Het weer precies 1 jaar gelden

Spiegelglad door ijzel:31.12.2010 
Op diverse plaatsen in het oosten van het land was het donderdagavond en vrijdagmorgen spekglad. Door de vakanties was er gelukkig weinig verkeer. Desalniettemin leverde dit voor de mensen die wel de weg op moesten toch problemen op. Al deze problemen werden veroorzaakt door ijzel. In dit verhaal leggen we u uit hoe dit gevaarlijke fenomeen ontstaat.

Lees verder »

Oliebollen gezonder dan eierkoeken volgens Dr. Frank

Volgens internist dr. Frank van Berkum zijn oliebollen gezonder dan eierkoeken. Hij probeert oliebollen niet aan te prijzen als een gezonde versnapering, maar ze zijn, ondanks hun ongezonde imago, toch gezonder dan bijvoorbeeld eierkoeken. Zo bevatten oliebollen minder calorieën dan eierkoeken en zijn oliebollen tevens beter voor het verbeteren van je cholesterol.

Lees verder »

Nieuws gaat gewoon door

DALFSEN – Dalfsennet is gewoon nog in de weer, omdat het nieuws ook gewoon door gaat. De regionale omroep had om  15.22 uur zijn laatste nieuws bericht en de krant stopte al met nieuwsgeving vóór 12.00 uur.

Brand woning Ommen

OMMEN- In Ommen is brand onstaan in een schoorsteen van een rietgedekte woning aan de Giethemer Hooiweg. De brandweer van Ommen en Hardenberg zijn bezig met het bluswerk. Ga niet kijken en laat hulpverleners hun werk doen.

Lees verder »

Oudejaarsdag in Heino

Heino – Vandaag op oudejaarsdag worden er in het voormalige gemeentehuis veel voorbereidingen getroffen voor het grote nieuwjaarsfeest. De lichten, muziekbenodigdheden, bars en nog veel meer worden klaargezet. Ook is er een grote tent geplaatst, de organisatie verwacht vannacht namelijk erg veel bezoekers. Het feest begint oudejaarsavond 31 december om 0.00 uur met een spectaculaire vuurwerkshow en zal doorgaan tot 04.30 uur. Meer over Heino klik hier.

Midwinterhoornwandeltocht van de Green Shoes

 

HESSEM – De midwinterhoornwandeltochten van de Green Shoes zijn dit jaar weer zeer geslaagd. Vooral vrijdag was het ondanks de tijd van het jaar prima wandelweer.’Donderdag begon het om 2 uur wat te regenen. De wandelaars kwamen beide dagen zeer tevreden terug na 8,13 of 20 km door de bossen van Hessum en Rechteren gestruind te hebben. De tocht voerde eerst door Hessum over het landgoed, vervolgens richting Vilsteren en het pad naar de stuw.

Lees verder »

Animo Nieuwjaarsfeest keldert enorm

DALFSEN – Bezoekersaantal Nieuwjaarsfeest Trefkoele keldert meer dan de helft in 5 jaar! Waren er in 2006 nog 1700 bezoekers op het Nieuwjaarsfeest, (zie de krant van 2006: ) is er vandaag op 31 december aan het eind van de dag rond de 700 kaarten verkocht.
De organisatie houdt hier al rekening mee, want er waren ook “maar” 900 kaarten beschikbaar voor het feest. Los van deze cijfers zijn er al eerder berichten geweest dat de Dalfsenaren graag een ander feest willen, echter alle initiatieven zijn tot nu toe tegen gewerkt door de gemeente Dalfsen, aldus de inzender.

Lees verder »

Het lijkt wel een rookmelder-testdag vandaag.

DALFSEN – Als je de P2000 berichten ziet, is het net of het vandaag een testdag is van rookmelders. Zo te zien hebben de brandweerkorpsen hun handen vol aan deze meldingen. Want buiten deze meldingen om, zijn er ook echte branden. Hier zijn er een paar: 15:54 uur Rookmelder : Frion Locatie IJsselbolder, 14:51 uur Rookmelder : De Nieuwe Haven, 13:57 uur Rookmelder : P.I. Overijssel, 13:41 uur Rookmelder : De Kievitsbloem,  00:20 Rookmelder : De Leeren Lampe. Meestal gaat het om loos alarm, voor al nu door de vuurwerkdampen. U kan dat zelf ook volgen:

Woningbrand Staphorst

STAPHORST – Vanmiddag is de brandweer uitgrukt voor een woningbrand aan de Henri Dunantstraat in Staphorst. Van  een woning  is de bovenverdieping van een woning uitgebrand. De bewoners waren niet thuis. Wat de oorzaak van de brand is geweest is nog onbekend. De brandweer bluste het vuur. De schade op de bovenverdieping was groot. Naast brandschade was er ook nog al rook en waterschade in het huis. 

Regio Politie Persberichten van zaterdag 31 december 2011

 

Rijbewijs ingevorderd

Ommen – Het rijbewijs van een 29-jarige automobiliste uit Witharen werd op zaterdagochtend 31 december ingevorderd voor rijden onder invloed. De vrouw werd staande gehouden op de Balkerweg. Bij de ademanalyse op het bureau blies de vrouw 720 ug/l Dit leverde haar, naast de invordering, een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur op.

Lees verder »

Goed te Passuhhhhh!!!

 

 

DALFSEN – De vader van Wendy Schrijver reist de hele wereld soms af om het tafeltennis van zijn dochter te volgen. Overal waar hij komt ziet hij bekenden ( of maakt hij kennis met de cultuur en mensen ter plekke daar) Zij vaste stokwoord is altijd op zijn Dalfsers: GOED TE PASSUHHH!!!! Zie foto boven, zelfs op de billboards is zijn lijfspreuk aangebracht onder een foto van Wendy.

Lees verder »

Eindelijk schenkt de krant aandacht aan Wendy

 

DALFSEN – U heeft al herhaaldelijk stukjes kunnen lezen op deze site over de in Dalfsen geboren Wendy Schrijver. Nu eindelijk schenkt ook de krant aandacht aan Wendy. Het duurde even, maar het is gelukt. Zij kijken ook op Dalfsennet en zullen wel gedacht hebben, waar hebben ze het toch altijd over. Hebben we wat gemist? Dat bleek dus, ze hebben wat gemist, ja nieuws!

Lees verder »

De kaasmakers gaan door!

Terwijl het grootste deel van de Dalfsenaren onbekommerd aan de borrel zit zijn er nog veel mensen gewoon aan het werk! Sommige dingen gaan namelijk gewoon door. U zult er nog van staan te kijken hoeveel mensen er tijdens oud- en nieuw aan het werk zijn!

Lees verder »

Lemelervelds ouderenkoor richting de 50 leden

 

LEMELERVELD – Herfstklanken’  is groeiende . Het Ouderenkoor ‘Herfstklanken’  gaat momenteel richting de vijftig leden. Nog een drietal nieuwe leden en het is zo ver. Het afgelopen jaar is er veel opgetreden in Lemelerveld maar ook buiten de Lemelervelder ‘grenzen’. Verder was het ouderenconcours in Gorssel zeker wel het hoogtepunt. Immers! O.l.v. dirigent Flip Jonkman werd een 1e prijs met lof behaald en ….voor het eerst in de geschiedenis van dit enthousiaste koor.

Lees verder »

Oliebollen aan de Singel 31

DALFSEN – Nog een foto met een stukje tekst. Alleen de tekst kwam niet mee, dus we hebben het vermoeden dat hier over het volgende gaat: Vermoedelijk gaat het over de oliebollenverkoop door de Stichting Dalfsen helpt Oost Europa. U kunt bij hen oliebollen kopen op bovengenoemd adres, ook oude jaarsdag nog tot een bepaalde tijd. Het geld wat daar van overblijft, zal worden gebruikt voor hulpgoederen voor mensen die dit het hardste nodig zijn. Verder wens ik jullie allemaal een goed uiteinde en een goed begin van het nieuwe jaar en we spreken elkaar nog wel een keer. Hans,  ook namens onze Stichting.

Lees verder »

Zuivering oliebollenvet kost miljoenen

De zuivering en afvoer van oliebollenvet kost jaarlijks enkele miljoenen euro’s. Om die reden doet de Unie van Waterschappen de oproep om gebruikt frituurvet bij het huishoudelijk afval mee te geven en niet door de gootsteen of het toilet te spoelen. De reiniging van een liter olie kost de waterschappen 2,80 euro en dat is het dubbele van de kostprijs van de olie in de winkel. De zuivering van al het oliebollenvet kost jaarlijks een paar miljoen euro.

Lees verder »

Jaarlijkse bukkumfietstocht een ware happening

 

DALFSEN – Vandaag startte de fietstocht traditioneel weer bij het Oude Station in Dalfsen. Er waren nog meer deelnemers dan voorgaande jaren. Een nieuwe record, ruim 60 deelnemers. Dat zal ook wel te maken hebben gehad door het prachtige weer van vandaag. We hebben in de afgelopen zomer wel mindere dagen gehad. De tocht ging van Dalfsen richting Nieuwleusen.

Lees verder »

Opruimen vuurwerkafval door carnavalsverenging

Carnavalsvereniging De Hoonhakkers uit Hoonhorst haalt eerste en laatste papier op in Hoonhorst

HOONHORST – Op zondag 1 januari 2012 vanaf 10.00 uur zal de carnavalsvereniging de Hoonhakkers het vuurwerkafval opruimen in Hoonhorst. Dit doen ze als tegenprestatie voor het feit dat ze –zonder oud papier op te halen- toch een bijdrage hiervoor ontvangen. Deze ludieke actie is een tegenprestatie voor het overdragen van het ophalen van het oud papier aan de Rova. In het kader van het project Hoonhorst zegt DAG: een andere wijze van inzamelen van afval, dat start op 1-1-2012.

Lees verder »

Hanger met emotionele waarde verloren

DALFSEN – Merijn heeft zijn leren veterkettinkje met Bocchia plaatjes verloren. Deze heeft hij als aandenken gekregen van Oma Truus, die onlangs is overleden. Dit heeft dus een emotionele waarde. Heb ook al een melding gemaakt op het politiebureau. Ik heb een foto toegevoegd van de plaatjes die hij kwijt is. Op het ene plaatje staat Merijn en op de achterkant prinsenkindje no.2 (zijn koosnaampje van Oma)

Bijvoorbaat dank, Ingrid M

Indien u deze hanger heeft gevonden, wilt u ons dan tippen op info@dalfsennet.nl

SAMEN STILSTAAN EN GEDENKEN

 
DALFSEN – Donderdagavond  29 december was er een sfeervolle en waardige bijeenkomst op de begraafplaats Welsum. In deze dagen waarin wij onze overleden familieleden, vrienden en bekenden het meest missen, organiseerde Jan Slagter  een avondbijeenkomst op een met fakkels verlichte begraafplaats ‘Welsum’. De avond, had een neutraal karakter , met kon  luisteren we naar stijlvolle doedelzakmuziek, teksten en gedichten. Iedere bezoeker kreeg bij de ingang een lichtje mee. Alleen het weer mocht wel wat beter. Ondanks dat waren er tot zo’n 60 – 70 personen die hier op af kwamen. Deze avond werd georganiseerd door Uitvaartverzorging Vechtdal uut Ommen.

Veel branden:

DALFSEN – In deze periode zijn er weer veel branden, ook in de regio: Afgelopen nacht: Café Het Wapen van Vriezenveen is vannacht volledig afgebrand. Ook de woning boven het café is in vlammen opgegaan. In een pand van een sportvereniging aan De Maten in Kampen is afgelopen nacht brand gesticht.
Bij de brand in een kalverenschuur aan de Zwartkotteweg in Hertme zijn zo’n 700 kalveren om het leven gekomen.

 

 

Helligen Hendrik

Op TV Oost dondert en knettert het op oudejaarsavond al ruim voor middernacht. In de show “Nôh!” gaat Helligen Hendrik weer ouderwets tekeer tegen alles wat hem niet zint in onze maatschappij en dat is nogal wat. Lees meer….