De Tocht der Tochten komt eraan! - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

De Tocht der Tochten komt eraan!

DALFSEN – Het jaar 2015 zit er weer op; met een nieuw jaar komen ook de goede voornemens, al kraait daar na een maand of twee geen haan meer naar. Desondanks treedt bij velen in januari spontaan kippenvel op bij de gedachte aan de ‘Tocht der tochten’…
Niet zozeer dat kippe-eindje schuifelen en klunen in het hoge Noorden, maar het échte werk net onder de kop van Overijssel. Zonder onszelf op de kippenborst te willen slaan, mogen wij als SVD’ers toch wel stellen dat de strijd om de Nachtspiegel wel de status van historisch evenement mag worden toegekend. Na een jaar broeden is wederom een avondvullend programma tot stand gekomen dat zijn weerga niet kent.

Tijdens de tocht staan de teams voor de welbekende sportieve uitdagingen waarin als een kip zonder kop naar de snelste tijd gevlogen dient te worden. Ook zijn er weer de -inmiddels mythische- raadsels; wie-o-wie ziet het ei van Columbus? Uiteraard moeten er tussendoor ook vragen beantwoord worden die in moeilijkheidsgraad variëren van ‘eitje’ tot ‘ik kan er nog geen kip van bouwen al kreeg ik de veren er gratis bij’. Uiteraard wil de Organisatie dat een ieder zich kiplekker blijft voelen dus ook aan de inwendige mens is weer gedacht. Na afloop van deze fysiek en mentaal uitputtende reis zal worden bepaald welk team zich haantje de voorste mag noemen.

Uiteraard wordt hierna de avond geëvalueerd onder het genot van een hapje en drankje, voordat uiteindelijk ook de laatsten op stok gaan. Enig haantjesgedrag zal hierbij zeker niet ontmoedigd worden…

Dit jaar is overigens de indeling van de avond lichtelijk gewijzigd zonder dat iemand daardoor van de leg hoeft te geraken. Het is daarentegen wel zaak om voor het kraaien van de haan de laatste voorbereidingen te treffen, want het programma begint op vrijdagavond 29 januari reeds om 19:00!!!! Dit geldt voor alle teams!!!!

Wees er dus als de kippen bij en geef je team op via: droppingsvdalfsen@gmail.com

De Dropping 2016; het meest veelzijdige stukje vermaak!

Van een kale kip valt niet te plukken, dus graag een bijdrage van €7,50 p.p.

De aanvangstijd is 19:00 voor alle teams, dus op tijd uit de veren!

Was getekend,

Organisatie Dropping 2016

Artikel delen: