Gemeente Dalfsen in beeld in nieuwe aflevering - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Gemeente Dalfsen in beeld in nieuwe aflevering

DALFSEN – Gemeente Dalfsen in beeld in nieuwe aflevering van ‘Van Kampen naar Moskou’. De gemeente Dalfsen is mooi in beeld gebracht door Heleen Westerman, geboren Dalfsenaar, en Milton Kam. Zij maakten eind maart de opnames en nu staat hun aflevering ‘In de voetsporen van de Zwolse elite’ op YouTube.

In deze aflevering wandelt het stel voor hun serie van ‘Kampen naar Moskou’ van Zwolle naar Dalfsen.

Ze maken onderweg kennis met Keimpe de Haan, vrijwilliger bij oliemolen De Passiebloem, die meer vertelt over de vroegere lijnolie-industrie aan de rand van Zwolle.

Via de dijk langs de Vecht wandelen ze via de Vechterweerd stuw naar landgoed De Horte waar ze in gesprek met Lucienne Dunnewijk van ByMölle meer leren over de kwaliteiten van linnen. Lijnolie en linnen komen namelijk beiden van vlas, een plant die vroeger veel geteeld werd in Europa, maar vandaag de dag hier nog nauwelijks is te vinden.

De kijker leert ook meer over de geschiedenis van de verschillende landgoederen en haar relatie met de kooplieden en notabelen van Zwolle. Onderweg komen ze dan ook Gerlof Veldhuis tegen, een niet geheel onbekende Dalfsenaar, die hen met plezier meer vertelt over de landgoederen Aalshorst en Den Berg.

Tussendoor zijn er vele mooie beelden te zien van de landgoederen en hun omgeving. De aflevering wordt afgesloten met dronebeelden van Huis den Berg en Heleen die over de brug Dalfsen in wandelt. In het najaar hoopt het stel de volgende aflevering op te nemen, daarin staat Dalfsen zelf centraal.

Bekijk de aflevering via deze link: https://youtu.be/Uhuzyswi9lg

Heleen Westerman Communicatie en Advies
Website: Heleenwesterman.nl/

Foto's 3
Gemeente Dalfsen in beeld in nieuwe aflevering - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Gemeente Dalfsen in beeld in nieuwe aflevering - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: