Weekeinde van de waarheid voor FNV van

DALFSEN – Weekeinde van de waarheid voor FNV. Hoe kan de FNV de toekomst in? Herman Wijffels en Han Noten die als ‘verkenners’ de FNV moeten helpen daarop een antwoord te geven, maken zaterdagavond in Dalfsen hun bevindingen openbaar. Men komt vrijdag al naar Dalfsen waar men op verschillende locaties bij elkaar komt. Vrijdag presenteren zij die al aan het FNV-bestuur en de voorzitters van alle aangesloten bonden, die daar zaterdag verder over praten. Lees verder

 

Alleen waterschappen Regge en Dinkel en Velt en Vecht fuseren

De waterschappen Velt en Vecht, Regge en Dinkel en Rijn en IJssel willen op verschillende manieren nauwer samenwerken. Een aantal uitvoeringstaken wordt gezamenlijk opgepakt. Bij bovenregionale contacten en overleg met externe partners kan één bestuurder namens alle drie de waterschappen optreden. Daarnaast willen de waterschappen Velt en Vecht en Regge en Dinkel tot een bestuurlijke fusie komen.

Lees verder »

Regio Politie Persberichten van woensdag 30 november 2011

Motorrijder gewond bij aanrijding

 

 

Rouveen – Op dinsdagavond 29 november vond aan de Oude Rijksweg een aanrijding plaats tussen een motorfiets, bestuurd door een 55-jarige man uit Staphorst en een bestelauto, bestuurd door een 57-jarige man uit Dalfsen. De motorfiets kwam vanuit de richting van de Lichtmis. De bestuurder van de bestelauto kwam vanaf de afrit van de A28 en wilde vervolgens de Oude Rijksweg in de richting van de Lichtmis oprijden. Bij het oprijden van de Oude Rijksweg heeft de bestuurder van de bestelauto vermoedelijk de motorfiets over het hoofd gezien. Bij de aanrijding raakte de motorrijder ten val en raakte hierdoor gewond en werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder »

Vanmorgen overval op juwelier in Staphorst 1 gewonde

Staphorst – Woensdagochtend 30 november omstreeks 10.00 uur werd een juwelier Dekker aan de Gemeenteweg overvallen. Twee onbekende mannen kwamen de zaak binnen en gingen er na de overval op een grijze scooter vandoor in de richting van de Ebbinge Wubbenlaan. Door getuigen is gezien dat zij daarna linksaf sloegen de Boldeweinlaan op. Tijdens de overval raakte een medewerker van de winkel gewond, omdat hij werd gestoken.

 

Lees verder »

CDA wil volledige verbreding N35

WYTHMEN – ZWOLLE – Het CDA wil dat minister Schultz van Verkeer en Waterstaat alsnog prioriteit gaat geven aan een verbreding van de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal. Voor provincie Overijssel is het economisch van groot belang dat de verkeersader tussen Zwolle en Twente wordt opgewaardeerd tot een vierbaansweg met een maximumsnelheid van honderd kilometer per uur.

Lees verder »

Alweer een kookcursus voor mannen

 
LEMELERVELD – Alweer een kookcursus voor mannen. Hopelijk heeft de plaatselijke horeca in de toekomst nog wel wat te doen. Zo te zien raakt heel Lemelerveld aan de kook! In het nieuwe jaar wordt er door Landstede Welzijn Lemelerveld weer een kookcursus voor mannen georganiseerd.  Er zijn nog genoeg mannen die graag wat meer willen leren over de diverse kooktechnieken. Deze kookcursus staat onder deskundige leiding van Edith Westendorp.

Lees verder »

Winter 2011 – weersverwachting december 2011

Winter 2011 – voorspelling december 2011. Horrorwinter blijft nog uit, geen sneeuw te verwachten. Het wordt herfst in december 2011.De vooruitzichten voor december zijn: Van tijd tot tijd regen en soms ook veel wind. Vooral de eerste dagen vrij zacht. Later in december ook nog geen winterweer maar waarschijnlijk voortzetting van het wisselvallige weertype. De middagtemperaturen liggen meestal rond de normale waarden.

Lees verder »

Jan Veldhuis ruimt op!

HOONHORST – Einde(jaars)opruiming tractoren en werktuigen, maaiers, schudders, harken, U-snijders enz enz. Alleen graag bellen voor de prijs of langskomen. Mail lezen ze (bijna) niet. Koffie staat klaar (Gebak zelf meebrengen, ook 1 voor Jan dan). Help Jan van de handel af!!! Wie Veldhuis kent zoekt niet, wie zoekt kent Veldhuis niet zegt hij.  Zie hier voor zijn aanbod:

Motorrijder gewond bij gekantelde aanhanger

LICHTMIS – Een motorrijder is dinsdagavond gewond bij een aanrijding met een aanhanger bij de afrit van de A28 bij De Lichtmis.De aanhanger die achter een bestelbus zat, kantelde. De oorzaak van de aanrijding is nog onduidelijk. De politie vermoedt dat het busje met de aanhanger de Oude Rijksweg opreed en de motorrijder niet zag aankomen. De gewonde motorrijder is naar het ziekenhuis gebracht.
(bron RTV oost)

 

Buurt houdt omgeving schoon

De vorige hoop is net opgehaald, dit hebben we al weer verzameld

DALFSEN – De gezamenlijke buren van de Welsummerweg, tussen de Rondweg en de Brinkweg, houden gezamenlijk de grote berm wat van de gemeente is altijd keurig schoon. Dus niet alleen grasmaaien, maar ook nu in de herfst zijn alle buren bezig om het blad op te ruimen. Dat doen ze geheel belangeloos, ze willen gewoon dat hun leefomgeving er schoon en fris uit ziet.

Lees verder »

Reparatie looplicht

DALFSEN – Vandaag zijn ze begonnen met groot onderhoud en reparatie van de looplicht op de rotonde Rondweg – Welsummerweg. Vermoedelijk zullen de lampen binnenkort weer lopen, althans dat lijkt dan zo.

Lees verder »

Fiets kwijt?

DALFSEN – Deze fiets staat al een aantal dagen tussen het NS Station en huize Den Berg aan de Heinoseweg tegen een boom aan. De eigenaar zal hem vast wel herkennen.

Dalfser college bezoekt Bouwhuis Facilitair Management

 

DALFSEN – Op woensdag 7 december bezoekt het college van burgemeester en wethouders Bouwhuis Facilitair Management uit Nieuwleusen. Dit bezoek biedt het college van Dalfsen en deze lokale ondernemer een gelegenheid zich op de hoogte te stellen van actuele ontwikkelingen en opinies. Ondernemers uit de gemeente Dalfsen stellen het op prijs om in de eigen bedrijfsomgeving hun bedrijf te presenteren.

Lees verder »

Kookworkshop feestelijke gerechten

 
LEMELERVELD – Koken is Hot! Dat ziet u in diverse tv-programma’s. Ook in Lemelerveld bestaat er altijd voor de kookworkshops heel veel belangstelling. Op woensdag 7 december a.s. organiseert Landstede Welzijn Lemelerveld een workshop: Feestelijke gerechten maken voor de Kerstdagen en Oud & Nieuw.

 

Lees verder »

Jan Slagter: samen stilstaan en gedenken: begraafplaats Welsum

DALFSEN – SAMEN STILSTAAN EN GEDENKEN: Donderdag 29 december 2011 Aanvang 19.00 uur, begraafplaats Welsum. In deze dagen waarin wij onze overleden familieleden, vrienden en bekenden het meest missen, organiseren wij een avondbijeenkomst op een met fakkels verlichte begraafplaats ‘Welsum’. Op deze avond, die een neutraal karakter draagt, luisteren we naar stijlvolle muziek, teksten en gedichten.

Lees verder »

Dalfsennet maakt ook dit jaar weer een jaaroverzicht

DALFSEN – Gisteren zijn we achter de schermen al weer begonnen met een jaaroverzicht wat er zoal heeft plaatsgevonden in het bijna afgelopen jaar. De eerste 2 maanden zijn klaar en op verloren uurtjes gaan we hier weer vrolijk mee verder. Het is telkens weer: O ja, als je die oude berichten leest. Heel vaak voelt het alsof het gisteren is geweest. Zo eind december, ergens tussen kerst en oud en nieuw zullen wij dit gaan plaatsen, zodat u ook zegt: o, ja!

Hoonhorst zegt DAG gaat van start!

Hoonhorst zegt DAG gaat van start! Er komen bij de Rova veel vragen binnen over dit project, aan de hand van de stukjes van gisteren op deze site. Voor de duidelijkheid: dit geldt alleen voor Hoonhorst. Kort geleden hebt u kennis gemaakt met Hoonhorst zegt DAG; Duurzaam van Afval naar Grondstof. Een uniek project van de gemeente Dalfsen, ROVA, Duurzaam Hoonhorst en Plaatselijk belang Hoonhorst e.o.

Lees verder »

Zwanger en zwemmen

 

STAPHORST – Terug van weg geweest: Zwangerschapszwemmen in De Broene Eugte. Op maandagavond van 20.00 tot 20.40 uur is er een groep zwangerschapszwemmen begonnen. Tijdens uw zwangerschap is het belangrijk om uw conditie op peil te houden.
Veel activiteiten zijn met een dikker wordende buik niet of nauwelijks meer te beoefenen.

Lees verder »

Dalfsen promotie

Ton ten Hove fanclub!

Foto: Ton ten Hove Fanclub

DALFSEN – Vanmiddag om 13.30 uur , de vaste opnametijd van RTV oost weerpraatje van Ton ten Hove vond dit keer weer plaats in Dalfsen. Vandaag dient de locatie huize Den Berg aan de Heinoseweg als achtergrond, daar waar gisteren juist al die DAG bakken stonden. Dus allemaal kiek’n en luuster’n vanavond wat Ton voor ons in petto heeft. (zo van hoor de wind waait door de bomen….?)

Bijschrijving in paspoort ouders gaat vervallen

DALFSEN – Met ingang van 26 juni 2012 kunnen kinderen onder de 16 jaar niet meer worden bijgeschreven in het paspoort van hun ouders. Daarnaast verliezen bestaande bijschrijvingen vanaf die datum ook hun geldigheid. Staat uw kind van onder de 16 jaar bijgeschreven in uw paspoort en is uw paspoort langer geldig dan 26 juni 2012, dan moet u voor uw kind een eigen reisdocument aanvragen. Het paspoort blijft voor u als houder van het document wel geldig tot de einddatum die in het paspoort is vermeld. Alleen de bijschrijving van de kinderen vervalt.

Lees verder »

Gewond na inbraak tankstation:Politie zoekt getuigen

 

  

Balkbrug – Een 67-jarige inwoner van Balkbrug raakte op dinsdagochtend 29 november gewond op de Coevorderweg. De man kreeg om 03.40 uur een melding dat er werd ingebroken bij zijn benzinestation en ging op onderzoek uit. Aangekomen bij het benzinestation trof de man drie met bivakmutsen vermomde mannen aan die hem meteen aanvielen.

Lees verder »

Regio Politie Persberichten van dinsdag 29 november 2011

 

 

Inbraak in bestelbus

Hardenberg – In een aan de Molensteen geparkeerde bestelbus werd in de nacht van zondag 27 op maandag 28 november ingebroken. Men kwam in de bus door een ruit te forceren. De buit bestond uit een autoradio en een navigatiesysteem. De politie adviseert automobilisten om geen kostbaarheden in de auto achter te laten. Klik hier als u wilt weten hoe u autoinbraak kunt voorkomen.

Lees verder »

Dalfsen wil zelfstandig blijven

 

DALFSEN – Als het aan de gemeenteraad van Dalfsen ligt, blijft de gemeente de komende vijftien jaar nog zelfstandig. Dat maakte de gemeenteraad gisteravond bekend tijdens de bespreking over de samenwerkingsvormen van de gemeente Dalfsen met buurgemeenten. In oktober liet Dalfsen al weten niet mee te willen doen met de ambtelijke samenvoeging van Hardenberg en Ommen.

Lees verder »

HEMA roept brekende vouwfiets terug

HEMA roept een vouwfiets terug die bij het scharnier kan breken. In een advertentie in landelijke dagbladen waarschuwt de winkelketen dinsdag dat dit verwondingen kan veroorzaken. Of het al tot verwondingen heeft geleid, is niet bekend. Het gaat om vouwfietsen die vanaf augustus 2009 zijn verkocht. Klanten kunnen hun vouwfiets met aankoopbon terugbrengen in ruil voor een gelijkwaardige vouwfiets, maar de aanbieding geldt alleen zolang de voorraad strekt.(Bron Novum)

 

Landschap wordt er kleurig van

DALFSEN – Vanmiddag zagen we een polonaise van DAG bakken bij huize Den Berg. Het landschap wordt er wel kleurig van. Voor mensen met een kleine tuin, hoeven volgend voorjaar geen planten meer te kopen, want zij hebben met in totaal 4 bakken de tuin al vol. Voor de goede orde, deze bakken zijn ( als proef) aleen voor Hoonhorst.

Lees verder »

Levend kerststal in Dalfsen?

 

DALFSEN – Vanmiddag fietste ik even door de Wilhelminastraat, op zich niets bijzonders, maar zie ik dat goed, ik zag wat bewegingen achter een etalage raam. Ik fietste rustig verder, maar mijn gedachten zei: ie moet terug, dus drein met de fietse, ik zag het echt goed. Bij de Brinkhof in de etalage zag ik Dinie Bos in de kerstkribbe.

Lees verder »

Van de Stouwe: hij zál bouwe

 

DALFSEN – Aan de Emmastraat naast zijn (Provak) winkel van Henk van de Stouwe zijn druk aan het bouwen. Op die plek heeft een woning gestaan van hem. Deze is geruimd en nu zijn ze druk bezig met het begin van de herbouw van een nieuw huis. Henk zelf is daar ook druk op de bouwplek. Bouwen en uitdenken is één van zijn grootste liefhebberijen. Ook dit is weer iets bijzonders.

Lees verder »