Leer- en werkbedrijf de De Enk viert feest!

Leer- en werkbedrijf de De Enk viert feest!

LEMELERVELD – 20 april 2018  van 16.00 tot 20.00 uur zet Leer- en werkbedrijf de Enk aan de Vilstersestraat 5 in Lemelerveld zijn deuren wagenwijd open om met U het 5-jarig bestaan te vieren. Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. De afgelopen 5 jaar heeft de Enk zijn plaats weten te veroveren binnen de ‘zorgsector’.

De Enk is een bedrijf waar mensen aan de slag kunnen die vooralsnog geen werkzaamheden kunnen verrichten op de reguliere arbeidsmarkt. Men creëert mogelijkheden voor deze doelgroep om meer zelfvertrouwen en plezier te krijgen in datgene wat ze kunnen op ieder gewenst niveau. Het motto van de Enk is: ‘met plezier komen en ook weer met een goed gevoel de deur uit gaan na een dag te hebben gewerkt’.

De Enk biedt een omgeving aan waar deelnemers hun kwaliteiten laten zien en nieuwe technieken aanleren. Er wordt gezocht naar werk wat past bij ieders talent en interesses. Er worden produkten geproduceerd die u terug kunt vinden in de winkel van de Enk.

Samen met de deelnemers probeert de Enk te bouwen aan een bedrijf wat toekomst heeft.

Je kunt het zo gek niet bedenken of ze maken het.  De klant is koning. Opdrachten  lopen uiteen van een bloembak, speelgoed, kasten, tafels, lounge sets, houten letters, het graveren in hout van logo’s, grote gefiguurzaagde vogels, schilderijen, eigen gemaakte kaartjes enz…… Verder krijgen ze snoeihout aangeleverd van de gemeente Dalfsen , dat ze verwerken tot openhaardhout.  Daarbij is er een brommer- en fietswerkplaats waar ze sleutelen aan 2e hands fietsen en scooters en is er zelfs een klussenbus voor tuinprojecten. Elke 1e woensdag van de maand is er répaircafé . Zie ook facebook: https://www.facebook.com/

Artikel delen: