Bijna 50 H.G. Oranje optocht foto's

optocht_dalfsen_01.jpg

Tekst en foto’s H.G.

DALFSEN – Vanmiddag om 14.00 uur is bij de Trefkoele onder ruime belangstelling de oranje optocht van start gegaan. Een mooie optocht met veel Wagens en kinderen met karren en daar tussen ook reclame van de plaatselijke bedrijven.

Lees verder »

TENNIS COMPETITIE DLTC GERNER 45 +

45plus1.jpg

DALFSEN – De derde speeldag was was voor  het team een thuiswedstrijd  tegen Schapekolk uit Diepenveen.

Bij het team zaten personen bij die we al eerder waren tegen gekomen, dus het was weer gezellig. Maar de parteijen waren door asst. capten Johan Koerhuis, prima verdeeld zodat we met een 5-0 overwinning op Diepenveen de punten mooi in Dalfsen hielden.

Lees verder »

Dorps ontbijt en Aubade in Oudleusen

dorps_ontbijt1.jpg

Foto’s en tekst H.G.

OLDLEUSEN – Vanmorgen om 9.00 uur konden inwoners van Oudleusen in de Wiekelaar aanschuiven voor het dorps ontbijt, georganiseerd door Oranjevereniging Oudleusen. Hier werd druk gebruik van gemaakt,ze konden ongeveer 150 mensen verwelkomen.

Lees verder »

Vrouw gewond na val van paard

Rouveen – Bij een val van haar paard raakte vrijdagmiddag 29 april een 25-jarige vrouw uit Ruinen ernstig gewond. De vrouw reed op haar paard in een stal aan de Kruumteweg, toen het dier bij een hindernis weigerde te springen. Na aansporing begon het paard te steigeren, waarop de vrouw ten val kwam en onder het paard belandde.

Lees verder »

Viering Koninginnedag 2011 is begonnen

vrijmarkt_1.jpg

Tekst en foto’s H.G.

DALFSEN – Vrijdagmiddag is in Dalfsen  koninginnedag al van start gegaan met de vrijmarkt rond de Trefkoele.

Mede door het mooie weer was het zowel met verkopers als kopers (kijkers) een drukte van belang.

Of de omzet mee of tegen viel kan ik U helaas niet vertellen, maar de sfeer was uitstekend.

En dat houden we er in  voor vandaag !

Lees verder »

Vechtdal vaart nieuwe koers

VECHTDAL – Verruiming openingstijden brug en sluizen Vecht

openen_sluis_21.jpg

De gemeente Dalfsen en Ommen en het Waterschap Groot Salland verruimen in de maanden juni, juli en augustus 2011 de openingstijden voor de recreatievaart op de Vecht. Hiermee worden de recreatieve mogelijkheden op en rond de Vecht aanzienlijk vergroot. Dit besluit werd vanmiddag door bestuurders, wethouders en andere genodigden feestelijk gevierd bij de sluis in Vilsteren.

Lees verder »

Matras in brand in gevangenis Zwolle

ZWOLLE – In de gevangenis aan de Huub van Doornestraat in Zwolle heeft korte tijd brand gewoed. Volgens een woordvoerster van de politie IJsselland stond in een van de cellen een matras in brand. Het vuur kon snel geblust worden. Hoe de matras in brand is gevlogen, is niet duidelijk. Ook is niet bekend of er gewonden gevallen zijn. (bron RTV oost)

Inbraak bij bedrijf Nieuwleusen afgelopen nacht

Nieuwleusen – In de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 april werd er ingebroken bij een bedrijf aan het Westeinde. Men kwam binnen door een raam te forceren. Er werd een nog onbekend geldbedrag weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Lintjesregen 2011 in Dalfsen

Dalfsen – Zeven Koninklijke Onderscheidingen in Dalfsen. Vanmorgen vrijdag 29 april 2011 krijgen zeven inwoners van de gemeente Dalfsen door burgemeester H.C.P. Noten een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Mevrouw H.W.J. Hesse (Lemerveld), mevrouw J. Scherpenkate-Jonink (Dalfsen) en de heren B. ten Kate (Nieuwleusen), J.B. Schrijver (Hoonhorst), J.G.A.J. Meijerink (Lenthe), J.G. Mulder (Lemelerveld) J.A.M. Veneboer (Hoonhorst) worden allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Lees verder »

Drie momenten van herdenking in Dalfsen en Nieuwleusen

DALFSEN – Dodenherdenking 4 mei 2011 Schaapskooiweg en in Dalfsen en Nieuwleusen. Op woensdag 4 mei 2011 zijn in de gemeente Dalfsen drie locaties waar stilgestaan wordt bij de gevallenen voor het Koninkrijk der Nederlanden. Om 15.00 uur aan de Schaapskooiweg, om 20.00 uur in Nieuwleusen bij het monument bij de Grote Kerk én in Dalfsen om 20.00 uur op de begraafplaats aan de Ruitenborghstraat.

Lees verder »

ORANJEVERENIGING OUDLEUSEN

OUDLEUSEN – Op hun website houden ze u op de hoogte van alle activiteiten die de Oranjevereniging organiseert.http://www.oranjevereniging-oudleusen.nl  30 april koninginnedag: vanaf 9.00 uur Dorpsontbijt in de Wiekelaar met aansluitend om 10.00 uur de aubade en het oplaten van de ballonnen !!!

Hun echte oranjefeest is pas in augustus:

Lees verder »

Verschillende Dalfsenaren zijn naar het Gemeentehuis gelokt

DALFSEN – Op dit moment zijn verschillende Dalfsenaren zijn naar het Gemeentehuis gelokt, ieder met zijn eigen smoesje. Een zelfs denkt naar een beurs te gaan, maar daar komt hij nog wel achter. Ze zijn beland in het gemeentehuis om daar te worden geridderd. Rond 12.00 uur zullen we u bekend maken welke personen daar voor in aanmerking zijn gekomen. Dan mogen we u de bijlage tonen met het persbericht over Koninklijke Onderscheidingen 2011 in de gemeente Dalfsen.

Oranje Programma Hoonhorst

flyer-oranjevereniging2011.jpg

HOONHORST –  – Ook in Hoonhorst wordt Koninginnedag gevierd, met dank aan de Oranjevereniging Hoonhorst. Op 29 april zijn er van 19.30 tot 20.30 uur jeugdspelen, traditioneel op het terrein bij de bibliotheek. Van 21.00 tot 01.00 uur is er een feestavond met dj Marcel Reimink en Linda en Linsy.

Lees verder »

Nacht van Oranje

DALFSEN – Ook dit jaar organiseert we samen met de Trefkoele de Nacht van Oranje. Dit feest ter gelegenheid van Koninginnedag wordt al weer vele jaren georganiseerd. Het heeft dan ook al een rijke historie, voor de nacht van oranje organiseerde de Oranjevereniging het Oranje bal.

Lees verder »

Vrijmarkt vanavond in Dalfsen

DALFSEN – Door de Trefkoele in samenwerking met ons bestuur is nu sinds enkele jaren een vrijmarkt op het voorterrein van de Trefkoele georganiseerd. Dit is een druk bezochte markt, met erg veel gezelligheid! Het hoort ook echt bij de viering van Koninginnedag. Ook dit jaar zal het weer op het programma staan.

Lees verder »

Dieren dood bij brand Rouveen

ROUVEEN – In de nacht van donderdag op vrijdag zijn bij een brand in een boerderij in het Overijsselse Rouveen een aantal kalveren en een stier omgekomen. Dat heeft de brandweer gemeld. Het zou om vijf of zes kalveren en een stier gaan. De dieren stonden in een kapschuur, waar de brand vermoedelijk is ontstaan.

Lees verder »

Arbeids Trainings Centrum geopend.

atc_1.jpg

OMMEN – Stichting Abeids Training Centrum (A T C) op het nieuwe industrie terrein van Ommen  is van middag door Wethouder Scheele officieel geopend. Deze stichting biedt trainings mogelijkheden voor leerlingen van de Boslust school en de Maat in Ommen.

Lees verder »

spandoekenwedstrijd

muzi28apr1.jpg

     

Meiden D1 Mizuwaai Dalfsen Handbalvereniging

DALFSEN – Eerste geworden met de spandoekenwedstrijd die de handbalvereniging Dalfsen uitgeschreven had in februari.  Helemaal te gek, nog blijer waren we met de prijs, welk jeugdteam droomt daar nu niet van? Samen sporten met hun favorieten.

Lees verder »

College Dalfsen wil parkeerplaatsen station verdubbelen

DALFSEN krijgt 86 extra parkeerplaatsen. Het college van de gemeente Dalfsen wil het huidige parkeerterrein bij het station in Dalfsen verder uitbreiden met nog eens 86 parkeerplaatsen. Dit betekent een verdubbelding tot 172 plaatsen. Het college is van mening dat het aantal parkeerplaatsen uitgebreid moet worden.

Lees verder »

Breedband internet: maak kans op een Ipad of Ipod Touch

In Hoonhorst en omgeving zijn we samen aan de slag om breedband internet te realiseren in het dorp én in het buitengebied. Dat betekent winst voor alle bewoners van Hoonhorst, Wijthmen en omgeving.

De trekking wordt gehouden op zondag 28 augustus 2011 tijdens het Dorpspleinfeest in Hoonhorst door Karolien Slurink-Spijker, notaris van Dalfsen. En vergeet niet snel internet, betekend ook snel dalfsennet

 

Lees verder »

Afstorten sealbags: kijk uit

IJSSELLAND – Gebleken is dat er personen actief zijn die door een brief op de afstortautomaat te plakken, met de mededeling dat deze het niet doet, en het afstorten via de gewone brievenbus moet plaatsvinden. Vervolgens worden de sealbags door criminelen uit de brievenbus gevist. U bent gewaarschuwd. Trap daar niet in.