Op 14 januari een bijzondere raadsvergadering - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Op 14 januari een bijzondere raadsvergadering

DALFSEN – Installatie Erica van Lente als burgemeester van Dalfsen. Op maandag 14 januari 2019 wordt Erica van Lente geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Dalfsen. Tijdens een bijzondere raadsvergadering die om 19.30 uur begint in de raadzaal van het gemeentehuis in Dalfsen verricht Andries Heidema, Commissaris van de Koning in de provincie Overijssel, de beëdiging.

Na de beëdiging is er vanaf ca 20.30 uur de gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe burgemeester tijdens een informele receptie in de hal van het gemeentehuis.

 

Erica van Lente wordt rond 19.15 uur feestelijk onthaald bij de ingang van het gemeentehuis door Excelsior en de majorettes. Om 19.30 uur  begint de bijzondere raadsvergadering en wordt de nieuwe burgemeester beëdigd. Locoburgemeester Ruud van Leeuwen zal tijdens zijn welkomstwoord van Lente de ambtsketen overhandigen en plaatsvervangend raadsvoorzitter Luco Nijkamp zal tijdens zijn speech de voorzittershamer aan haar overdragen. Daarna houdt ook Henk Jan Meijer, burgemeester van Zwolle, namens de burgemeesterskring een welkomsttoespraak, gevolgd door de installatierede van burgemeester Van Lente zelf.

 

Rond 20:30 start de informele receptie. Burgemeester Van Lente zal tussen de aanwezigen rondlopen. Er is dan de gelegenheid om haar te feliciteren en welkom te heten in haar nieuwe gemeente.

Klik op foto voor een vergroting.

De installatie van Van Lente is ook live te volgen via https://ris.dalfsen.nl.

 

 

Artikel delen:
Foto 1