Lintje voor Bert van Leussen en Derk Jan Wennemars

Lintje voor Bert van Leussen en Derk Jan Wennemars

DALFSEN – Bert van Leussen en Derk Jan Wennemars hebben uit handen van loco-burgemeester Ruud van Leeuwen een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Dat gebeurde woensdagavond tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van IJsclub Stokvisdennen. Het tweetal mag zich nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Evenals Derk Jan Wennemars is Bert van Leussen zeer actief op maatschappelijk gebied. Sinds 1986 tot de dag van vandaag heden is hij bestuurslid en vrijwilliger bij IJsclub Stokvisdennen. Daarnaast was hij voorzitter en lid van de Tosscommissie (van Stuif-In cie.) en ballencoördinator voorjaarscompetitie DLTC (1986-2005). Van 1988 tot 2010 was hij secretaris van de KNSB gewest Overijssel. Hij is breed georiënteerd, want ook Theater De Stoomfabriek mag op zijn warme belangstelling rekenen. Hij is daar sinds 2016 vrijwilliger.

Derk Jan Wennemars is uit hetzelfde hout gesneden als zijn dorpsgenoot. Sinds mensenheugenis is hij maatschappelijk betrokken. Sinds 1970 is hij betrokken bij IJsclub Stokvisdennen als respectievelijk bestuurslid, ijsmeester en beheerder. Van 1982 tot 2000 was hij bestuurslid en vrijwilliger bij voetbalvereniging ASC ’62. Tot slot is hij nog vrijwilliger bij woonzorgcentrum Rosengaerde. Dat doet hij sinds 2005.

Artikel delen:
Foto 1