De jaarlijkse Dalfser Fiets3daagse - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

De jaarlijkse Dalfser Fiets3daagse

DALFSEN – Volgende week maandag start Fiets3daagse: beleef hoe mooi Dalfsen is! Maandag 17, dinsdag 18 en woensdag 19 juni vindt weer de jaarlijkse Dalfser Fiets3daagse plaats. De organisatie is in de vertrouwde handen van de Toerclub.

De langste dag komt er aan, de natuur is in topvorm en dus is het tijd voor het midzomerfestijn bij uitstek: de Fiets3daagse.  De deelnemers zullen weer heel verschillende delen van de gemeente doorkruisen en  het is altijd weer spannend om te zien hoe het Dalfser grondgebied er bij ligt. Er kan veel veranderen in een jaar.

Op hoofdlijnen is de opzet net als de vorige jaren: iedere avond keuze uit 2 afstanden, 15 of 30 km, start vanaf 18.00 uur bij het gezellige clubhuis van de Toerclub aan de Gerner Es, een drankje en versnaperingen onderweg, verkeersregelaars op drukke of onoverzichtelijke punten. De routes  gaan  maandag naar Oudleusen/Varsen, resp Giethmen, dinsdag richting Nieuwleusen en woensdag naar Rechteren/Markeweg.

De Fiets3daagse telt ook nu weer mee voor het Datriondiploma, net als de Wandeldriedaagse en de Zwemvierdaagse. Net als vorig jaar kunnen ook kinderen van 4-6 jaar hieraan meedoen. Zij fietsen op dinsdag 18 juni op een speciaal parcours

Kosten: € 4.50 voor 3 avonden, met medaille € 5,50. Voorinschrijven betekent € 1,00 korting en is mogelijk op zaterdag 15 juni van 10-16 uur en maandag 17 juni van 13-16 uur bij de Toerclubtent voor de RK kerk.

Zie ook: www.toerclubdalfsen.nl/fiets-3-daagse-2019

Foto 1
Artikel delen: