Bouwvak, nu tijd voor de klussers.

Bouwvak, nu tijd voor de klussers.

HOONHORST – Bouwvak, nu tijd voor de klussers. De woning Kerkstraat 8 in Hoonhorst, een gemeentelijk monument heeft dit voorjaar een nieuwe eigenaar gekregen na een vrij lange periode van leegstand. De nieuwe eigenaar is wel wat gewend en heeft ervaring met het opknappen van een monument en is gelijk goed begonnen.

Lees verder »

Weer banden auto’s lek gestoken

Weer banden auto’s lek gestoken

LEMELERBERG – Afgelopen dinsdagavond tussen 20.30 uur en 22.00 zijn weer banden lek gestoken van 5 auto’s op de Parkeerplaats van Oude Raalterweg, nabij Lemelerberg. De politie vraagt of iemand iets heeft gezien. Zo ja, dan heel graag contact met de politie.

Rovers van Rolemo actief in Lemelerveld

Rovers van Rolemo actief in Lemelerveld

LEMELERVELD – Rovers van Rolemo actief in Lemelerveld, neen niet wat je gelijk zult denken dat er rovers actief zijn, maar Lemelerveld had tientallen jaren terug een inwoner Reiner Rovers die zelf bromfietsen maakte onder het merk ROLEMO. Kortweg betekent dit Rovers Lemelerveld motoren. Een geboren en getogen Lemelervelder, geboren aan de Heideparkweg waar nu de boerderij Zustershoeve staat.

Lees verder »

1e lustrum lelieshow Lemelerveld b(l)oeit!

1e lustrum lelieshow Lemelerveld b(l)oeit!

LEMELERVELD – De lelieshow Lemelerveld b(l)oeit! viert dit jaar haar eerste lustrum. En bij een lustrum horen bloemen…, leliebloemen. De arrangeurs Jan Aartsen en Willy Haas tekenen wederom voor het ontwerp en de realisatie van de show. Hierin zullen duizenden lelies figureren, waarbij menig bezoeker verrast zal worden omtrent de enorme variatie in soorten, kleuren, en type lelies.

Lees verder »

Inge Snijder is nu echt 50 jaar!! (foto update)

Inge Snijder is nu echt 50 jaar!! (foto update)

DALFSEN – Ze heeft lang uitgekeken naar deze dag! Deze duizendpoot op alle fronten heeft lang uitgekeken naar deze dag! Ze zei altijd; 50 jaar haal ik niet.  Mijn vader is nog geen 50 jaar geworden en is gestorven op de veel te jonge leeftijd van 42 jaar. En mijn moeder is maar 59 jaar geworden, dan zal ik er ergens tussen in zitten.

Lees verder »

Koper diefstal

Koper diefstal

NIEUWLEUSEN – De afgelopen week is er 80 meter koper weggenomen vanaf het dak van de Hulstkampen te Nieuwleusen. Iedereen die de politie verder kan helpen met tips, kan contact opnemen met de politie op tel nr.: 0900-8844

Winkel leeg Dalfsen,

Winkel leeg Dalfsen,

DALFSEN – Al een paar weken is deze winkel dicht in het hart van Dalfsen. De eerste paar weken wegens vakantie, aldus een aankondiging op de deur en sinds vorige week is het hele pand leeg. Bij navraag schijnt de eigenaar nog steeds op vakantie te zijn. Maar we krijgen nog te horen hoe en wat, dat zou deze week aan ons worden medegedeeld.

Lees verder »

Excursie Landgoed “Den Alerdinck”

LAAG – ZUTHEM – Op woensdag 13 augustus a.s. wordt op landgoed Den Alerdinck een excursie gehouden. Tijdens deze excursie wordt aandacht besteed aan natuur, cultuur en de historie van het landgoed. Als extra mogen de deelnemers ook een kijkje nemen binnen de poort. In de sfeervolle tuin staan bijzondere bomen, o.a. een ginkgo. Op een mooi plekje wordt koffie gedronken.

Lees verder »

Excursie Landgoed “Het Rozendael”

HEINO – Op woensdag 13 augustus a.s. is er een excursie naar het Rozendael. Tijdens deze excursie kunt u o.l.v. natuurgids Agnes Neimeijer de tuinen rond landgoed “Het Rozendael” bezoeken. De tuinen zijn normaliter niet toegankelijk, maar voor deze wandelingen stelt de familie Van Ittersum deze speciaal open.

Lees verder »

Boom in de brand aan de Stokte.

Boom in de brand aan de Stokte.

Dalfsen – Bij de oude vechtarm aan de stokte is rond 19.00 uur vanmiddag brand ontstaan in een holle eikenboom. Voor een paar weken terug was er door de wind al een gedeelte van af gebroken. Omdat dit totaal geen gevaar op leverde voor de weggebruikers was daar nog niets aan gedaan. Vanmiddag zagen voorbijgangers ineens rook uit de boom komen, toen werd toch de brandweer maar gealarmeerd.

Lees verder »

Oranjefeesten Nieuwleusen 2014

NIEUWLEUEN – De zomervakantie is (bijna) ten einde en dat betekent dat Nieuwleusen zich opmaakt voor de jaarlijkse Oranjefeesten, dit jaar gehouden van 3 t/m 6 september. Nieuw dit jaar is de online voorverkoop. Via www.oranjevereniging-nieuwleusen.nl kan men van tevoren toegangskaarten en munten kopen en betalen via iDeal.

Lees verder »

Laffe overval Laag Zuthem vanavond in opsporing verzocht

Laffe overval Laag Zuthem vanavond in opsporing verzocht

LAAG – ZUTHEM – Afgelopen zondagmiddag 27 juli rond 16.00 uur is een echtpaar van 85 en 88 jaar uit Zwolle op de Aalvangersweg het slachtoffer geworden van een laffe, gewelddadige overval. De man en zijn vrouw reden beiden op hun scootmobiel, toen zij werden beroofd door twee mannen op een bromscooter. De mannen rukten op ruwe wijze de sieraden van het lichaam van de vrouw.

Lees verder »

Waarschuwingsborden nav draadspanners MTB route Lemelerberg

Waarschuwingsborden nav draadspanners MTB route Lemelerberg

Cycling Club Lemelerveld, de organisatie welke de MTB route onderhoud op de Lemelerberg, meld dat door Landschap Overijssel waarschuwingsborden geplaatst zijn bij de MTB route op de Lemelerberg. Het verzoek aan alle gebruikers van deze route om de komende tijd extra voorzichtig te zijn. Als er iets verdachts gezien is graag direct contact opnemen met de politie op tel. 0900-8844.

Lees verder »

VEKAANZIE!

VEKAANZIE!

Geen bladen nieuws uit Lemelerveld, wel gewoon elke dag Dalfsennet. U mag ook inzenden zoals zoveel Lemelervelders dat al doen, ook  de komende weken. Dit geldt natuurlijk ook voor inwoners uit Nieuwleusen, Oudleusen, Ankum, Hoonhorst, Wythmen en Vilsteren.

Loopfestijn Dalfsen zet zich in tegen spierziekten

DALFSEN – Het Loopfestijn Dalfsen zet zich dit jaar weer in voor de spierziekte myotone dystrofie (MD / DM1). Met de donatie van een deel van het inschrijfgeld en de oproep aan de lopers om een sponsoractie te starten wil de organisatie geld ophalen voor onderzoek naar deze ziekte. Klaas Kijk in de Vegte komt uit Dalfsen en weet precies waarom extra onderzoek zo noodzakelijk is.

Lees verder »

Vermissing van twee husky’s

Vermissing van twee husky’s

DALFSEN – Sinds 17.30 uur vandaag zijn mijn twee husky’s(honden) vermist. Beide zwart wit met een blauw en bruin oog. Ze luisteren naar de namen Bowie en Bella . Bij aantreffen graag een telefoontje: Ze zijn  weer weer terug, u hoeft dus niet meer te bellen.

Dalfsennet magazine ook verkrijgbaar in Laag Zuthem

DALFSEN – LAAG ZUTHEM – Vanaf nu is het Dalfsennet magazine ook verkrijgbaar in het buurthuis het trefpunt in Laag Zuthem , t’ Weeghel 1 en tijdens de openingstijden van het zusje, het koffie alternatief van café de buurman. Veel inwoners uit Laag Zuthem gaven te kennen hier ook interesse in te hebben. Ze liggen daar nu klaar om gratis gehaald te worden.

Velgen met banden gestolen

Velgen met banden gestolen

OMMEN – Afgelopen nacht zijn 6 sets complete banden en velgen gedemonteerd bij 2 garagebedrijven, aan de Patrijsstraat en aan de Brink in Ommen. Heeft u iets gezien, neem dan contact op met de politie: bel 0900 – 8844

Oud Hollandse avond markt

LEMELE – Elke woensdagavond is er rondom de Hervormde Kerk en op de Kerkweg in Lemele vind je daar een gezellige markt met allerlei kramen van hobbiesten, verenigingen en plaatselijke ondernemers uit Lemele en omstreken. Er staan geen twee of meer kramen die dezelfde waar aan de man brengt. Hierdoor is het aantrekkelijk voor markthandelaar om op de markt te staan. Voor bezoekers is het veel te leuk dat er geen tien van dezelfde kramen op onze markt staan.

Lees verder »