Dalfsen mijn dorp

Dalfsen mijn dorp

DALFSEN – Esther de Jong is een trotse inwoonster van Dalfsen en laat dat op een wel heel bijzondere manier merken: ze maakt creatieve tekeningen van de plekken die haar favoriete dorp zo bijzonder maken. Ze heeft daarbij vooral oog voor ondernemend Dalfsen.
Van de ijskiosk van Brasserie de VII Deugden tot Visspeciaalzaak Dalfijn: Esther legt ze allemaal haarfijn vast op papier. Het eindresultaat mag er zijn; via haar eigen Facebookpagina deelt Esther sinds begin februari haar mooiste tekeningen.

Dat Esther de Jong artistiek talent heeft mag geen verrassing zijn: vorig jaar rond deze tijd deed ze nog mee aan de manifestatie Kunst Om Dalfsen. Daar exposeerde ze toen haar portretschilderijen, en was ze dus nog niet actief bezig met haar project ‘Dalfsen mijn dorp’. Inmiddels is dat wel anders; TVOost heeft zelfs een reportage bij Esther thuis gemaakt. Ben je benieuwd naar de reportage?

Kijk hem dan via onderstaande link terug:
https://www.youtube.com/embed/VfL_TjfRrio

Wat tekent Esther zoal? We lichten drie tekeningen kort toe.

Dalfts Blauw biertje

De eerste tekening die Esther onder het mom van ‘Dalfsen mijn dorp’ maakte, was die van het Dalfts Blauw biertje. Het biertje dat gebrouwen is door de Ambachtelijke Vechtdal brouwerij is op verschillende plekken in Dalfsen verkrijgbaar, waaronder bij Albert Heijn Dalfsen en Jumbo Kamphuis.

Roze Dames Lingerie

Het vrouwelijk schoon van Dalfsen kan al enige tijd haar hart ophalen in dé lingerie speciaalzaak van Dalfsen. Roze Dames Lingerie biedt naast nachtmode, badmode, shapewear en panty’s natuurlijk vooral een uitgebreid assortiment beha’s. Het belangrijkste advies voor de ruim honderd jaar oude bustehouder: goed op de pasvorm letten!

Buurtbus Vechtdal

Wie kent de buurtbus die van Nieuwleusen naar Dalfsen rijdt niet? Op maandag 10 december 2012 startte de eerste rit en nog geen twee jaar later stapte de 25.000e passagier al in. Zo’n 40 vrijwilligers maken Buurtbus Vechtdal tot een succes. Esther laat haar dankbaarheid aan de vrijwilligers zien door het maken van een prachtige tekening.

Wil je op de hoogte blijven van Esther’s tekeningen? Like dan haar Facebookpagina.

Video 1
Video: 'Dalfsen mijn dorp': een trotse kijk op Dalfsen
Artikel delen: