Finishparty START-racing vol met verrassingen

Finishparty START-racing vol met verrassingen

NIEUWLEUSEN – Afgelopen zaterdag hield START-racing Nieuwleusen haar jaarlijkse finishparty in het clubhuis van de Motorclub Nieuwleusen. Team en rijden Thijs Westenbrink blikten terug op het afgelopen seizoen, evenals Leon Stolte die voor SRTD-racing uitkomt.

START en SRTD zijn aan het begin van 2023 een samenwerking aangegaan, waarbij het team uit Nieuwleusen talenten twee jaar de mogelijkheid bied mee te rijden in het International Dutch Championship, waarna men de overstap naar SRTD kan maken dat de rijders begeleidt in races om het Internationale Deutsche Meisterschaft met een heel sterk deelnemersveld.

Thijs Westenbrink, die dit jaar als 15 jarige begon bij START, kon terugkijken op een meer dan geslaagd seizoen. Al vanaf de eerste meters zag het team dat er een goede klik was met de rijder en dat hij de motor goed aanvoelde. Dit resulteerde in een snelle progressie met bijna elke wedstrijd verbetering van zijn rondetijden. In de afsluitende races in oktober leverde dat zelfs een vijfde positie op en aansluiting bij de top van Nederland.

Het zou voor de hand liggen dat hij in zijn tweede jaar bij START mee zou kunnen doen in de top drie. Echter, het team en Westenbrink brachten ander nieuws, de coureur maakt nu na één seizoen al de overstap naar het hoger gekwalificeerde IDM en stapt in 2024 op een motor van SRTD racing in het Duitse kampioenschap Supersport 600. Een jaar eerder dan gepland, maar gezien zijn resultaten in 2023, staat het team uit Nieuwleusen geheel achter de overgang van de Dalfser coureur. Aangezien het IDM pas in mei begint is er een mogelijkheid dat hij in april 2 races mee gaat rijden in het IDC op de motor van SRTD. Westenbrink wordt dus naast Loris Veneman de tweede Dalfsenaar die in het IDM gaat rijden. Veneman rijdt voor het Molenaar team in de Supersport 300. Verder gaat de coureur waarschijnlijk in 2024 ook nog op een elektrische Superbike als testrijder meerijden met wedstrijden in de IDC cup, mits dit uitkomt met zijn IDM programma.

START racing zal dus een nieuw talent moeten aantrekken, dat de komende twee jaar op de blauwe Yamaha R6 mee kan rijden in het IDC kampioenschap.

Leon Stolte die het afgelopen seizoen op de oranje motor van het SRTD racing team vijfde werd in het IDC kampioenschap kwam daarna aan het woord. Naast een terugblik op het seizoen kon hij kort zijn over de toekomst. De coureur uit Nieuwleusen waarvan menigeen dacht dat hij ook zou overstappen naar het IDM, bracht ander nieuws. Stolte meldde dat hij komend seizoen niet meer van start gaat in de wegracerij. Het racen kost hem te veel tijd en valt niet meer goed te combineren met zijn werkzaamheden, waarbij ook het financiële aspect een grote rol speelt. (Foto’s JTS Fotografie)

Foto's 2
Finishparty START-racing vol met verrassingen
Artikel delen: