Zondag- programma sproeifeest Hoonhorst 1 juli

HOONHORST – 10.30 – 12.30 uur: Oecumenische kerkdienst in de feesttent. Van 14.00 – 16.30 uur: Ik hou van ‘t Sproeifeest! Acht uitgesproken personen uit Hoonhorst strijden tegen elkaar met leuke en grappige spelelementen. Mis het niet !! Van 17.00 – 19.00 uur: TismawajewendBand Deze gangmakers zetten de tent op de kop onder het motto: Het maakt niet uit wat je speelt, het is belangrijk hoe je het speelt! Als laatste van 19.00 – 23.00 uur:  Een knallende laatste avond m.m.v. DJ Nico, hierbij vrije entree.

Ook gistermorgen ravage na ongeval A28

STAPHORST  – Ook gistermorgen was het een ravage op de A28 bij Staphorst – Een automobilist wilde afslaan naar een tankstation. Een motorrijder kwam met zeer grote snelheid hier achterop. Daarna onstond er een kettingbotsing die weer een file veroorzaakte van wel 6 kilometer.

Lees verder »

Jos Ramaker over de steenmarters in Oudleusen en Dalfsen

 DALFSEN – OUDLEUSEN – Ik heb deze situatie bij de Camping de Stuw in Oudleusen zelf bekeken afgelopen week, aldus Jos Ramaker. Ook heeft vanmorgen de krant mijn  twitterbericht uitgewerkt in een redactioneel stuk. En dan zie je en hoor van Anton van der Vegt, eigenaar van Camping de Stuw dat de steenmarter heel schade aanricht in dat hele gebied.

 

Lees verder »

Paard schrok van rinkelende bellen bij spoorwegovergang

STAPHORST – Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een val van haar paard op de spoorwegovergang aan de Leidijk in Staphorst. Het meisje reed op haar paard en moest wachten bij de spoorwegovergang omdat er een trein aankwam. Het paard schrok vervolgens van de rinkelende bellen bij de spoorwegovergang en ramde een slagboom. Het meisje kwam ten val en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Haar paard nam de benen en is enige tijd later elders teruggevonden. Het treinverkeer stond door het ongeval enige tijd stil. Bron rtv oost

Nieuwe rotonde Poppenallee, Stationsweg en Rechterensedijk.

DALFSEN – Ik was enigszins verheugd in de Marskramer te lezen dat er eindelijk wordt besloten tot het aanleggen van een rotonde op de aansluiting Poppenalle, Stationsweg en Rechterensedijk. Geweldig vind ik het dat de gemeente Dalfsen hiermee de route van het station en naar de dorpskern veiliger wil maken voor fietsers en voetgangers. Dat is ook beslist nodig, want soms is het daar levensgevaarlijk om als voetganger of fietser over te steken, laat staan met een rolstoel of scootmobiel.

Lees verder »

Extra politiebericht: overvallers Olst aangehouden

 

Man, jongen en een vrouw aangehouden voor woningovervallen

OLST – Op zaterdagochtend 30 juni werden een 16-jarige jongen en een 20-jarig meisje uit Olst aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de drie woningovervallen van de afgelopen maand. Ook een man uit Sliedrecht (personalia nog onbekend) werd aangehouden. De politie kwam de drie op het spoor na tips die binnenkwamen na het programma Onder de Loep van RTV Oost en getuigenoproepen in de krant.

Lees verder »

Kinderopvang de Kleine Kornuiten trekt groene visie door in vervoersbeleid

DALFSEN – Sinds kort kunt u de Kleine Kornuiten zien rijden in Dalfsen met een nieuw “groen” vervoersmiddel; de STINT. De Stint is de eerste elektrische bolderwagen waarmee pedagogisch medewerkers zelfstandig 10 kinderen op een veilige, comfortabele manier kunnen vervoeren. Alle kinderen hebben een eigen gordel. Gezien het groeiende aantal aanmeldingen was  het vervoer met de huidige drie bussen niet meer toereikend. We kwamen de STINT tegen op een beurs en waren direct enthousiast.

Lees verder »

Uitreiking 1e prijs straatversiering in Geerdinkserf

 

DALFSEN – De inwoners van de Geerdinkserf zuid hebben, zoals gebruikelijk op de laatste vrijdag in juni, hun jaarlijkse Outdoor Streetlife Coocking Event (OSCE = ‘buurtbbq’) gehouden. Dit jaar met een bijzonder tintje omdat aan het begin van de avond de prijsuitreiking heeft plaatsgevonden van de straatversiering tijdens de Oranjefeesten rond Koninginnedag.

Lees verder »

Met brommer tegen boom

Foto: Politie Dalfsen

DALFSEN – Vannochtend eenzijdige aanrijding bromfiets met boom in Dalfsen.De bestuurder is met onbekend letsel naar ziekenhuis gebracht.

 

Vrouw aangehouden voor huiselijk geweld

 

 

Ommen – Op vrijdagavond 29 juni kreeg de politie een melding van huiselijk geweld. Een 36-jarige vrouw uit Ommen had haar ex-man geslagen. De vrouw was bij haar ex-man de woning binnen gegaan en wilde deze niet verlaten. Hierdoor ontstond er een conflict waarbij zij haar ex-man sloeg. De vrouw werd aangehouden. Voor beiden zal er een hulpverleningstraject worden gestart.

Regio Politie Persberichten van zaterdag 30 juni

Wielrenster gewond na val

Oldemarkt – Vrijdagavond 29 juni is een 37-jarige wielrenster uit Heerenveen gewond geraakt op de Markerbroekweg. De vrouw fietste in een groep op de Markerbroekweg, toen zij links afsloegen een fietspaadje in. De vrouw zag dit te laat en botste tegen een andere wielrenner op. Ze viel en liep een botbreuk op. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees verder »

Zandwegen worden er weer niet beter op

Dit is geen maanlandschap of polderakker, maar een weg waar echt verkeer over moet, zo zag het er voor in de week zo’n beetje uit: Droevig!

 

DALFSEN – STERREBOS – De zandwegen in het buitengebied hebben het weer zwaar te verduren gehad de afgelopen weken. Zo ook de Sterrebosweg, het is soms net als je op spoorrails rijd. Enorme sporen en kuilen. Dat is echt wel jammer net voor het hoogseizoen. Te meer daar ook een prachtige camping aan ligt met prima voorzieningen voor invaliden, die natuurlijk ook deze mensen aantrekt, maar die komen met een tochtje met hun karretjes bedrogen uit. Deze situatie is niet alleen voor toeristen, maar ook voor de aanwonenden super vervelend, of wel niet meer van deze tijd.

Lees verder »

Ongeval Letsel Beerzerweg, Beerze.

 

 

BEERZE  – OMMEN – Vrijdagavond Omstreeks 20:30 werd de Ommer brandweer samen met die van Bergentheim opgeroepen voor een ongeval met letsel op de Beerzerweg in Beerze. Een auto afkomstig uit de richting van Beerze, raakte vlak voor de bocht bij de afslag van de ‘Vossenboer’ van de weg, en kwam in de berm tegen een boom tot stilstand. De bestuurster kon zelfstandig uit de auto komen.

Lees verder »

Blinde man staat te liften

HAARLE – Een blinde man uit Haarle die woensdag stond te liften langs de N35 is door de politie meegenomen.De man stond langs de Almeloseweg tussen Nijverdal en Haarle te liften omdat hij geen vervoer had. Omdat het nogal gevaarlijk was om daar te liften, hebben de agenten besloten hem naar huis te brengen.Bron rtv oost

FREE-WHEEL Skeelermarathon Ommen

 

OMMEN – Na 5 jaar van afwezigheid staat de Free-Wheel skeelermarathon van Ommen weer op de kalender van de KNSB. Op dinsdag 10 juli 2012 zullen de straten van het parcours in de Dante weer in beslag worden genomen door de gehele nationale skeelertop en eventueel enkele buitenlandse vedettes. Onder de nationale skeelertop mogen wij ook rekenen onze plaatselijke favoriet: Sharon Hendriks, die bij de dames haar opwachting maakt.  

Lees verder »

Op stap op de Lemelerberg

DALFSEN – LEMELERBERG – Op donderdag 12 juli om 19.00 uur verzorgt Landschap Overijssel de tweede wandeling van een serie ‘Op stap’ excursies op de Lemelerberg. Onder leiding van een natuurgids kunt u een prachtige wandeling maken in dit bijzondere gebied. De wandeling start bij het restaurant bovenop de Lemelerberg, Kerkweg 32 te Lemele. De kosten zijn € 3,- per volwassene en € 1,50 per kind.

Lees verder »

Politie:houdt preventieactie woninginbraken

IJSSELLAND – Op woensdagmiddag 4 juli houdt de politie in de Zwolse wijk de Aa-landen een preventieactie woninginbraken. De actie is een vervolg op de woninginbrakenactie die in april in Zwolle-Zuid werd gehouden. Het doel van de actie is het voorkomen van inbraken en insluipingen. Daarnaast heeft de actie als doel om bewoners te informeren over de maatregelen die ze zelf kunnen treffen tegen inbraken en insluipingen.

Lees verder »

Duurzaam (T)huis sluit zich aan bij de Overijsselse Aanpak 2.0

DALFSEN – De gemeente Dalfsen sluit zich met Duurzaam (T)huis aan bij de Overijsselse Aanpak 2.0. Dalfsen is met het project Duurzaam (T)huis één van de koplopers in de provincie Overijssel. Met de Overijsselse Aanpak 2.0 wil de provincie de Duurzaam (T)huis aanpak continueren en provinciebreed stimuleren. Naast de succesvolle Duurzaamheidslening, die binnen de Overijsselse
Aanpak 2.0 volledig door de provincie Overijssel gefinancierd wordt, komen particuliere woningeigenaren die hun woning isoleren in aanmerking voor een Duurzaamheidspremie van maximaal € 900,-.

Lees verder »

Nog inbraakpoging

OUDLEUSEN  – Op vrijdag 29 juni is er tussen 1:00 en 9:20 uur gepoogd in te breken bij ‪Mansier‬ te ‪Oudleusen‬. Iets gezien? Bel dan de politie  0900-8844.

Molen Fakkert open tijdens sproeifeest jaormarkt

HOONHORST – Molen Fakkert is ook open tijdens de sproeifeest jaormarkt welke om 10 uur begint. Maar  zoals gewoonlijk staat de molenstichting ook weer op de markt met de verkoop van de molenboeken, ansichtkaarten en natuurlijk heerlijke pannenkoeken-meel. Dus als u na de markt een bezoek wilt brengen aan de molen kan dat. Normaal is de molen elke zaterdag open van half 2 tot half 5 Daar is altijd het molenboek en de set van ansichtkarten van Hoonhorst  voor € 10,- te koop
De molenstichting.

Definitief plan Landschapspark Vechtvliet

DALFSEN – De gemeente Dalfsen start na de zomer met de omvorming van het gebied naast het gemeentehuis tot een landschapspark.

Een aansluitend gebied bij de wijk Vechtvliet in Dalfsen wordt tegelijkertijd beter toegankelijk gemaakt. De projecten worden samen aangemerkt als Landschapspark Vechtvliet.

Lees verder »

Regio Politie Persberichten van vrijdag 29 juni

 

Bestelauto rijdt achter op file

Kampen – Op donderdagochtend 28 juni kreeg de politie een melding dat er een ongeval had plaatsgevonden op de N50. Ter plaatse bleek dat een bestelauto met aanhangwagen, bestuurd door 47-jarige man uit de gemeente Voorst met zijn bestelauto achter op een file was gereden. De auto voor hem botste vervolgens weer op een auto daarvoor.

Lees verder »

Politie neemt schade op

 

Foto: Politie Dalfsen

DALFSEN – De politie heeft vanmorgen de schade opgenomen van een inbraak, of een poging tot inbraak bij het gemeentelijk Zwembad Gerner. Zo als u kan zien op de foto, zijn ze flink te keer gegaan. Ze gaan er van uit daar dit niet het werk is geweest van steenmarters.  Hebt u iets gezien of gehoord, meld dit dan aan de Politie Dalfsen.

 

Benzine gestolen

 

Foto: Politie Dalfsen

DALFSEN – In de nacht van dinsdag op woensdag zijn er benzinetankjes gestolen aan de Vecht bij het strandje in Dalfsen. Heeft u iets gezien of weet u iets, dan kan u dat melden bij de Politie in Dalfsen.