Aanrijding Varsenerdijk / N348

Aanrijding Varsenerdijk / N348

Ommen – Vanavond rond 19.00 uur heeft zich een aanrijding voorgedaan tussen twee personenauto, s op de met verkeerslichten beveiligde kruising Varsenerdijk / N348.
Een auto komende uit de richting Zwolle is in de zijkant gereden van een auto komende van de afrit uit de richting Raalte.

Lees verder »

Sercodak Dalfsen tegen Hellas 1 Febr. 19:00 uur

Sercodak Dalfsen tegen Hellas 1 Febr. 19:00 uur

DALFSEN – Hallo supporters en sport liefhebbers uit Dalfsen. Zaterdag avond staat er weer een topwedstrijd op handbal gebied te bewonderen. Deze keer zal Sercodak Dalfsen aantreden tegen Hellas uit Den Haag . Als u onze meiden wilt steunen kom dan naar Theater de Trefkoele. De meiden kunnen alle steun gebruiken.En u ziet een mooie handbalwedstrijd.

Lees verder »

Voorkom (graaf) schade aan de dijk

Voorkom (graaf) schade aan de dijk

DALFSEN – Jaarlijks ondervindt Waterschap Groot Salland veel schade aan de graszode op de dijken doordat honden hierin zitten te graven. Vaak op punten waar wandel/fietspaden op een waterkering liggen en waar mensen hun honden (niet aangelijnd) uitlaten. Op jaarbasis is het waterschap enkele duizenden euro’s kwijt om alles te herstellen. Het gat wordt dan aangevuld met klei, goed verdicht en ingezaaid met graszaad.

Lees verder »

Poes weer thuis

Ons katje is gelukkig in goede gezondheid terug gevonden. Iedereen hartelijk dank voor het helpen zoeken.

Oudste inwoner Dalfsen bijna 106 jaar

DALFSEN – Woensdag 5 februari hoopt Van Hessem-Tjittes 106 jaar te gaan worden.Daarmee is ze nog steeds de oudste inwoonster van onze gemeente Dalfsen. Mevrouw Van Hessem-Tjittes verblijft in het Woon-zorgcentrum Rosengaerde. De burgemeester zal haar zeker gaan feliciteren namens alle inwoners van de gemeente Dalfsen. Hier nog een bericht van een jaar geleden, toen ze 105 jaar werd.

Overval supermarkt Staphorst

Overval supermarkt Staphorst

DALFSEN – STAPHORST – Vanmorgen rond 10.15 uur heeft er een overval plaats gevonden op een supermarkt aan de Markt in Staphorst. De overval is gepleegd door een man 1.85 m groot, grijze jas met Jumbo tas. Na de overval liep in de richting van de kerk. Heeft u iets gezien of ziet u deze persoon neem dan met spoed contact op met de politie.Tips 0800-0011. Onderneem zelf geen activiteiten, want dader heeft vermoedelijk een mes bij zich.

Poel netjes maken

Poel netjes maken

MARSHOEK – Mensen van het Landschap Overijssel zijn bezig bij de bos-poel in de Marshoek. Nu zijn ze rondom de poel bezig met overtollig hout. Later dit jaar zal de poel deels worden schoongemaakt, aldus Landschap s medewerker Kristian van Oene. Ook maakte hij van morgen nog een prachtig foto van de zonsopgang nabij de Emmertochtsloot. Kristian een echt natuurmens! Deze foto’s zijn dus door hem gemaakt.

Poging tot bedrijfsinbraak Oudleusen

Poging tot bedrijfsinbraak Oudleusen

OUDLEUSEN – Donderdag 30 januari is er tussen 02.30 uur en 06.15 uur een poging gedaan tot een bedrijfsinbraak. Het door de inbreker(s) uitgekozen pand staat aan de Korte Kampen in Oudleusen. Hebt u iets gezien, gemerkt, gehoord of ander tips? Bel dan spoedig de politie op nummer 0900-8844

Erben Wennemars baalt als een stekker

DALFSEN – De organisatie van de alternatieve Elfstedentocht heeft de tocht op de Weissensee in Oostenrijk afgelast wegens te veel sneeuwval. Een meter sneeuw op het ijs. Erben komt weer terug naar huis. Schaatsseizoen voor deze winter voorbij of in maart nog een Elfstedentocht. Luister hier naar een radio-uitzending. Klink in het midden op het plaatje op de NOS logo.

 

Navigatiesysteem: Routes kan je zelf instellen

Navigatiesysteem: Routes kan je zelf instellen

DALFSEN – Met betrekking tot de te rijden route kun je bij veel navigatiesystemen zelf bepaalde voorkeuren opgeven. Zo kun je bijvoorbeeld bij je navigatie aangeven of je via een bepaald punt wilt rijden of dat je juist een bepaalde plaats wilt vermijden. Je kunt ook voorkeuren als “kortste route” of “snelste route” aangeven.

Lees verder »

Extra raadsvergadering N340 (live te volgen!)

Maandag 3 februari 2014 om 22.00 uur aansluitend daarop de commissievergadering.
Spreekrecht burgers
U kunt aan het begin van de commissievergadering inspreken op de agenda-
punten 1, 3, 4 en 5. U dient u zich hiervoor aan te melden vóór 12.00 uur op de werkdag voorafgaand (vrijdag) aan de vergadering via griffie@dalfsen.nl. (spelregels vindt u in artikel 18 RvO-Gemeenteraad Dalfsen).

Lees verder »

Mishandeling in Nieuwleusen

Mishandeling in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Op 30 januari tussen 15.00 uur en 15.30 uur heeft er een mishandeling plaatsgevonden op skateboordbaan te Nieuwleusen door 2 personen. De politie roept getuigen op of iemand die iets heeft gezien. Heeft u Tips? Neem dan spoedig contact op met de politie: Bel dan 0900-8844

Synergie groep presenteert verduurzamingsmodel

Synergie groep presenteert verduurzamingsmodel

NIEUWLEUSEN – In kaart brengen van de energie label van woningen in Nieuwleusen ,bewoners informeren over zonnecollectoren en zonneboilers, de invoering van de elektrische cv en led verlichting zijn de vier nieuwe ontwikkelingen waar de initiatief groep Duurzaam Energiegebruik van de Coöperatie Nieuwleusen Synergie zich op gaat richten . “Alles op elektriciteit en geen gasaansluitingen” lijkt het beeld van de toekomst te worden.

Lees verder »

Week van de Liefde @ PleXat

NIEUWLEUSEN – Van 10 t/m 14 februari is het de week van de Liefde! Tijdens deze week organiseert SMON Welzijn verschillende preventieactiviteiten die in het teken staan van liefde, relaties en alles wat daarbij hoort. Alle activiteiten vinden plaats in jongerencentrum PleXat. Het programma aanbod is als volgt:

Lees verder »

Dagexcursie van het Agrarisch Jongeren Kontakt

Dagexcursie van het Agrarisch Jongeren Kontakt

DALFSEN – NIEUWLEUSEN – Gisteren was het weer tijd voor de jaarlijks terugkerende dagexcursie van het Agrarisch Jongeren Kontakt (AJK) Dalfsen –Nieuwleusen. Deze excursie bestaat altijd uit drie delen; het bezoeken van een agrarisch gerelateerd bedrijf, het bezoeken van een aan de agrarische sector verwant bedrijf en tenslotte een gezellige activiteit waarbij onder tijd van een hapje en een drankje genoten kan worden.

Lees verder »

De eerste 1000 euro is binnen

De eerste 1000 euro is binnen

DALFSEN – Beste Willy, ik heb van Rutte de 1000 Euro terug gekregen zoals jij vermelde op Dalfsennet. Jij ook al? Maar laat ik nu net de kleuren cartridge leeg hebben, wat een pech! Een hele trouwe kijker.

Koopplicht Ecologische Hoofdstructuur ingesteld

Vanaf 31 januari 2014 is de Regeling Aankoop Gronden Overijssel 2013 (RAGO 2013) van kracht. Particuliere eigenaren van aangewezen gronden binnen de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) kunnen op basis van de RAGO 2013 hun gronden te koop aanbieden waarna de provincie een bod uitbrengt op basis van marktwaarde. Dit is de eerste regeling van de provincie Overijssel om eventuele schade van particuliere grondeigenaren te vergoeden.

Lees verder »

Uitvoering de Kleine Kunst de Overkant

DALFSEN – Omschrijving Toneelvereniging de Kleine Kunst heeft voor het nieuwe seizoen weer een kraker van jewelste ingestudeerd. Het blijspel “Graag U en Meneer” geschreven door Harm Dijkstra staat bol van vermakelijkheden, opmerkelijke situaties en….. we verklappen natuurlijk niet alles, komt dat zien!Het blijspel, uitgevoerd in drie bedrijven speelt zich af in de jaren 70 in de secretarie van een kleine plattelandsgemeente en wel op de afdeling Burgerzaken.

Lees verder »

Ladies Paradise

DALFSEN – De tweede Ladies Paradise komt eraan voor dames van 10 tot 16 jaar in Dalfsen georganiseerd door Jongerenwerk Landstede Welzijn. Tijdens deze avond word je verwend met een leuke hairstyle, make-up, dans, popcorn maken en nog veel meer, met als afsluiter een leuke goodiebag om mee te nemen!

Lees verder »

Onderwerpen in Onder de Loep

Onderwerpen in Onder de Loep

Overijssel – De onderstaande zaken worden donderdagavond 30 januari behandeld in Onder de Loep op RTV Oost. De eerste uitzending begint om 17.09 uur en zal worden herhaald om 18.09 en 19.09 uur. Naderhand worden de zaken ook geplaatst onder ‘Gezocht’ of ‘Vermist’ op deze website. Bij de items zullen de filmpjes van de uitzendingen te zien zijn, evenals foto’s van verdachte personen of aangetroffen goederen.

Lees verder »

Ik zou maar oppassen

Uw pakket is beschikbaar hier is uw nummer: NL1………… Beste Online Postnl Customer, Track & Trace is een handige manier om uw pakket of zending te volgen. Door het invullen van een nummer en een postcode op deze pagina bent u direct op de hoogte van de verzendstatus van uw pakketzending. Ook de ontvanger van een zending kan een pakket volgen met Track & Trace. Na een paar handelingen weet u precies waar uw pakket zich bevindt. U ziet het ook als de zending al onderweg is naar het afleveradres.

Lees verder »

Nog één nachtvorstje

Nog één nachtvorstje

DALFSEN – Nog één nachtvorstje en dan mag de tekst worden: “Harde” berm. Dit vergeten bordje(s) staat nog aan de Heinoseweg vanwege de wegwerkzaamheden van vorig jaar.