Zonnepark Molenhoek (update)

Zonnepark Molenhoek (update)

HOONHORST – LENTE – Vanmorgen kregen we bezoek van een medewerker van Zonxp, die ons vertelde dat ze voornemens zijn om een zonnepanelenpark aan te leggen aan de Molenhoekweg, naast de ingang van de Mataram. Grootte 70.000 zonnepanelen en dat naast zo’n prachtig natuurgebied!!

Het gaat om een weiland aan de rand van natuurgebied ‘De Horte’. De mooie natuur, waar nu veel reeën en hazen lopen en o.a. het ijsvogeltje aanwezig is, zal verstoord worden door de werkzaamheden. De reeën hebben hun dagelijkse route door dit weiland. Dit zal niet meer lukken. Rondom het park zullen hekken en water komen. Ook al zal er een groene aanplanting komen… het uitzicht van de omwonenden, van de vele fietsers en wandelaars die via de Oude Twentseweg naar de Molenhoekweg en Mataram gaan, zal nooit meer zo mooi zijn. Willen Dalfsenaren dit?

 

Willy je mag mijn naam er wel onder zetten, wij waren ook erg verbaasd over deze locatie voor een zonnepark. Bent u ook zo verbaast, mail dan naar Susanne.

Susanne Overmars

Deze week is een man van Zonxp hier in de buurt zijn ronde aan het maken om de buren in te lichten. Blijkbaar is dit een voorwaarde van de gemeente. Het kwam bij de meeste mensen hier in de buurt over als of de plannen sowieso doorgaan..dat bezwaar maken weinig zin heeft…gezien procedures die elders zijn  verlopen.

Gemeente Dalfsen geeft echter t.a.v een buurvrouw van ons aan dat de plannen nog helemaal niet zijn goedgekeurd.  Dat daar nog veel over gesproken moet worden…echter vanuit  de regering hebben alle gemeenten wel opdracht gekregen  om  zonnepanelen en windmolens te plaatsen..zoveel mogelijk….
We zien de ontwikkelingen tegemoet.

Artikel delen: