Wilfried: Wie is Wilfried, geboren in Dalfsen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Wilfried: Wie is Wilfried, geboren in Dalfsen

DALFSEN – STERREBOS – Wilfried Damman: Voor de mensen die niet weten waar ik geboren en getogen ben: Dalfsen aan de Vecht. Bekend van pianist Louis van Dijk, voetballer René Eijkelkamp, schaatser Erben Wennemars en Juf Ank, alias Ilse Warringa. Ruud Lubbers en Jeroen Krabbé zochten en zoeken hier de rust en schoonheid van de natuur en de gemoedelijkheid van de mensen.

Naast Louis van Dijk is Erwin Nyhoff (The Prodigal Sons) een muzikant die het tot grotere podia zoals Pinkpop en Paradiso bracht, al komt hij uit het buurtschap Hessum. Zoals ik uut de buurtschap de Steernbosch kom.

De laatste jaren was Dalfsen goed vertegenwoordigd op de Mojo-boot tijdens de nieuwjaarsborrel van de Nederlandse muziekindustrie. Met Rik Meijer en Martine Bosch hief ik graag het glas op het mooie dorp van onze roots. In de geschiedenisboeken zijn vooral de veldtochten van Normaal in Dalfsen legendarisch. Veewagens vol stro, bier en bezoekers rijden af en aan naar de tent aan de Brinkweg. Voor mij was dit ook het eerste concert dat ik heb bezocht. Overall en klompen aan. Het ging er ruig aan toe. Høken werd een geuzenwoord voor boeren waar we trots op waren. Een paar maanden na dat eerste concert kwamen Bennie en consorten crossen met de KTM-motors bij De Olde Bakker (nu De Witte Gans), in het mulle zand van de Moezenbelt. Het was in de tijd dat ze net hun eigen bier hadden. Ik was een jaar of dertien. ‘Hier jong, mu’j ok een pottie bier’ en trots ving ik het biertje dat Bennie naar me toe gooide. De joint van Wimke liet ik maar passeren.

Ik heb een nieuwe muziekblog gemaakt waar ik wekelijks een playlist samenstel, voorzien van verhalen uit eigen doos.

Vandaag dus over dialectmuziek, via deze link mag u gerust verder lezen, want het verhaal is nog niet ten einde, zie https://www.musicismyfirstlove.nl/dialect/

Foto's 2
Wilfried: Wie is Wilfried, geboren in Dalfsen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: