Verdwenen: geschilderde raam

Verdwenen: geschilderde raam

DALFSEN – Met verwondering ( en afschuw) keek ik vanmorgen naar de villa van de familie Van der Stad – die omgedoopt gaat worden tot een horecagelegenheid. Wederom ( zo het lijke ) want misschien loop ik voor de troepen uit – is er zonder enig historisch besef weer een stukje Dalfsen vernield!

Aan de achtermuur zat een geschilderd raam, voorzien van een rolgordijn met balletjesgalon – dit raam is er indertijd opgeschilderd om de symmetrie van de gevel te waarborgen, maar om het opgelegde belastinggeld- wat toen per raam werd geheven- te ontduiken.
Welaan waarde leden van de Vroedschap te Dalfsen, die muur is op die plek ingesneden en daar zal wel een echt raam komen.

(Op de foto’s van de sloop van het zijstuk der villa rond 1985 is te zien, dat het raam naast een deur op de achterste zolder zat- ooit was het achterstuk er aan gebouwd en bij sloop daarvan t.b.v. van de uitbreiding van het Gemeentehuis – kwam dit weer te voorschijn en werd bewaard! )

Die muur is nu op die plek ingesneden en daar zal wel een echt raam komen. Op jammerlijke wijze is weer een stukje historie te niet gedaan.

Naam inzender bekend bij de redactie.

Foto's 2
Verdwenen: geschilderde raam
Artikel delen: