Burgemeester nodigt u uit voor de verkiezingen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Burgemeester nodigt u uit voor de verkiezingen

DALFSEN – Burgemeester Erica van Lente stemt woensdag 22 november om 9.00 uur in het stembureau Parochiehuis Hoonhorst, Kerkstraat 13 te Dalfsen. Daarmee opent ze de stem-dag en nodigt ze iedereen uit om te komen stemmen. Nadat ze gestemd heeft maakt ze een rondgang langs de andere stembureaus in haar gemeente.

Burgemeester Van Lente hierover: ‘Ik probeer op de dag van de verkiezingen altijd een ronde te maken langs alle stembureaus. Dit keer zijn dat er 19, over de hele gemeente verspreid. Mooi om dan te zien hoe de stembusgang verloopt. Veel mensen werken daaraan. Zo zijn er ambtenaren die de stembureaus hebben voorbereid: stemhokjes klaargezet, materiaal aangeleverd zoals de stembussen en de potloden.

Op de verkiezingsdag zitten er ook ambtenaren op stembureaus, maar in Dalfsen zijn er vooral veel vrijwilligers die de stembureaus bemensen en die helpen als teller. Hopelijk heb ik wat extra tijd voor de stembureaus waar zogenaamde ‘prokkelaars’ actief zijn: inwoners met een verstandelijke beperking die een dienst meedraaien op de stembureaus in het gemeentehuis en bij Brugstede. Om 19.00 uur bezoek ik met kinderburgemeester Laure Veldman het stembureau in de Ontmoetingskerk waar haar oma als vrijwilliger actief is.’

Vanaf 21.00 uur worden in de stembureaus de stemmen geteld. Hierbij is iedereen van harte welkom.

Tot slot vindt op donderdag 23 november om 10.00 uur in het gemeentehuis van Dalfsen de openbare zitting van het gemeentelijk stembureau plaats. Hier wordt de definitieve uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen vastgesteld. Ook hierbij bent u welkom.

 

Artikel delen: