Juf Joke te Winkel neemt na 40 dienstjaren afscheid

Juf Joke te Winkel neemt na 40 dienstjaren afscheid

DALFSEN – Juf Joke te Winkel neemt na 40 dienstjaren afscheid van de O.b.s. De Bonte Stegge. Op 23 december 1974 startte juf Joke te Winkel haar onderwijsloopbaan in Lisse. Naar diverse jaren in het westen te hebben gewerkt, vond haar echtgenoot Hans, die ook in het basisonderwijs werkzaam is, het prettig om weer naar het oosten te gaan werken.

Lees verder »

Reactie op aantal koeien.

HEINO – DALFSEN – Aantal koeien is …Het aantal koeien op de foto (van bericht gisteren) is volgens ons nul. Volgens ons is het jongvee en dan noemen we ze pinken of vaarzen. Als wij winnen, geef het pak melk maar aan de Voedselbank in Dalfsen…Groetjes  van Arnold uut Heino

Inbraak in camper op oprit

Inbraak in camper op oprit

DALFSEN – De afgelopen nacht is ingebroken in een camper. Deze camper stond geparkeerd op een oprit in de van Ommenhof te Dalfsen. Feit gepleegd tussen 00.45 uur en 08.30 uur. Heeft informatie, iets gezien of gehoord, neem da contact op met de politie op tel. Nr. : 0900 – 8844 en RT

Het Roode Hert sponsort Heren 7 van ASC’62

Het Roode Hert sponsort Heren 7 van ASC’62

Voordat het team zaterdag 30 augustus voor een oefenwedstrijd naar Nieuwleusen vertrok werd de sponsordeal beklonken op het terras van Het Roode Hert. Koffie met krentenbrood als start van het nieuwe seizoen en een goede samenwerking. Moes Hartman, eigenaar Roode Hert, ziet deze sponsoring als een stukje sociale betrokkenheid met het dorp Dalfsen. Hij sponsort niet alleen beide Dalfser voetbalclubs, maar is ook betrokken bij andere (sport)verenigingen.

Lees verder »

USV plaatst zich voor 2e bekerronde

USV plaatst zich voor 2e bekerronde

NIEUWLEUSEN  – Door een 0-4 overwinning op sc Balkbrug en de 5-4 nederlaag die SV Nieuwleusen tegen vv Avereest leed plaatste USV zich op basis van doelsaldo voor de 2e bekerronde van de KNVB.  Op sportpark De Balk bleek USV een maatje te groot voor het hard werkende Balkbrug. Bij rust hadden Rick Timmerman en Sander Schaeffer (penalty) het net al weten te vinden, 0-2.

Lees verder »

Rick Timmerman 250x in USV 1

Rick Timmerman 250x in USV 1

NIEUWLEUSEN – Rick Timmerman werd vorige week dinsdag voor aanvang van het bekerduel tegen SV Nieuwleusen in het zonnetje gezet omdat hij een week eerder bij Avereest zijn 250e officiële wedstrijd speelde in de hoofdmacht van USV. Voor het bereiken van deze mijlpaal ontving de jubilaris bloemen en een dinerbon uit handen van het bestuur.

Lees verder »

Prijsvraag

Prijsvraag

DALFSEN – Een koe is een kuddedier. Dat blijkt wel uit deze foto. Vraag: hoeveel koeien staan hier bij elkaar?  Eén prijs wordt er verloot onder de inzenders: een pak volle melk.  Antwoorden graag naar lenzebouwers@hotmail.com en vertel er eventueel bij of u nog iemand weet die oude ansichtkaarten wil afstaan voor hulp aan kinderen uit Oekraïne. ( lenze l. )

Repair café Dalfsen

DALFSEN – Maandagmiddag 1 september. Als de sirene gaat, staat het repair café Dalfsen weer voor u paraat. Vanaf 13:00 bent u van harte welkom bij Noggus en Noggus in Dalfsen

Nabestaanden van ernstige geweldsmisdrijven komen bijeen

Nabestaanden van ernstige geweldsmisdrijven komen bijeen

OMMEN – Op zestienjarige leeftijd werd Pascal Keijzer op gruwelijke wijze om het leven gebracht. De jonge Pascal moest leren leven met de diagnose ADD, een concentratiestoornis waardoor het niet lekker liep op school en dit samen met het onverwerkte verdriet van het overlijden van zijn geliefde opa, kwam hij in het drugscircuit terecht.

Lees verder »

Zaterdag was er van alles te doen in Oudleusen.

Zaterdag was er van alles te doen in Oudleusen.

OUDLEUSEN – Zaterdag was er van alles te doen in Oudleusen. Zaterdag al weer de laatste Oranjefeest dag in Oudleusen, er was veel te doen in en om de feesttent. In de tent was er een kleedjesmarkt voor de kinderen en een optreden van ASC Gym. Natuurlijk ontbrak ook hier de poffertjeskraam van de zangvereniging en het lekkere krentenbrood van de plattelands vrouwen niet.

Lees verder »

Monument Schoolstraat 53 Lemelerveld

Monument Schoolstraat 53 Lemelerveld

LEMELERVELD – Monument Schoolstraat 53 Lemelerveld, een klooster?. Ja volgens de monumentenbeschrijving is ook dit gebouw in gebruik geweest als een vrouwenklooster. In welke periode is niet aangegeven. Deze villa is gebouwd in in de tweede kwart van de vorige eeuw, jaartal niet exact bekend en opgetrokken in een sobere roodbruine baksteen- expressionisme, gekenmerkt door een rollaag boven de kozijnen en bakstenen vensterbanken.

Lees verder »

Monumenten zuidkant van de Vecht, nu Diezerstraat 7

Monumenten zuidkant van de Vecht, nu Diezerstraat 7

DALFSEN – Monumenten zuidkant van de Vecht, nu Diezerstraat 7, een prachtige boerderij van het Landgoed Rechteren en een gemeentelijk monument. Een boerderij opgebouwd in machinaal gebakken baksteen met vlechtingen onder de dakaanzet. De voorgevel bestaat uit 3 grotere raampuien met schuifvensters en luiken in de kleur van het landgoed en 2 kleinere raampuien bestaande uit vier-ruitsvensters eveneens met luiken.

Lees verder »

Matthijn Buwalda naar Dalfsen

DALFSEN -De verhalenverteller met gitaar, Matthijn Buwalda, komt optreden in Het Kruispunt te Dalfsen. Het grote publiek leerde Buwalda kennen tijdens de ‘Hope Tour’ van Kees Kraayenoord in 2006. Inmiddels is Buwalda een zelfstandige artiest die meerdere tours heeft gemaakt door Nederland.

Lees verder »

Start gym seizoen

DALFSEN  – De komende week zal ook SVD gymnastiek weer van start gaan. Voor elk wat wils: Kleuter gym,  Jeugd gym 3 t/m 5 en van 6 t/m 8, Selectie gym , Steps/ Aerobics, Sport fit, Nieuw: Free running v.a. 12 jaar

Microsoft wederom actief

DALFSEN – Ze zijn weer actief de ‘ medewerkers van Microsoft’ Laat je niet verleiden tot opstarten computer. De echte Microsoft zal je niet bellen. Afgelopen woensdag gebeld en vandaag wederom. Ze klinken overtuigend. Maar advies van de inzender: trap hier niet in en hang gerust op.

Volkswagen bus gestolen

Volkswagen bus gestolen

RAALTE – Deze week is een groene VW transporter met het kenteken 90 – VJ – D2 is tussen 27/08 22.30 uur en 28/08 06.00 uur ontvreemd vanaf de Wilgensingel in Raalte. Iets gezien, of mogelijk in Dalfsen zien rijden? Bel 0900-8844. Foto: Henny van der Velden politie IJsselland

Aangehouden voor bedreiging

Aangehouden voor bedreiging

STAPHORST – Donderdagmorgen 28 augustus is op de D’Olde Dijk een 69-jarige automobilist uit De Wolden aangehouden voor bedreiging van een politiemedewerkster.  Zij had de man staande gehouden voor verschillende verkeersovertredingen. Daarbij bedreigde hij haar met zijn klomp en later met een grote kei te slaan.

Lees verder »

Winnaar twitteractie: geen karnemelk pakket!

Winnaar twitteractie: geen karnemelk pakket!

DALFSEN – Werner van Eerbeek is de eerste winnaar van een bierpakket vanwege een twitteractie van de organisatie van het bierfestival in Dalfsen. Volgende week gaat er weer zo’n pakket uit met allemaal speciaal bieren. Dit allemaal in aanloop naar het Dalfser Bierfestival tijdens “Proef Dalfsen” op 13 september.

Lees verder »

Ze gaan weer naar school

DALFSEN – Die borden en doeken van veilig verkeer hangen er echt niet voor niets. Want als ik zie hoe moeders de handen vol hebben, die met hun kindjes van en naar school gaan, dan is het ook wel heel spannend om te zien. En zeker niet ongevaarlijk. Want soms rijdt een kind gewoon recht (of slingerend) op je af, links van de weg, op dat moment is het wel instructie nodig van de moeder of vader.

Lees verder »

Goed bedoeld

DALFSEN – Goed bedoeld, maar pas op. Even heb ik een berichtje wat de oversteek voor de fietsers betreft. Gisteren reed ik op de Koesteeg ter hoogte van de Haersolteweg. Er kwam mij bij de rodtonde een auto in tegen die stopte en de fietsers voorrang gaven, bij de volgende oversteek moest de auto voor mij goed in de remmen, de kinderen die voorop fietsten dachten namelijk dat ze van deze auto ook voorrang kregen.

Lees verder »

Het Linedance begint weer

ANKUM – In september beginnen de lessen weer. Het is bijna een topsport, goed voor je conditie. Voor beginners is er les op de donderdagavond vanaf 18.45 uur  tot 20.00 uur in het gebouw van Ankum. Het is leuk, gezellig en als je het onder de knie hebt, is het top en leuk om demo’s te geven in verzorgingstehuizen, braderieen feesten en partijen.

Lees verder »

Dalfsen’s Plat: Goeiendag

Dalfsen’s Plat: Goeiendag

Ja, ik binne dr weer. Jullie hebt ’t wè gis niet in de gaten ehad, mar ik binne dr zowat drie wekken tussenuut ewest. Ik wol is met wat aandere luu proaten, doarumme bin’k een steugie bie de buren op vesite ewest, bie de Duutsers. De fietsen achter op de auto en doar tuffen wie hen. Noar Mettlach, zo’n veertig kilometer zudelijk van Trier. Op de henweg kwame wie deur België, doar hebt ze de postdoemen of-eschaft, doar doet ze ’t noe völle moderner; met E-meeuwen.

Lees verder »

Sister act winnaar optocht Oudleusen.

Sister act winnaar optocht Oudleusen.

Vrijdagavond was weer de traditionele Oranjefeest optocht in Oudleusen. Burgemeester Han Noten gaf om 19.30 uur het startschot voor dit al vele jaren gebruikelijk evenement. Ook dit jaar was er weer veel deelname van Loopgroepen kleinere karren en grote optochtwagens. Dit jaar was in de laatste categorie de wagen Sister Act de winnaar.

Lees verder »

Extra Zumba uur voor volwassenen

Extra Zumba uur voor volwassenen

DALFSEN – Met ingang van volgende week dinsdag, 1 september, start ASC Gym&Dance met een extra uur Zumba voor volwassenen. De lessen wordt gegeven door gediplomeerd Zumba-instructrice Lieneke Jansen. Altijd al eens willen swingen op heerlijke Latijns Amerikaanse muziek en tegelijk werken aan je conditie?

Lees verder »

Brommer en Solextocht

Brommer en Solextocht

NIEUWLEUSEN – Zaterdag 13 september organiseert solexclub ’t olde ploffie weer haar jaarlijkse “combitocht”. Dit is een toertocht van ±70 km voor solexen en oude brommers. Beide groepen rijden met een voorrijder. Opgave kan ter plaatse en de deelname is gratis maar evt. consumpties zijn voor eigen rek.

Lees verder »