Dick & Esther Meussen: Ik vertrek en dat deden ze - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Dick & Esther Meussen: Ik vertrek en dat deden ze

DALFSEN – RAURIS OOSTENRIJK – Wij Dick & Esther Meussen vertrekken per 1 september 2021 naar het idyllische Rauris. We hebben al eerder gemeld dat ze de Dalfsenaren via Dalfsennet regelmatig op de hoogte zouden gaan houden over de stand van zaken. Hier hun eerste verhaal: Daar hebben wij een huis gekocht met 6 vakantieappartementen. Nu nog van andere Nederlanders en straks geheel naar onze eigen smaak luxe en comfortabel ingericht voor onze toekomstige gasten.

Om te voorkomen dat de “ik vertrek bingokaart” (alles wat fout kan gaan gaat ook fout) in ons geval ook een bingo geeft proberen we ons zo goed mogelijk voor te bereiden. En dat… is toch even wat anders dan in Dalfsen/Zwolle waar we weten bij wie we je moet zijn en waar je moet wezen!

Eerst even terug naar 2019. We krijgen namelijk regelmatig de vraag waarom hebben jullie Vecht & Zo verkocht. Zo’n prachtige bedrijf op een steeds mooier wordende plek. Dat klopt! We hebben dat ook met veel plezier opgebouwd en ervan genoten. We merkten ook dat Vecht & Zo en Dijkmoment toe was aan de volgende stap naar een groter bedrijf. Een stap die wij nooit geambieerd hebben. Tegelijkertijd groeiden dromen met ons mee. We bezochten daarom begin 2019 de emigratiebeurs en droomden verder. We volgden een cursus om ons goed voor te bereiden op een nieuwe uitdaging in het buitenland. Al geeft dat natuurlijk geen garanties voor succes. Kerst 2019 hakten we de knoop door om ons bedrijf te koop te zetten.

2020 hebben we gebruikt om ons verder te oriënteren. We wisten toen dat Oostenrijk het land van onze voorkeur was en probeerden daar een netwerk op te bouwen om een geschikt pand te vinden. Dat begon in maart vorig jaar niet al te best. Na een bezichtiging van een pand in Oostenrijk hadden we als souvenir Corona meegenomen waarbij vooral Dick erg ziek is geweest. Ondanks de Corona hebben we met Vecht & Zo nog een goed campingseizoen kunnen draaien.

Of het zo moet zijn viel in september alles samen. Ons bedrijf werd verkocht en op datzelfde moment werden we getipt over het appartementenhuis dat we gekocht hebben. We besloten om het daadwerkelijk te kopen en het 1 jaar later over te nemen zodat we ons goed kunnen voorbereiden en tegelijkertijd kunnen genieten van een maand of 7 vrije tijd om te wonen en te reizen met de Camper. Helaas is dat laatste tot op heden niet zo makkelijk en hebben we vooral alle uithoeken van Nederland gezien. Ook mooi! Thuisbasis is “Starnbosch” geworden zodat we nog regelmatig in Dalfsen te vinden zijn.

In de tussenliggende tijd zijn we vooral aan het ontdekken bij wie we waarvoor moeten zijn in Oostenrijk. Zijn we samen met een binnenhuisarchitect een plan aan het maken. Is onze website, met dank aan Alvasi Reclame, gelanceerd. Kijk gerust op: https://bergmoment.eu/

En hadden we vanuit de camper een bijzondere ontmoeting met een aannemer bij tankstation “de Hackelaar” in Muiden. Daarover volgende maand meer over. Voor nu vanuit Oostenrijk waar we voor zaken zijn Servus.

Op de foto: Bergmoment: per 1-9-21 onze nieuwe stek

Artikel delen: