Mantelzorgwaardering 2023

Mantelzorgwaardering 2023

DALFSEN – Mantelzorgwaardering aan te vragen van 1 december 2023 tot en met 29 februari 2024. Gemeente Dalfsen waardeert inzet van de mantelzorgers met ‘Mantelzorgwaardering 2023’. De gemeente Dalfsen is blij met inwoners die zich als (jonge) mantelzorger actief inzetten voor de ander en daarmee ook voor de samenleving. Daarom deelt de gemeente ook dit jaar een Mantelzorgwaardering uit.

Levert u of één van uw naasten mantelzorg aan een inwoner van Dalfsen of krijgt u als inwoner van Dalfsen ondersteuning van een mantelzorger? Meld uzelf of deze persoon van 1 december 2023 tot en met 28 februari 2024 aan voor de mantelzorgwaardering 2023 via het aanmeldformulier op www.dalfsen.nl/mantelzorgwaardering.

 

De aangemelde mantelzorgers vanaf 12 jaar ontvangen in mei 2024 waardebonnen te besteden bij lokale ondernemers. Jonge mantelzorgers in de leeftijd tot 12 jaar kunnen ook aangemeld worden. Zij krijgen een leuke activiteit aangeboden.

 

Vanzelfsprekend waarderen

Mantelzorg is alle onbetaalde hulp aan iemand met een (gezondheids-)beperking door iemand uit zijn of haar directe omgeving. Dit gaat verder dan de hulp die normaal gesproken verwacht mag worden van een partner, ouder, inwonende kinderen of vrienden. Het gaat om hulp en zorg aan iemand die dat nodig heeft en van deze hulp afhankelijk is. Wethouder Uitslag: “Mantelzorg is voor veel mensen vanzelfsprekend en toch heeft het vaak grote impact op de levens van de hulpontvangers en hulpgevers. We willen met de mantelzorgwaardering iedere mantelzorger in de gemeente Dalfsen laten weten dat we vanuit de gemeente zien dat er veel onvoorwaardelijke inzet is voor de ander. Dit waarderen we enorm. We nodigen dan ook alle mantelzorgers uit om zich aan te melden voor de waardering.”

 

Geen internet
Geen internet? Dan is het mogelijk om bij de Infopunten in Nieuwleusen, Lemelerveld en Dalfsen en in het gemeentehuis in Dalfsen het formulier in te vullen. Bij de Infopunten is tijdens de openingstijden iemand aanwezig die kan helpen bij het invullen van het formulier en die daarnaast een luisterend oor kan bieden voor de ervaringen van de mantelzorger.

 

Moeite met mantelzorg
Soms kan zorg voor de ander erg zwaar zijn. Het is goed om te weten dat mantelzorgers in dit geval ondersteuning kunnen krijgen bij Saam Welzijn. Bel hiervoor met telefoonnummer 0529 793013.

 

Artikel delen: