Caravan met een Hollands tintje - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Caravan met een Hollands tintje

DALFSEN – STERREBOS – Harriët Muller (uit Zwolle) kampeerde met haar man Erik en hun twee kinderen vele jaren in een tent. Met zijn vieren hadden ze echter steeds meer spullen om mee te nemen voor een prettige en comfortabele vakantie. De familie heeft daarom in oktober 2014 een Adria caravan (bouwjaar 1995) gekocht.

Harriët vond dat de kille buitenkleur van deze caravan (wit/blauwgrijs) niet paste bij haar vakantiegevoel. Ook de donkere bruine kleur van het interieur vond ze erg somber.

In de winter van 2014/2015 is de binnenkant van de caravan helemaal naar de wensen van de familie aangepast. Hiervoor kreeg Harriët bijna de vrije hand van de overige gezinsleden. Veel kleuren mocht zij gebruiken, maar de kleur roze was onbespreekbaar. Zij heeft uiteindelijk voor de Hollandse kleuren (rood-wit-blauw) gekozen.

In het voorjaar van 2016 is de saaie buitenkant van de caravan “gepimpt” door de Zwolse graffiti kunstenaar Gilbert (van Graffiti For You). Op de buitenkant heeft hij de feestelijke kleur van de Nederlandse vlag rondom de caravan gespoten.

 

De gebouwen die op de caravan zijn geschilderd, staan alle in de gemeente Zwolle (bijv. stadhuis, de Sassenpoort, Peperbustoren, molen De Passiebloem). Op deze wijze heeft de familie altijd zicht op een stukje dierbaar Zwolle.

Alhoewel met de caravan langere afstanden zijn af te leggen, wordt al heel veel jaren met veel plezier gekampeerd op Camping Starnbosch in Dalfsen.

 

Op de website https://www.caravanity.nl staan in ‘Happy Campers’ meer dan 40 “bijzondere” (gepimpte) caravans, campers en andere kampeermiddelen.

Caravanity is een uniek platform over het restylen van (vooral oudere) caravans en campers.

Heb je ook een bijzondere caravan of camper en wil je daar iets over laten zien en vertellen, neem dan contact met mij op via e-mailadres: psdfotografie@gmail.com

Paul Scholten Dalfsen(Net)

 

Foto's 4
Caravan met een Hollands tintje - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten
Caravan met een Hollands tintje - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten
Caravan met een Hollands tintje - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten
Artikel delen: