Ongeluk N35/ Dalfserweg bij Heino: 3 gewonden

HEINO – Op de N35 bij Heino is vanavond rond 21.30 uur een ernstig ongeluk gebeurd. Daarbij zijn drie mensen gewond geraakt. Twee auto’s zijn op de kruising van de N35 met de Dalfserweg door nog onbekende oorzaak op elkaar gebotst. Een van de auto’s kwam daarna tegen een verkeerslicht tot stilstand. De andere auto schoot door, ramde een afscheiding en kwam op een fietspad terecht dat onder de N35 ligt. Voor foto’s klik hier 

Lees verder »

ir. D.F. Woudagemaal. UNESCO in de MIST en in bedrijf.

 

Foto’s en inzending Reinier van Assen

OLDLEUSEN – LEMMER – Mist en stoom zorgde vandaag voor een mysterieus plaatje van het  ir. D.F. Woudagemaal, (UNESCO), Lemmer. Onze plaatselijke weerfotograaf Reinier van Assen was daar bij. Het ir. D.F. Woudagemaal is een aantal dagen deze week in bedrijf en toegankelijk voor het publiek.(morgen laatste dag, dus aj der nog en wilt muj rap wenn!)

Lees verder »

Tonnie Ekkelkamp giet met flexibel pensioen

Mooi plekkie an de Vechte en altied beet!

DALFSEN – Veranderingen bij de buitendienst! U als inwoner merkt hier weinig tot niets van. Nou ja niets, ik denk dat we Tonnie vaker aan de Vecht zullen zien met zijn hengel en visgerei.Tonnie Ekkelenkamp gaat met ingang van 1 april met  FPU (Flexibel Pensioen en Uittreden)en wordt vervangen door Bertus Meijer.

Lees verder »

Rood voor rood

EMMEN – In principe wil de gemeente Dalfsen onder voorwaarden meewerken aan het verzoek om rood voor rood toe te passen op de perceel Emmerweg 7 in Dalfsen. Deze boerderij staat al jaren leeg. Zeer fraaie en rustige lokatie aan de rand van een landgoed. Oude opstal wordt gesloopt. Vastgesteld “17e wijziging Bestemmingsplan Buitengebied Dalfsen, Emmerweg 7” 

Lees verder »

Loonwerkers iets positiever gestemd

DALFSEN – Loonwerkers zijn momenteel iets positiever gestemd dan in 2010. Het aantal loonwerkers met plannen uit te breiden is met 2% toegenomen naar 12,5%. Het percentage loonwerkers dat aangeeft na te denken over beëindiging van de bedrijfsactiviteiten, blijft daarentegen relatief stabiel.

Lees verder »

Gedicht over Hannes

Hannes opnieuw gestolen

 

De dief moet geen geweten hebben,

zal nooit op schoot genomen zijn,

zal nooit gestreeld zijn, zacht,

als de huid  van een zeehondje.

 

Zal zelf nooit in de kindersnoet

van het beestje gekeken hebben;

het trillen van de snorharen

– die liefdes-antennes –

 

bereikten zijn hart niet.

En mocht hij deze woorden lezen,

laat hem dan een  kerel worden,

een echte met de duurzaamheid

 

van kostbaar brons.

 

lenze l. bouwers

Vechtdal nog onbekend

Twente en Salland bekendste toeristische regio’s Overijssel. De aantrekkelijkheid en naamsbekendheid van toeristische regio’s leveren een positieve bijdrage aan de economische ontwikkeling van de provincie. Spontaan geeft 43% van de Nederlanders aan minimaal één regio in Overijssel te kennen. Twente en Salland komen er net als voorgaande jaren het beste uit.

Lees verder »

Taakgestraften zetten padden en kikkers over

 DALFSEN – Een groep veroordeelden met een taakstraf helpt de komende dagen in het Kuinderbos in Flevoland met het laten oversteken van padden en kikkers. Onder toezicht van de reclassering plaatsen de taakgestraften ook tijdelijke rasters langs de Hopweg en de Schoterweg om de amfibieën naar een veilige oversteekplek te dwingen. Inzender van deze site vraagt zich af: Idee voor Dalfsen?

 

 

Politie zoekt met spoed getuigen aanrijding

Ommen – Dinsdagavond 28 februari om 18.10 uur raakten op de Hammerweg een 45-jarige autobestuurster uit Den Ham en een 43-jarige vrouw uit Hellendoorn, eveneens als bestuurster van een auto, gewond bij een frontale aanrijding. Beide werden met nog onbekend letsel met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Lees verder »

Provincie investeert in gemeentelijke projecten

Provincie investeert in gemeentelijke projecten rond bereikbaarheid en verkeersveiligheid. Gedeputeerde Staten van Overijssel stellen voor 2012 ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor gemeentelijke projecten in West-Overijssel op het gebied van verkeersveiligheid, educatie en het verbeteren van de doorstroming van het verkeer. De uitvoering van deze projecten draagt bij aan het provinciale doel voor een betere bereikbaarheid en het verlagen van het aantal verkeersdoden en –gewonden.

Lees verder »

Regio Politie Persberichten van 29 februari 2012

 

Diefstal bedrijfsbus

Vollenhove – In de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 februari, heeft er een inbraak plaatsgevonden in een bedrijfspand nabij de Kampen. Het pand kon worden betreden door een ruit van een roldeur in te gooien. Uit de bedrijfshal werd een geparkeerde bedrijfsbus weggenomen. De bus, een witte Mercedes Sprinter, is voorzien van het kenteken 1-VNT-33.

Lees verder »

Bijna gratis tanken

NIEUWLEUSEN – Iedere donderdag in de maanden maart en april stunt prijsvechter Tango opnieuw met haar brandstofprijzen bij Tango Nieuwleusen.  Tango geeft daar 14 cent korting op benzine en 13 cent korting op diesel op basis van de adviesprijs. Wie iedere donderdag tankt bespaart dus algauw tientallen euro’s. Met de huidige record brandstofprijzen is dat een flinke besparing. Het Tango tankstation vindt u aan de Den Hulst 57.

Nu extra voordelig zonnepanelen kopen.

 
DALFSEN – De afgelopen jaren zijn de energiekosten fors gestegen. Misschien heeft u daarom wel eens aan de aanschaf van zonnepanelen gedacht? De gemeente Dalfsen en ROVA gaan u helpen. Wij bieden u tijdens de actie Duurzaam Genieten de mogelijkheid om eenvoudig en tegen aantrekkelijke voorwaarden zonnepanelen aan te schaffen.

Lees verder »

Gratis cursus Internetbankieren

DALFSEN – Gratis cursus Internetbankieren voor de inwoners in Dalfsen en Nieuwleusen.Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen organiseert in samenwerking met Rabobank Vaart en Vechtstreek een cursus Internetbankieren. Veel mensen zijn nog niet bekend met het internetbankieren en zijn nog wat huiverig. Voor iedereen die zelf wil internetbankieren en de vrees ervoor wil overwinnen bestaat de mogelijkheid om deze cursus te volgen.

Lees verder »

Muziek bij Mansier

OLDLEUSEN – In de maand maart staan er bij café Mansier in Oudleusen twee muzikale activiteiten op de kalender. Zaterdag 10 maart geeft de band Jhonny and the Rockers er een optreden. Het zevenkoppige gezelschap weet met een gevarieerd repertoire van voornamelijk top 100-muziek steevast een topsfeer neer te zetten.

Lees verder »

Frontale aanrijding Hammerweg Ommen

 

Vanavond even na 18.00 uur heeft er een frontale aanrijding plaatsgevonden op de Hammerweg in Ommen.
Een Honda CRX heeft in een chicane de stoeprand geraakt en heeft hier door de macht over het stuur verloren, waar door hij op de andere rijbaan een Fiat Panda frontaal ramde.

Lees verder »

Schakel – kleine Veer

 

DALFSEN – Het schiet ook hier al aardig op de met de nieuwbouw van de Schakel en Kleine Veer. De stoetegels staan al klaar om gelegd te worden. Binnen is Ton van Amerongen met zijn mensen van de afbouwcombinatie druk bezig het plafond te plaatsen en verder zijn er nog verschillende afwerkingen. Maar het vordert al met al behoorlijk.

Lees verder »

Expositie Bellingeweer in gemeentehuis.

 

DALFSEN – Onder de titel “Ernstig geïnspireerd”.  exposeren een aantal leden van de schildersgroep Bellingeweer van 2 tot 28 maart werk in het gemeentehuis Dalfsen. Zij hebben zich hierbij laten inspireren door het werk van, zoals de titel al doet vermoeden, Max Ernst.

Lees verder »

Politie zoekt getuigen voor vernielingen Lemelerveld

LEMELERVELD – De politie zoekt getuigen voor wat vernielingen die in Lemelerveld zijn gepleegd tussen zaterdag 25 febr. en zondag 26 febr. Het gaat om een linker buitenspiegel van een bestelauto aan de Molnhoek en van een fiets op het Kroonplein,  moest het voorwiel het ontgelden. Heeft u informatie bel dan:  Info bel 0900-8844

Wandeling voor Kenia

HOONHORST – Op zondag 18 maart wordt er een wandeling georganiseerd door de M.O.V. ten gunste van het schoolproject in Olesentu. Wij willen tijdens de vastenactie bijdragen aan een school in het Maasai Mara gebied bij de Maasai Mara. In dit uitgestrekte gebied is een school wenselijk. De wandeling duurt circa 1.30 uur ongeveer 8 kilometer en is op eigen risico.

Lees verder »

Rebecca Steenbergen is een nieuw fenomeen in de gospelwereld

DALFSEN – Aanstormend talent op Vecht Gospel Festival. Zaterdag 7 april zal het aanstormend gospeltalent Rebecca Steenbergen één van de hoogte punten zijn tijdens de afsluiting van het Vecht Gospel Festival in de Trefkoele te Dalfsen.  Naast Rebecca en haar band zullen er nog optredens zijn van The Servants, Gospelkoor Romans Twelve en de speciaal uit Amerika overgevlogen band Salvador.

 

Lees verder »

Padden beginnen weer te trekken

 
DALFSEN – De paddentrek is een jaarlijks terugkerend fenomeen waarbij padden (en andere amfibieën) van hun winterverblijven naar het water trekken om zich voort te planten. De paddentrek vindt plaats in de periode februari tot april. De combinatie van temperatuur (minimaal 6°C)  en luchtvochtigheid (hoe natter hoe beter (klik hier voor tabel die de sterkte van de paddentrek voorspelt)) zijn belangrijk voor het op gang komen van de paddentrek.

Lees verder »

Boekhouden voor freelancer en zzp

 

Binnenkort moeten alle zelfstandig ondernemers (ook uut Dalfsen) hun inkomsten weer aangeven bij de belastingdienst. Paul Kloek van Adminiles vertelt zzp’ers en freelancers in een korte, praktische cursus en in “Jip en Janneke” taal wat alle mogelijke aftrekposten zijn. Je leert de dagelijkse bedrijfsboekhouding bij te houden in een simpel boekhoudprogramma en btw-aangifte te doen.

Lees verder »