Loris Veneman Nederlands kampioen 125cc - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Loris Veneman Nederlands kampioen 125cc

DALFSEN – Zaterdag 12 september stond het vijfde evenement voor de NK juniormoto racing kalender op het programma. Tijdens de races in Staphorst had Loris Veneman kans de nationale titel te bemachtigen.

Tijdens de kwalificaties kon Loris de snelste tijd realiseren dus mocht hij vanaf pole position vertrekken voor beide races.

Race1, de rijders stonden allemaal opgesteld in het Parc Ferme met bandenwarmers en slick banden. Echter 5 minuten voor de wedstrijd zou beginnen veranderde het weer en kwam er regen uit de wolken gevallen.
Door de halve droge en natte condities waren er een aantal rijders die voor regenbanden kozen en een aantal die van start gingen op slicks.
Bij de start kwam Loris Veneman gelijk goed weg en probeerde snel weg te rijden bij de rest omdat hij met name de eerste ronden veel voordeel zou hebben van de bandenkeuze. De keuze voor regenbanden had zeer goed uitgepakt en hij won de wedstrijd met een voorsprong van ruim 11 seconden.

Race 2, met een droge baan en zonnige omstandigheden was de banden kueze voor deze race duidelijk. Loris Veneman had een bliksemstart en had in zijn achterwiel zijn grote concurrent Nick Roelfsema. Samen reden de coureurs weg bij de rest van het veld. Roelfsema zette de motor op het rechte stuk nog naast Veneman maar dat liet de Dalfsenaar niet gebeuren. Hij gaf de koppositie niet uit handen en had daarmee een klinkende overwinning in een sterk gereden race. Met 2 keer een eerste plaats op zijn thuis circuit in Staphorst heeft Loris de Nederlandse titel veilig kunnen stellen.

Op 26/27 september staat er nog 1 wedstrijdweekend in Assen op het programma. Of Loris Veneman deel gaat nemen is nog afhankelijk van een wildcard aanvraag die gedaan is voor de nieuwe Northern Talent Cup. Dit zou een mooie gelegenheid zijn om te testen op de grotere circuits ter voorbereiding op een NTC of supersport 300 jaar in 2021 aldus Veneman.

Tekst en fotografie Mariska Grob

Foto's 2
Loris Veneman Nederlands kampioen 125cc - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: