Paasvuur Oudleusen.

OUDLEUSEN – Op tweede paasdag gaat in Oudleusen de traditionele paasbult weer in vlammen op. De bult wordt om± 20.00 uur aangestoken. De organisatie is in handen van Plaatselijk Belang Oudleusen. Dankzij de medewerking van de familie van Gelder welke al jaren de locatie aan de Leusener ES belangen loos beschikbaar stellen kan het feest altijd doorgaan.

Lees verder »

Ommer uitgaansleven herleeft dankzij live muziek

Ommer uitgaansleven herleeft dankzij live muziek

OMMEN – Ze zagen het helemaal voor zich. Met iedere zaterdagavond livemuziek van coverbands van bekende artiesten uit de de zeventiger, tachtiger en negentiger jaren, , zouden ze Ommen opnieuw op de kaart zetten als dé uitgaansstad in de regio. Na een proefperiode van vier maanden constateren Hans van Lingen en Jan Ester dat de formule klopt. Dus het project wordt vervolgd.

Lees verder »

1 maart Sercodak Dalfsen tegen SEW aanvang 19:30 uur

DALFSEN – 1 maart Sercodak Dalfsen tegen SEW aanvang 19:30 uur : Op 1 Maart spelen de dames van Sercodak Dalfsen de tweede wedstrijd in de kampioenspoule tegen SEW uit westfrieland. De wedstrijd wordt gespeeld in de trefkoele er wordt om 19:30 gefloten voor het begin van de wedstrijd. Komt u ons weer aanmoedigen . Want al u steun helpt ons geweldig.

Politiek debat in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Lokale gemeentelijke politiek wordt steeds belangrijker ! Gemeenten krijgen vanaf 2015 meer taakverantwoordelijkheden en inwoners uit Nieuwleusen zijn straks grotendeels afhankelijk van het lokale beleid ten aanzien van vraagstukken als de (jeugd) zorg, hulpmiddelen, lokale voorzieningen en de leefbaarheid. Gemeentelijke verkiezingen zijn daarom nu belangrijker dan ooit en dus ook uw stem.

Lees verder »

Duurzaamheidfair Trefkoele

DALFSEN – De gemeente Dalfsen vraagt de raad in te stemmen met een bijdrage van € 10.000,- voor de organisatie van de Duurzaamheidfair 2014 in de Trefkoele, onder de voorwaarden dat de gemeente Dalfsen gebruik kan maken van een gratis standruimte van minimaal 10 m2. Het college gaat akkoord op voorwaarde dat de gemeente Ommen ook mee doet.

Open huis De Springplank Dalfsen

DALFSEN – Op zaterdag 15 maart opent Stichting Sprank haar deuren. In logeerhuis De Springplank in Dalfsen biedt Sprank logeeropvang aan kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Op zaterdag 15 maart zijn belangstellenden welkom tussen 13.00 en 16.00 uur aan de Molendijk 4.

Lees verder »

Lezing Historische Kring: Hannekemaaiers? Kiepkerels?

Lezing Historische Kring: Hannekemaaiers? Kiepkerels?

DALFSEN – Velen van ons hebben verre Duitse voorouders in de familie. Dat zouden hannekemaaiers, kiepkerels, fijndoekpoepen of tödden geweest kunnen zijn. Wat waren dat voor mensen? Vanaf het eind van de 80-jarige oorlog (1648) tot eind 1800 trokken in het voorjaar vele jonge mannen uit het arme Duitsland naar onze rijke republiek op zoek naar werk.

Lees verder »

Meidoornhaag Veerland te Dalfsen.

Meidoornhaag Veerland te Dalfsen.

DALFSEN – Ik ben een behoorlijk trouwe lezer van uw website. Vorig jaar februari/maart heeft u enkele foto’s van mij geplaatst op uw website. Het betrof foto’s van de met een klepelmaaier “mishandelde” meidoornhaag in het Veerland, in beheer en eigendom van Landgoed Rechteren. U heeft daaraan een artikel gewijd met bijplaatsing van enkele foto’s van de heg. Twee daarvan (foto: 1 febr 2013 foto: en 2 febr 2013) voeg ik ter vergelijkiing met die van dit jaar hierbij.

Lees verder »

“Optocht en gezinscarnaval”

HOONHORST – Traditiegetrouw wordt er op zondagmiddag in ons Hakkersdonk een carnavalsoptocht gehouden voor alle leeftijden. Zeker niet de grootste optocht van de regio, maar wel prijzenswaardig dat een klein dorp als Hoonhorst dit nog elk jaar met succes kan organiseren. Toch iets waar we trots op zijn en graag in ere willen houden. En de creaties die aan de start verschijnen verrassen ons elk jaar weer. Chapeau!

Lees verder »

Schade aan auto

DALFSEN – Vanmiddag rond 13:00 uur had ik mijn auto een rode Dacia geparkeerd op de parkeerplaats bij de Lidl. Toen ik even later terug kwam bleek, er een grote deuk in het rechter spatbord aan de voorzijde te zitten. Er zat een blauw grijze lak afdruk op. Heeft iemand dit zien gebeuren of wil de veroorzaker graag contact met mij opnemen.

Lees verder »

Wie heeft de sjorband verloren?

DALFSEN  – Donderdagmiddag reden wij over de Rondweg in Dalfsen ter hoogte van de rotonde Wilhelminastraat/Kampmansweg en reden met de auto over een sjorband die op de weg lag. Wie heeft deze blauwe sjorband verloren? Hierdoor kwam de haak in onze autoband vast te zitten waardoor deze lek raakte. Het ijzeren uiteinde heeft door het rondslingeren de autolak flink beschadigd. Graag bericht aan de redactie van Dalfsennet.nl

De Klussenier André Klaasse

NIEUWLEUSE – Al bijna 1 jaar is André Klaasse aangesloten bij de franchiseorganisatie in de bouw, de Klussenier. Met veel plezier kijkt André terug op het afgelopen jaar. Niet alleen is hij druk geweest met het realiseren van de meest uiteenlopende klussen, het afgelopen jaar is André ook druk geweest met het uitbreiden van zijn vakmanschap.

Lees verder »

Dalfsen zet taalcoaches in

DALFSEN – Op 3 maart 2014 reikt wethouder Maurits von Martels de certificaten uit aan de eerste 14 taalcoaches in Dalfsen die de basiscursus taalcoach hebben gevolgd. Deze vrijwilligers hebben een training gehad van de Stichting Lezen en Schrijven. De taalcoaches helpen als vrijwilliger de gemeente om de laaggeletterdheid aan te pakken.

Lees verder »

Bonje na het bal!

Bonje na het bal!

Hoonhorst – Toneelgroep Kolde’r’ voert ook dit jaar een stuk op voor u, “Bonje na het bal”. Deze avonden zijn gepland op 13, 14 en 15 maart, om 20.00 uur in zaal Kappers te Hoonhorst.

Nieuwe plattegronden gemeente Dalfsen

DALFSEN – Deze week zijn de kunststof plattegronden vernieuwd op prominente locaties binnen de gemeente Dalfsen. Ook online is de gemeente Dalfsen in kaart gebracht op gemeentewijzer.nl. Inwoners vinden hier evenementen, faciliteiten en lokale instellingen uit hun eigen gemeente. Gemeentewijzer wijst inwoners hiermee de weg in hun gemeente en houdt ze op de hoogte van alles wat er in de buurt of in een andere gemeente te doen is.

Lees verder »

Vervangen transportleiding zwembad

DALFSEN – De gemeente Dalfsen wil de transportleidingen van het diepe bassin van het zwembad Gerner vervangen. Ook willen ze deze klus laten uitvoeren door 3 lokale bedrijven. De kosten zijn rond de 48.000 euro.

Schaapskudde weer het hele jaar rond op de Lemelerberg

Schaapskudde weer het hele jaar rond op de Lemelerberg

DALFSEN – LEMELERBERG – Landschap Overijssel heeft besloten de schaapskudde weer het hele jaar rond op de Lemelerberg te laten lopen. Door de Veluwse heideschapen volgens een specifiek begrazingsplan heel gericht in te zetten, leveren zij een positieve bijdrage aan de biodiversiteit van de heidevelden in dit unieke natuurgebied. Dat betekent dat de kudde in tegenstelling tot voorgaande jaren deze zomer niet naar het Wierdense Veld verhuist. De mogelijkheid heeft zich voorgedaan om voor de begrazing van het pijpestrootje al daar een schaapskudde in te huren.

Lees verder »

gezocht ons konijn fluffy

gezocht ons konijn fluffy

NIEUWLEUSEN – Sinds een paar dagen zijn wij ons konijn fluffy kwijt. Hij is grijs met wit en is een dwerghanghoortje. We zouden hem super graag terug willen hebben. Want we missen hem verschrikkelijk. Vermist in de buurt. Plevierplein Wielenwaalplein in Nieuwleusen. Heeft iemand hem gezien of weet iemand waar hij nu is willen ze dan contact op nemen.

Muziek

NIEUWLEUSEN – Met ingang van maart 2014 biedt de Bibliotheek basisschoolleerlingen, die een muziekinstrument bespelen, een platform. Speel jij een (draagbaar) muziekinstrument dan is dit misschien iets voor jou! Neem je instrument mee want, iedere woensdagmiddag in bieb Nieuwleusen tussen 15.00 -16.00 uur, mogen leerlingen die les hebben in het bespelen van een muziekinstrument, hun muzikale kunsten vertonen.

Lees verder »