 2023 - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: