Pannenkoekentest

Pannenkoekentest

DALFSEN – LICHTMIS – Vorig jaar en een jaar daar voor, deden we van Dalfsennet de oliebollentest, vandaag was de pannenkoekentest aan de beurt. Overigens wel met een knipoog! Gisteren ging het bij De Lichtmis om de hoeveelheid(vanwege de NK) , vandaag uitsluitend om de kwaliteit. Guido, werknemer van de Lichtmis, maakte daar gisteren al een verslag en ook foto’s van, toen ging het er om zo veel mogelijk pannenkoeken wegstouwen. Daar ging het vandaag duidelijk niet om.

Peter had ons al vaker uitgenodigd eens langs te komen. De Lichtmis waar we al eens een verslag van hebben gedaan toen Herman den Blijker daar bezig was. Het kwam er nooit van en van uitstel komt afstel. Het moest er nu maar eens van komen. Toen we daar aankwamen zat de zaak goed vol. Dus het loopt daar als een trein. Maar we konden nog net een tafeltje vinden die zojuist vrijkwam.

 

We werden geholpen door een hele vriendelijke serveerster. Wilt u wat drinken misschien, oh ja, een kopje koffie gat er altijd wel in. Op de vraag of Peter, de uitbater, aanwezig was, kregen we als antwoord: ‘’die is er vandaag niet. Die heeft op maandag zijn vrije dag.’’ Dat is ook zo, horecaondernemers gebruiken heel vaak de maandag als rustdag. Dat komt mij heel bekend voor. Wel jammer natuurlijk dat Peter er niet was, maar er hing wel een grote foto aan de muur waar hij op stond.
Ondertussen komt de serveerster even met de kaart langs, want we moeten natuurlijk wel aan de slag met onze test en dan moet er wel wat besteld worden. Even de kaart bekijken, mijn medetestgenoot gaat voor de ‘’Dutch Design’’ en ik ga voor de’’ Pannenkoek de Lichtmis.’’, we laten ons verrassen. Ondertussen zien we Bertus Huisman, de vader van Peter verschijnen. Leuk dat er dan toch nog een bekende in de zaak loopt. Even bijkletsen, want uiteindelijk kom je hier niet elke dag. Aan de wand zien we nog een prachtige foto van toen de vaart hier nog voor de deur langs liep. ‘’Heeft u nog zin in een kop koffie en misschien nog een cola light?’’ wordt ons vriendelijk gevraagd? Nou dat onschuldige spul slaan we niet af.

 

Even later komt onze bestelling, die van de medetester is een opgevouwen pannenkoek geserveerd in een diep bord, met daarbij in datzelfde bord 2 bolletjes prachtig opgemaakt vanille ijs. Dat ziet er heel goed uit.
Mijn Lichtmispannenkoek geserveerd op een heet plat bord ziet er zeker niet minder uit. Het is een pannenkoek met daarbovenop een heel dun gesneden bal gehakt, voorzien van gebakken uitjes en champignons. Die was goed warm en gewoon hartstikke lekker.

 

Beiden hebben de test doorstaan als zéér goed. Bertus komt nog even langs en merkt dat we super tevreden zijn. Hij kan dit met een gerust gevoel aan zijn zoon Peter doorgeven. We komen zeker met plezier nog eens terug. Over de prijs houden we ons niet mee bezig, ook niet of het te duur of te goedkoop was. Kwaliteit is het enige wat telt.

Foto's 8
Pannenkoekentest
Pannenkoekentest
Pannenkoekentest
Pannenkoekentest
Pannenkoekentest
Pannenkoekentest
Pannenkoekentest
Artikel delen: