Joep Wennemars plaatst zich voor twee NK’s - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Joep Wennemars plaatst zich voor twee NK’s

DALFSEN – IJsbaan de Uithof in Den Haag was zaterdag weer het toneel van de Residentiecup. Bij deze wedstrijd strijden van ieder gewest zes A-junioren (drie mannen en drie vrouwen) en zes B-junioren op de 500 en 1000 meter en een teamsprint om de prijs voor het sterkste gewest.

Dit jaar bestond het heren B-juniorenteam van Overijssel uit louter Stokvisdenners. Joep Wennemars behaalde een mooie tweede plaats op de 500 meter en met een vijfde plaats op de 1000 en totaal plaatste hij zich direct voor het NK sprint. Jens Verbeek lukte dat net niet, met een elfde plaats, en ook Mees Hulst moet door naar de herkansing, hij kwam uit op plaats dertien. Bij de A-junioren eindigde Famke Minnee als elfde en Joost Dekkers op negentien. Bij de teamsprint behaalde de heren B’s een mooie tweede plaats en de A-heren werden derde. Overall kwam Overijssel niet op het podium.
Op zondag was de Uithof weer het toneel voor een selectiewedstrijd. Op de drie kilometer haalde Joep met een zesde plaats zijn tweede NK-plaatsing binnen en ook Jens kwam op de achtste plaats op tijd over de streep. De derde B-junior op deze afstand, Niels Meijer, is nog herstellende van een vervelende ontsteking. Hij mocht hier wel al rijden, maar zal zich, met een zeventiende plaats, tijdens de volgende selectiewedstrijd moeten bewijzen.
Foto’s Lisette Verbeek en Bart-Willem te Cate

Foto's 2
Joep Wennemars plaatst zich voor twee NK’s - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: