ACO houdt drie Crosslopen in Ommen

ACO houdt drie Crosslopen in Ommen

OMMEN – Deze winter zal Atletiekvereniging ACO van Elderen voor de vijfentwintigste keer een winter crosscompetitie organiseren. De ACO Crosslopen bestaan uit drie wedstrijddagen. Er kan per wedstrijd worden ingeschreven. De hardloopwedstrijden zijn voor iedereen die kan en wil hardlopen toegankelijk.

Lees verder »

Eerste vistrap in de Emmertochtsloot bij de Emmerweg is gereed

Eerste vistrap in de Emmertochtsloot bij de Emmerweg is gereed

EMMEN – De eerste vistrap is gereed, nu de vissen nog een kaartje geven zodat ze een lange reis kunnen gaan maken. De vissen kunnen vanuit de Vecht, via de gracht rond huize Den Berg, nu de Emmertochtsloot volgen. Ik heb geen idee waar de vissen dan terecht komen, maar van oorsprong liep de Emmertochtsloot stroomafwaarts eerst richting Herfte om vervolgens richting Windesheim te gaan. Jammer dat we de vissen niet kunnen vragen hoe hun route gaat lopen.

Lees verder »

Niet dat Jeroen daar nu nog bezig is, maar…..

Niet dat Jeroen daar nu nog bezig is, maar…..

HOONHORST – Jeroen stuurde ons ook deze beelden nog van de werkzaamheden bij de Potstal. Dat u niet denkt dat hij daar nu nog bovenin de kraan zit. Hij heeft de beelden vanmiddag al gezonden. Maar we kunnen niet altijd gelijk plaatsen. Maar het blijven unieke plaatjes.

Inbraak in Dalfsen

DALFSEN – Gisteren is er een woninginbraak geweest in Dalfsen. Het gebeurde in een woning aan de Thomas a Kempislaan. Het feit is gepleegd tussen 23.30 uur en 24.00 uur. Heeft u iets gezien of gehoord waarvan u denkt dat dit hier mee te maken zou kunnen hebben, neem dan contact op met de politie. Dat kan op tel nr.  0900 – 8844. Doen, dan kan Theo verder met het onderzoek en de dader(s) mogelijk vast zetten. Dan is er weer 1 opgeruimd.

Ruiters, zou je ze niet……

Ruiters, zou je ze niet……

EMMEN – Fietspad Emmerweg weer heel mooi vernieuwd, maar al binnen een paar dagen…. Het fietspad in het verlengde van de Emmerweg tot de Oude Vechtsteeg bij Hoonhorst is weer heel mooi geworden. Het pad is geheel voorzien van een nieuwe toplaag en was weer heel mooi glad, prachtig om te wandelen of te fietsen. Maar alweer, zelfde als het gedeelte aan de Oude Vechtsteeg en 2 maand terug het Marspad is het pad weer toegetakeld door een onachtzame ruiter die met het paard over het nieuwe pad gaat in plaats van door de berm.

Lees verder »

Landelijke Natuurwerkdag

DALFSEN – RECHTEREN – Op zaterdag 2 november 2013 vindt de landelijke Natuurwerkdag plaats. Op honderden locaties in heel Nederland gaan meer dan 10.000 mensen aan de slag in het landschap. Wilgen knotten, houtwallen onderhouden en poelen schonen. Voor elk is er wat wils. Op sommige locaties zijn speciale activiteiten voor kinderen.

Lees verder »

Cursus heggenvlechten

DALFSEN – HOONHORST – Een gevlochten meidoornheg diende vroeger vooral als vee- en wildkering. Wat dat betreft zijn de tijden niet veranderd, helaas dreigt het ambacht van heggenvlechten verloren te gaan. Gelukkig zijn er vakmensen die graag hun kennis overdragen. Want een gevlochten meidoornheg is een sierraad in het landschap. Naast haar schoonheid en nut als vee- en wildkering is ze ook een schuilplaats voor vele vogels en kleine dieren.

Lees verder »

Potstal, begonnen met het leggen van de vloerplaten verdieping.

Potstal, begonnen met het leggen van de vloerplaten verdieping.

HOONHORST – Vandaag, donderdag 31 oktober is Jeroen van Wienen zelf in beeld, hetzij wat wazig achter het glas. Maar het begin is gemaakt met het leggen van de vloerplaten. Op een andere locatie zijn de wandenstellers bezig met de opbouwen van kleine delen op de net gelegde stalen lateien en is natuurlijk Bennie ook bezig, nu met het aanbrengen van gevelisolatie. Morgen hopen de mensen weer een slag te kunnen slaan met het leggen van de grote vloerplaten op de kantine.

Lees verder »

Onthulling ontwerp nieuwe muntreeks

Onthulling ontwerp nieuwe muntreeks

Vandaag onthulde staatssecretaris van Financiën Frans Weekers het ontwerp voor de nieuwe Nederlandse zijde van de euromuntreeks. De ceremonie vond plaats op het ministerie van Financiën in Den Haag. Het ontwerp voor de nieuwe muntreeks met daarop Koning Willem-Alexander is gemaakt door fotograaf Erwin Olaf.

Lees verder »

Derde vestiging Gebroeders Seinen Meubelen in Rijssen

NIEUWLEUSEN – Om de werkgelegenheid van de medewerkers die de bezorging van de spullen van het bedrijf regelen te waarborgen heeft het Nieuwleusens bedrijf Gebroeders Seinen Meubelen een nieuwe vestiging geopend aan de Enterse straat nummer 200 te Rijssen naast de Gamma.. Directeur Jan Thijs Seinen stelt :” Door de terugloop als gevolg van de crisis was er minder werk voor deze medewerkers en dit is ons antwoord. “ Het pand in Rijssen heeft een vloeroppervlakte 2000 vierkante meter groot.

Lees verder »

Nieuwleusen Synergie houdt bewonersavond

NIEUWLEUSEN – De Coöperatie Nieuwleusen Synergie houdt op dinsdag 12 november een bewonersavond in ‘t Witte Peerd . De bijeenkomst begint om 20. 00 uur . Het bestuur wil tijdens deze bijeenkomst haar doelstelling zich inzetten om het dorp Nieuwleusen leefbaar en betaalbaar houden voor iedereen nogmaals uitleggen en hoe ze dit door de inbreng van een groot aantal taalgroepen wil bereiken .

Lees verder »

A28 op 2 plaatsen afgesloten

UTRECHT/ZWOLLE – De rijksweg A28 is op 2 plaatsen helemaal afgesloten door ernstige ongelukken. Dat meldden de VerkeersInformatieDienst (VID) en de ANWB donderdagmiddag. Het gaat om de rijbaan Zwolle richting Amersfoort bij Zwolle-Zuid. Daar is een kettingbotsing gebeurd met zover bekend acht voertuigen, waaronder een busje. De andere afsluiting is bij het knooppunt Rijnsweerd, Amersfoort richting Utrecht. Daar is een motorrijder onderuitgegaan.

Lees verder »

Kinderziektes bijna opgelost op Rechterensedijk

Kinderziektes bijna opgelost op Rechterensedijk

“Een historische weg met de nieuwste technieken!” noemt wethouder von Martels de Rechterensedijk. Een weg welke veel besproken is in de gemeente Dalfsen. Voor een aantal weken geleden is deze weg veiliger gemaakt met een diversiteit aan oplossingen, echter was niet elke oplossing perfect. 1 van de grootste ergernissen was de verlichting, deze is tot het maximum gedimd. Mocht het nog te fel zijn, dan is aanpassing van de software vereist. De techniek met deze verlichting is nog weinig toegepast op vergelijkbare wegen, vandaar dat het afstemmen was, net als met de verlichting op de rotondes destijds.

Lees verder »

Jeroen weer bij de Potstal

Jeroen weer bij de Potstal

HOONHORST – Vandaag staan we bij de Potstal in Hoonhorst. We leggen en zetten het staal klaar voor morgen. En maken een begin met de verdiepingsvloeren. Morgen staat er een grote telekraan ivm het gewicht van de vloeren. Dan volgen er misschien nog wat meer foto’s. Ze waren er al vroeg, bij zonsopkomst. Of had de kop moeten zijn Jeroen hangt weer boven pot(stal)

 

Bibliotheek verhuist naar gemeentehuis

Bibliotheek verhuist naar gemeentehuis

Volgend jaar maart zal de bibliotheek niet meer op zijn vertrouwde plek zitten, maar zich tijdelijk huisvesten in het gemeentehuis. Tot aan de oplevering van de Trefkoele+ zal de bibliotheek in de centrale hal van het gemeentehuis gevestigd worden. Op dit moment heeft de bibliotheek nog 1200 vierkante meter tot zijn beschikking, in de nieuwe situatie zal het 600 vierkante meter worden.

Lees verder »

Dalfsennet probeert te helpen de boodschappenbus op de weg te houden

Dalfsennet probeert te helpen de boodschappenbus op de weg te houden

DALFSEN – OMMEN – Dalfsennet probeert via haar lezers de boodschappenbus in het Vechtdal op de weg te houden. Zeker nu is heel veel steun nodig nu veel subsidies weg vallen. De boodschappenbus zorgt dat ouderen thuis niet verpieteren. Sommige hebben zelfs geen familie meer en komen amper de deur nog uit. Een ploeg vrijwilligers uit de regio, ook uit Dalfsen verzorgen belangeloos verschillende ritjes, zodat deze groep mensen er toch af en toe kunnen genieten van de omgeving.

Lees verder »

Gerner Marke “vol”, in 2015 nieuwe nieuwbouw

Gerner Marke “vol”, in 2015 nieuwe nieuwbouw

De nieuwbouw kavels op de Gerner Marke zijn bijna allemaal verkocht. De laatste kavels welke nog te koop zijn is aan de rand van het Slingerlaantje, de grote vrijstaande kavels. Alhoewel hiervan onlangs 1 verkocht is, blijven er nog 6 resterende kavels per direct beschikbaar. Er wordt wel belangstelling getoond voor deze kavels, maar de verkoop hiervan gaat nog moeizaam.

Lees verder »

EPDM systems doneert cheque aan Team Sukerbiet

EPDM systems doneert cheque aan Team Sukerbiet

LEMELERVELD – Onlangs organiseerde de gemeente Dalfsen de uitreiking van de duurzaamheidsprijs 2013 in de bedrijfshal van EPDM systems in Lemelerveld. Een door beide partijen strak georganiseerde avond, waarbij Team Sukerbiet te gast mocht zijn. Op uitnodiging van directeur en Team Sukerbiet lid Edwin van Dijk mochten en konden zij hun activiteit omtrent hun Alpe d’Huzes actie komen promoten.

Lees verder »

Definitief akkoord Welkoop locatie

Definitief akkoord Welkoop locatie

Hoewel de openbare aanbesteding mislukt was is er nu definitief een akkoord over de voormalige Welkoop locatie. Op het terrein welke al 10 jaar braak ligt zal de eerste schop over een jaar de grond in gaan. De gemeente heeft bekeken om de gronden zelf uit te gaan geven, maar in overleg met Hardal (bouwcombinatie Bongers en van Dijk) is overeenstemming bereikt.

Lees verder »

Gemeentelijke informatieavond, nu in Lemelerveld

DALFSEN – LEMELERVELD – College van burgemeester en wethouders bezoekt Lemelerveld. Jaarlijks bezoekt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen de kernen in haar gemeente. Tijdens deze avond worden inwoners van de kern op de hoogte gebracht van de gebeurtenissen in de buurt. Daarnaast wil de gemeente graag weten wat er in de buurt speelt.

Lees verder »

Wederom file op A28 Zwolle

Wederom file op A28 Zwolle

Vanochtend staat er opnieuw file op de A28 bij Zwolle. De file is op zijn top 14 kilometer lang geweest van Staphorst naar Zwolle. Dit komt door een ongeluk bij Zwolle-centrum vanochtend. Op dit moment is de file nog steeds 10 kilometer lang en wordt de extra reistijd ingeschat op bijna een uur.

Lees verder »

Europa Cup

Europa Cup

DALFSEN – Op zondag 10 november a.s. speelt SERCODAK Dalfsen in het Theater van de Sport in Zwolle voor de 3e ronde van de Cup Winners Cup tegen het Hongaarse ERD Handball Club. Na een serie mooie en interessante Europese wedstrijden beloofd dit wederom een hele mooie en spannende Europese ontmoeting te worden. Hongarije heeft een van de sterkste competities van Europa.

Lees verder »

Willie’s deure

Willie’s deure

STEENWIJK – DALFSEN – Jannes gaat het theater in… door Willie s Deure… Na een uitverkocht Ahoy-concert kwam de Koning der Piraten Jannes samen met zijn vriend Willie Oosterhuis, de presentator van het Mega Piratenfestijn, dit najaar naar de theaters. De theatershow, genaamd Willie s Deure, een bijzondere mix van de bekende hits en de nieuwste liedjes van Jannes en de andere optredende artiesten.

Lees verder »

Drukke tijden bij de gemeente

Drukke tijden bij de gemeente

DALFSEN – Dat ze het bij de gemeente enorm druk hebben is wel duidelijk, ik heb namelijk twee jaar geleden (2 jaar!!) aan de balie van het gemeentehuis een verkeersbord afgegeven die aangeeft “doodlopende weg”. Ik heb erbij vermeldt dat het afkomstig was van de Jalinkhof en gevonden was in mijn voortuintje.

Lees verder »

Bericht van de Overheid over NL-Alert

 

Maandag 4 november landelijk controlebericht NL-Alert

Op maandag 4 november rond 12.00 uur, tegelijkertijd met de sirenetest, zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of zij hun mobiel goed hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat mensen niets hoeven te doen.

Lees verder »

Pompoenen en Halloween bij PleXat van SMON Welzijn

Pompoenen en Halloween bij PleXat van SMON Welzijn

Gewapend met gereedschap en allemaal een eigen pompoen hebben 20 kinderen bij jongerencentrum Plexat , een Halloween lampion gemaakt. Het was nog best een zware klus om zover te komen. Uithollen en vervolgens nog de figuren er uitsnijden, dat valt lang niet mee. Het resultaat was echter verbluffend! Nadat de waxinelichtjes waren uitgedeeld veranderde het jongerencentrum in Halloween stijl.

Lees verder »

Stormachtige slotdag van een geslaagd mix-dubbeltoernooi!

Stormachtige slotdag van een geslaagd mix-dubbeltoernooi!

HOONHORST – De hevigste storm sinds tijden raasde over Nederland en in Hoonhorst stonden een heel aantal sportievelingen op de tennisbanen. Op zondag 27 oktober werd de finale gespeeld van het mix-dubbeltoernooi. In de dagen daaraan voorafgaand hebben acht teams gestreden om die plek in de finale te bereiken. Deze groep van acht teams werd opgedeeld in twee poules zodat iedereen drie wedstrijden speelde.

Lees verder »

Gemeente Dalfsen meld een gevonden portemonnee

DALFSEN – Er is op 16 oktober een roodbruine portemonnee gevonden met geld erin. Ondanks publicaties in de Marskramer is deze portemonnee nog niet opgehaald.

Bent u uw portemonee kwijt, lijkt deze op de roodbruine die hierboven vermeld staat, neem dan contact op met de gemeente Dalfsen.

Huygens Vocaal Ensemble komt naar Vilsteren

Huygens Vocaal Ensemble komt naar Vilsteren

VILSTEREN – Op zondag 10 november zal in de Willibrorduskerk te Vilsteren het bekende Huygens Vocaal Ensemble onder leiding van Hans Tijssen  optreden. Centraal in hun programma staat de Missa Brevis van Palestrina, aangevuld met werken van Arvo Pärt en Francis Poulenc. Het concert begint om 15.00 uur. De toegang is € 7,50. Aansluitend is het landgoedcentrum geopend voor een drankje.

Lees verder »

Sinterklaas brengt een bezoek aan Hoonhorst.

Op zondag 17 november komt Sint met zijn Pieten naar Hoonhorst. Hij zal om 14.30 uur bij Zaal Kappers zijn opwachting maken. We willen hierbij alle kinderen, papa`s, mama`s, opa`s, oma`s en verdere inwoners van Hoonhorst, buurtschap Emmen en omstreken van harte uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn.

De Sinterklaascommissie.