Ook dit jaar weer de Erbens Vechtdal Toer - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Ook dit jaar weer de Erbens Vechtdal Toer

DALFSEN – De Toerclub Dalfsen organiseert alweer voor de 24e keer dit fietsevenement voor alle fietsliefhebbers door het mooi Vechtdal van Dalfsen richting de Duitse grens.  Dit jaar worden ook weer  2  goede doelen ondersteund.  Stichting ALS Dalfsen, en het Ronald Mc Donaldhuis in Zwolle.

De voorbereidingen van de bijna 100 vrijwilligers van de Toerclub Dalfsen zijn al weer in volle gang en proberen er weer een mooi evenement van te maken voor de deelnemers.   Vorig jaar bijna 1000!!    Er zijn weer mooie routes uitgezet die u laten genieten van de prachtige natuur en omgeving van het Vechtdal.  Alle routes zijn al meerdere keren voor gefietst voor controle zodat alles klopt.  De  routes worden duidelijk  met pijlen aangegeven.   Daarnaast zijn alle routes beschikbaar in GPX zodat u die in uw navigatie kunt zetten.

Evenals vorig jaar zijn er weer speciale routes voor E-bikes met zelfs oplaadpunten onderweg. Ook voor de gewone fietser met ‘dikke’ banden zijn er mooie routes gemaakt die ook voor gezinnen ideaal zijn.  Zoals ieder jaar zijn voor de sportieve Handbikers de routes aangepast.

Maar daarnaast ligt er ook duidelijk een nadruk op de sportieve fietser die meestal voor de langere afstanden gaat.  De starttijden van deze langere afstanden zijn vroeger, en de  verschillende routes splitsen zich al vrij snel waardoor gewone fietsers,  E-bikers en Handbikers weinig last zullen hebben van deze wat snellere en sportieve fietsers.

Op alle verschillende afstanden zijn er onderweg rustplaatsen met traktaties maar er zijn ook rustplaatsen bij Horeca gelegenheden.   Hier kunnen E-bikes evt. hun accu’s opladen.

Daarnaast rijdt er een serviceauto die assistentie kan verlenen bij pech gevallen.

Kortom aan alles is gedacht om het fietsen voor de deelnemers zo aangenaam mogelijk te maken.

Alle deelnemers kunnen  bij terugkomst genieten van de inmiddels bekende Vechtdal hamburger die gratis wordt aangeboden.

Dit jaar is er weer een intensieve samenwerking met Theo de Rooij en Erben Wennemars.

Door de samenwerking met Theo de Rooij als oud profwielrenner en Erben Wennemars als actief sporter ontstaat er niet alleen meer bekendheid onder actieve de fietsers maar door hun expertise zijn de routes voor de sportieve fietsers verder geoptimaliseerd.

Vorig jaar waren zij ook actief betrokken bij ons initiatief.

Zie ook de ‘startfoto 2017’  hierbij geassisteerd door  vertegenwoordigers van de 2 goede doelen die met deze tocht  worden gesteund.

En we maken het dit jaar nog aantrekkelijker voor de sportieve fietsers die van een uitdaging houden en zich graag willen uitleven op de Lemelerberg.

WIE FIETST HET SNELST OVER DE LEMELERBERG TIJDENS ERBENS VECHTDALTOER. 

We gaan namelijk de Anna van der Breggen Challenge invoegen.

Anna van der Breggen ( 28 jaar ) uit Zwolle is Nederlands grootste wielervedette.

Zie ook haar website.

Zij heeft dit jaar net als vorig jaar Luik-Bastenaken-Luik op haar naam geschreven. Ze eindigde haar ijzersterke voorjaar daarmee in stijl.

De Nederlandse kwam na ruim 118 kilometer solo over de streep in Luik nadat ze in de laatste kilometer de Australische Amanda Spratt achter zich had gelaten.

Ze won eerder dit seizoen ook al Strade Bianche, de Ronde van Vlaanderen en de Waalse Pijl.

Ze is daardoor leidster in het WorldTour-klassement.

Door de samenwerking met Theo de Rooij is het gelukt om Anna van der Breggen speciaal voor onze Erbens Vechtdaltoer in te zetten voor een klimtijdrit op de Lemelerberg.

Een week later wordt in Rijssen de  Theoderooijclassic  gehouden en ook hiervoor gaat ze een klimtijd neerzetten op de Holterberg.

Hoe gaan we dit doen?  Anna gaat op een van haar trainingsritten eind April of begin Mei  een speciale tijd voor ons neerzetten op de Lemelerberg**.         Deze tijd wordt geklokt.

Deelnemers aan de 90- 130- of 170 km afstanden aan Erbens Vechtdaltoer kunnen proberen deze tijd te evenaren, of te verbeteren als een persoonlijke prestatie.  Met behulp van Strava sectoren wordt het challenge traject ingesteld. De sprintafstand op de Lemelerberg is over een afstand van 2 km.

Na de Lemelerberg  gaat Anna  naar de Holterberg om ook daar een tijd neer te zetten die ook geklokt wordt. Ook deze sector wordt op Strava open gezet.

Deelnemers aan de Theoderooijclassic kunnen zich een week later meten met;

WIE FIETST HET SNELST OVER DE HOLTERBERG TIJDENS DE THEO DE ROOIJ CLASSIC !

Deelnemers aan zowel de ErbensVechtdaltoer  als aan de Theoderooijclassic kunnen de tijden bij elkaar op tellen.

Zo werkt het: Tijdens Erbens Vechtdaltoer is er een speciaal Strava-segment (de ANNA VAN DER BREGGEN-ERBENS VECHTDALTOERCHALLENGE) over de Lemelerberg gelegd. Iedereen die de 90, 130 of 170 km afstand fietst én die Strava aan heeft staan op zijn of haar smartphone wordt geregistreerd. Van de gefietste tijden wordt een klassement opgesteld. Op 2 juni wordt de Theo de Rooij Classic verreden. In deze tocht zal een Strava-segment (de ANNA VAN DER BREGGEN-THEO DE ROOIJ CLASSICCHALLENGE) gemaakt worden op de Holterberg. Van de daar gefietste tijden wordt ook een klassement opgemaakt. De beste fietsers van beide klassementen wacht een warm onthaal in Rijssen.

Anna van der Breggen gaat een paar strakke tijden neerzetten op beide segmenten.

Ga daar maar van uit!! Wie durft het aan om haar tijden te verslaan?

Een mooie sportieve challenge voor jezelf of met je fietsmakkers om je prestatie te meten met deze wielervedette.

Dus wil je zelf graag zien hoe jou tijd is ten opzichte van die van  Anna?  dan dagen wij jou uit om op 26 mei de “Erbens Vechtdaltoer”  in Dalfsen te fietsen en / of een week later op 2 juni de

“Theoderooij Classic” in Rijssen.

Voor de Erbens Vechtdaltoer.

Zie ook http://www.erbensvechtdaltoer.nl/

Voor de Theo de Rooij classic.

Zie ook; http://www.theoderooijclassic.nl

De ‘theoderooijclassic’ is over  80, 110 en 150 km.
Deze routes lopen door de mooiste delen van Overijssel. Verkeersarme wegen door een uitdagend en prachtige omgeving met verrassend veel klimmetjes, met als toetje de selectieve 11 km lange tocht dwars door de Holterberg.

Artikel delen:
Foto's 4
Ook dit jaar weer de Erbens Vechtdal Toer - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Ook dit jaar weer de Erbens Vechtdal Toer - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Ook dit jaar weer de Erbens Vechtdal Toer - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto