Brief Scherpenkate – Minister Cora van Nieuwenhuizen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Brief Scherpenkate – Minister Cora van Nieuwenhuizen

DALFSEN – Op 24 april 2018 heeft H.J. Scherpenkate een brandbrief naar Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Milieu gestuurd met onderstaande tekst:

Brandbrief

Dalfsen, 24 april 2018

Persoonlijk

Hare Excellentie mevr. C. van Nieuwenhuizen
Minister van Infrastructuur en Milieu
Minsterie van Infrastructuur en Milieu
Plesmanweg 1-6
2597 JG Den Haag

Betreft: infrastructuur provincie Overijssel

Excellentie,

Om maar direct met de deur in huis te vallen wil ik u verzoeken om eerst naar mijn site http://vechtdal-n340.blogspot.com te gaan om te luisteren naar het interview dat ik heb gehad met Chantal Everaards van RTV Overijssel. Door het interview te beluisteren krijgt u een indruk waar ik me al acht jaren als vrijwillige belangenbehartiger mee bezig houdt. Alles wat ik tot nu toe heb ondernomen inclusief het laten uitwerken van mijn plannen door Oranjewoud, kosten ca. € 6.500,–, heb ik uit eigen middelen gefinancierd.

Een paar weken terug heb ik nog een goed gesprek gehad met Roy van Aalst, nu Tweede Kamerlid destijds Statenlid in Overijssel, en alles nog eens met hem doorgesproken. Hij kent plan Scherpenkate als geen ander en hij weet exact hoe de hazen lopen in het Provinciehuis in Overijssel. Vriendjespolitiek en eigen belangen, daar draait alles om.

Om een lang verhaal kort te maken wil ik u vragen de Provincie Overijssel te verzoeken hun huidige plannen stop te zetten zodat u de gelegenheid krijgt een nieuw toekomstplan te maken. Mijn voorstel is drie mensen uit Friesland te benoemen die er voor hebben gezorgd dat Friesland op de kaart is gezet met de aanleg van de rondweg bij Leeuwarden en de rotonde bij Joure, fantastische oplossingen! Deze drie mensen zijn zeker in staat om ook Overijssel op de kaart te zetten. De A36 in plan Scherpenkate is de complete oplossing voor alle problemen. De problemen die we nu hebben met de N35, N36, N48, N340 en N377 worden in één keer opgelost, een unieke oplossing. De aanpassingen aan de N35 kunnen worden stopgezet want deze weg is totaal ongeschikt voor ontsluiting van Twente naar Zwolle. Ten eerste is de tunnel in Nijverdal te smal voor een 4-baansweg en bij Zwolle zit het verkeer nu al vast, hetzelfde probleem dat ook bij Leeuwarden speelde.

De A36 wordt de hoofdslagader van Overijssel en dan is de witte vlek op de kaart van Overijssel tegelijk ingevuld.
Ook de Provincie Drenthe zal u zeer dankbaar zijn want zij willen direct hun medewerking en mede financiering verlenen voor de aanlag van de A48 (nu N48) rechtstreeks naar de A1 bij Almelo. Fantastische oplossing en twee problemen in één keer opgelost. De N36 vanaf de A1 en de N35 vanaf Almelo tot aan de A28 bij Zwolle zijn probleemwegen voor Overijssel en Drenthe en worden door plan Scherpenkate compleet opgelost.

Ook de N340 en N377 zijn probleemwegen. Plan Scherpenkate voorziet in een voorrangsfietspad van Zwolle naar Hardenberg door aanpassing van de bestaande parallelweg. De N35, N340 en N377 kunnen weer gebruikt worden voor landbouw en bestemmingsverkeer, dus geen levensgevaarlijke situaties zoals die door de huidige plannen wel worden gecreëerd. Ook de onderdoorgang in Balkbrug (N377) zal bij uitvoering van plan Scherpenkate niet meer nodig zijn en de veiligheid en doorstroming zal optimaal worden gerealiseerd.

Door uitvoering van de huidige plannen zal ons € 350 mljn. door “de strot worden geduwd”.
Gedeputeerde Boerman van de provincie Overijssel heeft mij zelf verteld dat de Statenleden er van af willen en ze nergens meer naar willen kijken. Naar mijn mening schande en een ramp, niemand is tevreden, niemand is blij. De plannen van nu lossen niets op en Overijssel blijft de slechtst bereikbare en gevaarlijkste provincie van Nederland.

Dus resumerend, drie experts uit Friesland aanstellen en alles wordt voor de toekomst opgelost. Ze kunnen direct aan de slag met plan Scherpenkate, geen dure onderzoeken meer en geen tijdverspilling en eind dit jaar de schop in de grond.
Dus Excellentie, de praktijk heeft altijd gelijk en dat zult u ook weten. Plan Scherpenkate is de praktijk!

Ik hoop dat u ook na het beluisteren van het interview met RTV Oost, tot de conclusie komt dat de zaken in Overijssel wel degelijk anders aangepakt moeten worden anders zijn we ten dode opgeschreven.

Ik weet dat u bezorgd bent over de situaties op de N-wegen, mede daarom de oproep om plan Scherpenkate uit te laten voeren!

Ik zou graag in een persoonlijk gesprek met u op het Ministerie mijn plannen willen toelichten.

Hoogachtend,

H.J. Scherpenkate

Artikel delen: