Bootcamp Hoonhorst opent - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Bootcamp Hoonhorst opent

HOONHORST – Bootcamp Hoonhorst opent 10 juli officieel het nieuwe bootcampveld. De Burgemeester van Dalfsen Erica van Lente zal dit ceremonieel voor ons doen. Voor het realiseren van een start op het sportpark de Potkamp zijn wij gesteund door verschillende instanties.

Bootcamp Hoonhorst
2020, het jaar waar we allemaal geconfronteerd worden met het virus Covid-19. Door dit virus sluiten de sportscholen en is teamsport binnen en buiten niet meer mogelijk. En toch zien wij kansen en starten een bootcamp op voor de jeugd in Hoonhorst en omgeving.

Wie zijn wij? Wij zijn Claudia Lubberts, Helen Rienties en Robert de Vries. Alle drie gedreven instructeurs met alle drie een totaal andere achtergrond. En dat maakt het zo leuk. De instructeurs zelf verdienen niets aan het lesgeven. Datgene wat ze vragen aan abonnementsgeld gaat direct in het potje Bootcamp om onze wens zo snel mogelijk te vervullen. En wat die wens is leest u verderop in dit stukje.

Na in de maand mei 2020 succesvol een aantal lessen aan de jeugd te hebben gegeven willen we doorpakken en op het sportpark de Potkamp een bootcamp opstarten dat toegankelijk is voor iedereen. Ons idee is dat iedereen uit de maatschappij een locatie heeft waar men kan kiezen tussen lessen van een instructeur of zelfstandig trainen buiten de lessen om. We willen sport attributen op een veld plaatsen waar je met elk fysiek niveau en elke leeftijd aan de slag kan. Dat de locatie dus toegankelijk is en blijft voor iedereen op elk tijdstip van de dag. Bewegen en sporten is immers zeer belangrijk. Dat weten we natuurlijk al maar door het corona virus zijn we er met zijn allen nog bewuster van geworden.

Je kunt niet vanuit het niets iets opstarten en dus hebben we hulp gevraagd. Hulp als het gaat om vergunningen en hulp als het gaat om een idee als bootcamp met sport attributen te financieren. Voor een eerste financiering kunnen wij terecht bij 4D Stimuland (www.stimuland.nl/). Stimuland heeft ons een eerste injectie gegeven waardoor wij in de gelegenheid zijn een tweedehands container aan te schaffen en deze getransporteerd en wel op een ons nieuw toegewezen veld te plaatsen. Dit veld hebben we ook eerst laten bewerken en inzaaien zodat we er met volle enthousiasme op kunnen trainen. Daarnaast hebben wij een heel mooi eigen persoonlijk Logo mogen ontwikkelen zodat we daarmee een uniformiteit kunnen waarborgen en ons als bootcamp geloofwaardig weg kunnen zetten.

Maar wat is bootcamp nu eigenlijk. Bootcamp is een sport waar je je hele lichaam traint. Het is niet een sport met als doel om een zo strak mogelijk lichaam te krijgen of om een lichaam te kweken waar bepaalde spiergroepen dan heel goed te zien zijn. Het is een sport om de algehele conditie van het hele lichaam op een hoger niveau te krijgen. En dat voor iedereen. Ongeacht je leeftijd en conditie/kracht niveau. Bootcamp is niet alleen maar een individuele sport. Je doet het samen, je werkt samen en je stimuleert elkaar. Wil je weten hoe bootcamp ooit is ontstaan, kom dan eens langs voor een proefles en dan krijgt u uitleg.
We zijn er nog niet.

We zijn net opgestart en geven op vijf momenten les in de week. Op alle momenten zitten er verschillende mensen in de groepen. We hebben grootste plannen waarvan er 1 met stip bovenaan staat. Dat is het plaatsen van een multipurpose rack waaraan door verschillende mensen tegelijk getraind kan worden. Aan dit toestel zijn meerdere verschillende oefeningen te doen en zorgt ervoor dat we de klant meer kunnen aanbieden en bedienen op dat wat deze wenst op te bouwen.
Om dit te realiseren zijn wij op zoek naar sponsoren en mensen die ons een warm hart toedragen. U kunt ons contacten via anyfitnesshoonhorst@gmail.com
Wij hopen dat u eens komt kijken bij Bootcamp Hoonhorst (Sportpark de Potkamp)

Foto's 2
Bootcamp Hoonhorst opent - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: