Corona actueel van 21 april 2021

Corona actueel van 21 april 2021

IJSSELLAND – Eerste stap openingsplan in zicht. Aantal besmettingen vandaag: 196. Aantal besmettingen afgelopen week: 1.335. De druk in de zorg is ongekend hoog. We moeten allemaal hard ons best doen om niet besmet te raken. Op die manier kunnen we ons steentje bijdragen om de zorg niet nóg verder te belasten.

Ondanks dat, heeft het kabinet besloten om op 28 april voorzichtig de eerste stap te zetten van het openingsplan. Dit is niet zonder risico’s, maar het kabinet kijkt ook naar het maatschappelijke en economische belang. De samenleving snakt naar meer mogelijkheden en vrijheden. Meer over het openingsplan lees je op de website van de Rijksoverheid. 

Belangrijk blijft dat we ons allemaal aan de basisregels houden: handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten. Ook belangrijk is: ons laten vaccineren, zodra dit kan.  

Risicogericht grootschalig testen helpt meer zicht te krijgen op het coronavirus
 
Risicogericht grootschalig testen kan een bijdrage leveren aan het inzichtelijk maken van de verspreiding van het coronavirus als er sprake is van een uitbraak of een hoge besmettingsgraad. Dat is de belangrijkste conclusie uit het eindrapport over vier pilots met grootschalig testen in Lansingerland, Rotterdam-Charlois, Dronten en Bunschoten. Dit rapport heeft minister De Jonge (Volksgezondheids, Welzijn en Sport) vanmiddag in ontvangst genomen in Bunschoten-Spakenburg. De pilots zijn intensief gevolgd door zowel gedragsonderzoekers als epidemiologen. Dat heeft een schat aan kennis opgeleverd. Risicogericht grootschalig testen is toegevoegd als extra instrument aan de gereedschapskist van de GGD’en, bovenop de bestaande manieren van infectieziektebestrijding. De ervaringen uit de pilots worden verzameld en ontsloten op een speciaal platform Risicogericht Grootschalig Testen dat GGD GHOR Nederland opzet.

Lees meer

Artikel delen: