Hoonhorsters halen hun kerstboom ook dit jaar weer bij Herman - Foto: Wim
Foto: Wim

Hoonhorsters halen hun kerstboom ook dit jaar weer bij Herman

HOONHORST – Heel Hoonhorst en omstreken halen hun Kerstboom ook dit jaar weer bij Herman van de Vegt aan de Koelmansstraat 1A. Dat deden ze vorig jaar ook. Perfect!! Hij doet het niet alleen voor zijn plezier of voor eigen gewin. Hij heeft zelf geld genoeg om rond te komen. Hij doet dit voor het pastoor Thomas Fonds. Pastoor Thomas was in het verleden pastoor in Dalfsen en Hoonhorst.

Hoe het begon:

Pastor Thomas  Geboren op 4 november 1966 in Kottayam  in India. Pastor Thomas is in 2001 in Nederland gekomen naar het Bisdom Utrecht van daaruit werd hij in het parochieverband N.O. Salland aangesteld als Pastoor van 11 parochies waarvan nu de naam Emmanuel Parochie is, zijn standplaats was Dalfsen.

Pastor Thomas is hier tot juni 2008 werkzaam geweest en daarna teruggekeerd naar India. In 2007 hebben een aantal mensen van de Emmanuel parochie met Pastor Thomas een rondreis gemaakt in het zuiden van India.

Daarbij hebben wij heel veel mooie plaatsen in het land mogen bekijken maar ook heel veel arme mensen met hun kinderen gezien. Ook waren we op bezoek bij enkele schooltjes , we zagen dat het daar heel anders was dan in Nederland.

Ik (Herman van der Vegt) hoorde van Pastor Thomas dat veel kinderen niet naar school konden gaan omdat de ouders dat niet konden betalen. Er zijn heel veel mensen die net genoeg te eten hebben maar dan geen geld meer hebben om de kinderen naar school te laten gaan.

Toen vroeg ik pastor Thomas ; Als u nu volgend jaar terug gaat naar India  en als wij dan in Nederland acties gaan houden om geld bij elkaar te krijgen om kinderen naar school te laten gaan, kunt u dan zorgen dat die arme kinderen naar school gaan ?

Ja natuurlijk zei Pastor Thomas, dat zou heel fijn zijn.

Toen ben ik begonnen met acties te organiseren  om geld bij elkaar te krijgen. De eerste actie was;  Na de reis die wij met Pastor Thomas gemaakt hadden heb ik een dvd gemaakt van deze reis en tegen een vergoeding voor het fonds beschikbaar gesteld aan de reisgenoten. Dat  bracht meteen al een aardig bedrag op. Ook mochten wij tijdens de oecumenische viering Sproeifeest collecteren voor het fonds. Er werd door de jeugd van de basisschool een statiegeld flessenactie gehouden waarvan de opbrengst ook voor het fonds beschikbaar werd gesteld.

En nu dus de kerstbomen, dat niet alleen, ook  snert. Koop allen, want al het geld en de opbrengst gaat naar dit fonds. Heeft u geen boom of snert nodig, u kunt ook gewoon een gift schenken, dan heeft u zeker een fijn Kerstgevoel. Maar geef dan dit jaar iets extra’ want met al die overstromingen van het afgelopen jaar hebben ze het daar nog verschrikkelijk moeilijk.

Herman van de Vegt

De verkoop van de bomen en de snert gaat op 6 december (officieel want dan is Sinterklaas weg) beginnen. Maar kom je een paar dagen eerder: Herman laat je echt niet met lege handen naar huis gaan, dat deed hij voorgaande jaren ook niet.

 

Foto 1
Artikel delen: